Komt een kat bij de dokter.

Photobucket

Nadat onze Spike-man een paar dagen niet in zijn hum bleek, werd hij op vrijdagavond ziek. Echt ziek. Hij jammerde en kroop haast met zijn buikje over de grond. Zo zielig! En natuurlijk op vrijdagavond.

Frank offerde zijn nachtrust op en sliep ‘s nachts op een matje op de grond bij Spike en zaterdagmorgen vroeg vertrokken we naar de eerste de beste dierenarts die we konden vinden die spreekuur had op zaterdag. Die bleek in het sjieke Oud-Zuid gevestigd te zijn.

Door onze aankomst per taxi maakten we nog een beetje een glamour-entree, maar verder vielen we natuurlijk volledig uit de toon. Hoewel ik vorige week nog naar de kapper ben geweest, waren de meeste honden in de wachtkamer beter getrimd dan ik.

Ik spotte een Louis Voutton-tas en had sterk het vermoeden dat het wel eens een échte zou kunnen zijn. Zelfs de hooguit tweejarige Emma (“Emmah, lieverrrrd, kom je?”) liep op echte UGG-jes rond. En terwijl de halve wachtkamer zat te internetten met een iPhone smste ik Michelle met mijn oude Nokiaatje.

Maar de dierenarts was ontzettend aardig en vakkundig en daar gaat het om, nietwaar? Ze onderzocht onze Spike, die blaasontsteking bleek te hebben. Hij kreeg een verdoving en moest even blijven voor een catheter. Na een paar uur mochten we hem weer ophalen.

Nog een beetje suf lag hij in zijn hokje (zie foto: zelfs op mijn ouderwetse Nokiaatje zit een camera!). Snel betaalden we de rekening (Ketjing! Oud-Zuid, weet u wel?) en vertrokken wederom sjiek per taxi naar huis, met een suffe kater en een tas vol dieetvoeding en medicijnen.

Thuis knapte Spike snel op. Hij was duidelijk blij dat hij geen pijn meer had en dolgelukkig weer thuis te zijn. Wij, de tafelpoten, de deurstijlen, de kastdeuren, de salontafel, alles kreeg kopjes.

Voorlopig mag Spike geen brokken, alleen zijn dieetvoer. Dat is geen straf voor Spike: de eerst portie ging erin als koek, Spike bleef zijn bakje maar uitlikken terwijl het allang leeg was. Maar wat wil je? Echt Oud-Zuid-voer! Hoe exclusief, zeg!

En Spike moet veel drinken. Ook mazzel: drinken uit de kraan is zijn grote hobby! Wordt er normaal gesproken nog wel eens gemopperd als Spike weer eens staat te miauwen voor de badkamerdeur; de komende tijd zullen we braaf de kraan voor hem opendraaien, hoe vaak hij maar wil.

Over vier weken moeten we terug naar Oud- Zuid voor controle.

Misschien moet ik alvast gaan sparen voor wat leuke gadgets om mee te nemen!