Turbulent 2010.

2010 – Een jaar in beeld

 

2010 was het jaar waarin mijn oude moedertje ziek werd en eigenlijk de rest van het jaar bleef kwakkelen.

Het was het jaar waarin Frank's neefje een tijdje bij hem kwam wonen. Als ik er was, kletsten we 's morgensvroeg bij op zijn kamer, terwijl we ontelbare bakken koffie dronken. En soms, als Michelle er ook was, hadden we 's avonds een volle eettafel. We leken wel een familie uit een Blueband-reclame!

In 2010 ging ik bijna woningruilen. Op het aller-aller-laatste moment ging het niet door, terwijl ik mijn baan al had opgezegd. Het was het jaar waarin in besloot toch de gok te wagen en een andere baan te zoeken in Amsterdam, terwijl ik part-time bij Frank ging wonen. Het was het jaar waarin ik drie maanden bij een callcenter werkte en het verschrikkelijk vond.

In 2010 haalde Michelle haar VWO-diploma, schitterde ze op haar galafeest en nam ze, in het bijzijn van Oma, haar diploma in ontvangst. Ze blesseerde ook haar enkel, waardoor ze een paar maanden vroeger dan verwacht stopte met turnen.

Het was het jaar waarin Nederland bijna wereldkampioen voetbal werd, maar in de finale verloor van Spanje. Best bijzonder dat Michelle op dat moment op vakantie was in Spanje en daar het voetbalfeest meemaakte. Ze plakte er nog een reisje naar Slovenie achteraan, samen met Dylan.

2010 was het jaar waarin Spike, de rode kater, bij Frank kwam wonen en ik voor het eerst van mijn leven verliefd werd op een kat.

Het was het jaar dat Michelle op kamers ging en zou gaan studeren. Het jaar waarin ik me suf kluste op haar kamer, terwijl zij haar entreeweek op de UvA deed en ik, tussen de bedrijven door, solliciteerde op een andere, veel leukere baan.

Het was het jaar waarin Michelle's inschrijving bij de UvA niet in orde bleek en ik, vlak na mijn tweede sollicatiegesprek, buiten op straat wanhopig stond te bellen met de UvA om het een en ander recht te breien, wat een zinloze actie leek. Maar de volgende dag hoorden we dat Mich tóch kon gaan studeren én dat ik aangenomen was.

2010 was het jaar waarin Michelle een baantje vond als 'interieurverzorgster' en overhemden leerde strijken. Ze deed een tijdje aan 'tissu' en bleek daar, met haar turnverleden, goed in te zijn.

Toch was ze niet echt enthousiast en stopte ze ermee. Het was het jaar waarin ze een Facebook-account aanmaakte en daar meteen vaste verkering aan over hield. Het was het jaar waarin ze zich suf studeerde en steeds net of net niet haar tentamens haalde.

2010 was het jaar waarin mijn broer zijn huis verkocht en tot zijn nieuwe huis klaar is, in mijn flatje in Breda ging wonen. Het jaar waarin we tijdens mijn bezoekjes aan Breda, samen wijntjes dronken, elkaar een stuk beter leerden kennen en gezellig samen ontbeten, waarbij bleek dat we dezelfde badjas hebben.

En 2010 is het jaar waarin Michelle lekker Oud & Nieuw gaat vieren in Parijs, samen met Tijl. Frank en ik houden in Amsterdam onze rode kater gezelschap, die bang is van het vuurwerk.

En zo sluiten we 2010 rustig af.
Het was een turbulent jaar, met weinig logjes.
Er gebeurde genoeg, maar vaak ontbrak de tijd of de inspriratie om te loggen. Misschien een goed voornemen om mijn weblog nieuw leven in te blazen?

Wij wensen iedereen een geweldig Oud & Nieuw en veel geluk,
gezondheid en liefde in 2011.

7 gedachten over “Turbulent 2010.

 1. willemijn

  Jemig wat een jaar hebben jullie achter de rug. Ik lees wel af en toe bij, maar had toch nog eea gemist! Ik hoop dat 2011 heel geslaagd gaat worden! Heel goede wensen bij deze …

 2. Leidse Glibber

  Geweldig filmpje en jij hebt ook goed je best gedaan op je jaaroverzicht.
  Hoop dat we inderdaad weer iets meer van je gaan lezen in 2011.
  De beste wensen voor 2011, dat het maar een mooi en gezond jaar mag worden.

 3. Sally

  Super filmpje. Leuk jaaroverzicht trouwens.
  Ik wens je het allerbeste voor 2011. Geluk, liefde, lol en een goede gezondheid. Blijf vooral bloggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.