Michelle in spijkerbroek!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het is zes weken na het incident
Na zes weken met spalk rond gehobbeld te hebben, mocht Michelle eindelijk voor de laatste keer op controle komen in het ziekenhuis. Vol verwachting namen wij plaats in de behandelkamer, in afwachting van de dokter.

De arts-assistent die op kwam dagen, was hard op weg om een échte dokter te worden. De ‘doktersromannetjes-look’ had-ie al en de air van een échte dokter ook. Dat-ie nog even moet oefenen, bleek al snel toen hij na een blik in het dossier zelfverzekerd zei: “Het gaat om de enkel, begrijp ik?”

Uiteindelijk werd toch Michelle’s knie onderzocht. Dokter keek eens, dokter stelde wat vragen en keek nog eens in het dossier. Daarna moest hij hulp gaan vragen, want de aantekeningen in het dossier waren onleesbaar.

Maar bij terugkomst had hij goed nieuws. Michelle was beter! Geen spalk meer! Toen ik vroeg of ze nog wel fysiotherapie nodig had, verzekerde hij me dat ook dat niet nodig was. Ze was helemaal genezen! Halleluja!

Omdat Michelle die middag nog een afspraak had staan bij haar fysiotherapeute, besloot ik die maar eens om raad te vragen. Samen vertrokken we ’s middags naar haar praktijk, die in een verzorgingstehuis in de buurt gevestigd is.

Leuke dame, die fysiotherapeute, de we voor het gemak maar even T. zullen noemen. Ze is ontzettend aardig, maar ook een ontzettende chaoot. Ik ben ervan overtuigd dat zij en de oudjes in het verzorgingstehuis elkaar knettergek maken. Luid en duidelijk articulerend, praat ze vijf kwartier in een uur en springt ze van de hak op de tak, terwijl ze de praktijk rond rent.

Maar als Michelle meteen uit school naar haar toe moet, doet ze niet moeilijk over tijden. “Kom maar als ’t uitkomt”, zegt ze vrolijk, “ en als je te vroeg bent, drinken we gewoon eerst een kopje thee!” Ze is echt een schat, maar een bezoekje aan haar zorgt steevast voor onderdrukte lachkriebels en veelbetekende blikken tussen Michelle en mij.

Gelukkig heeft T., behalve ADHD, ook verstand van kapotte knieën, dus legden we haar de conclusie van de dokter voor. Helemaal genezen noemde zij Michelle niet. Heen en weer stuiterend door de behandelruimte vertelde ze maar weer eens uitgebreid wat er misgegaan was met Michelle’s knie. Met wapperende handen legde ze uit wat we eraan moesten doen. Michelle moest nu haar spieren gaan trainen, zodat die sterker worden en haar knieschijf op zijn plaats houden.

“Dat kan niet hier.” riep T. uit, terwijl ze wild om zich heen wees. “’t Is hier veel te saai! Ik regel iets anders! Even iets opzoeken…” Druk rommelend in haar paperassen (terwijl ze mompelde “ik vergeet steeds hoe haar naam heet…”), wist ze toch de naam van de juiste collega te voorschijn te toveren. Binnen twee minuten, pleegde ze vier telefoontjes et voilá! Ze regelde dat Michelle terecht kan bij een medisch fitnesscentrum om de hoek, waar ze speciale fitnesslessen zal gaan volgen.

Turnen zit er, jammer genoeg, voorlopig nog niet in voor Michelle. In plaats daarvan kan ze zich, dankzij het doelgericht optreden van onze T., uitleven in het fitnesscentrum.

Maar toch is het een beetje feest! Michelle is verlost van die akelige spalk! Ze kan eindelijk weer een spijkerbroek aan in plaats van die suffe joggingbroeken! Eindelijk weer gewoon rondlopen en gewoon op de bank zitten! Mochten jullie dit weekend berichten horen over brandjes in Slotervaart, dan zijn het deze keer geen auto’s die in brand staan.

Ik denk dat wij vanavond Michelle’s spalk ritueel gaan verbranden! Als ik tenminste met een jerrycan naar de benzinepomp durf om benzine te gaan halen…

9 gedachten over “Michelle in spijkerbroek!

 1. margreet

  Fijn dat de spalk eraf mag, en natuurlijk moet je iets van fhysiotherapie doen, het moet toch allemaal wat sterker worden. Succes er mee, het het idee dat het allemaal wel goed zal komen. Groet van Margreet

 2. margreet

  Fijn dat de spalk eraf mag, en natuurlijk moet je iets van fhysiotherapie doen, het moet toch allemaal wat sterker worden. Succes er mee, het het idee dat het allemaal wel goed zal komen. Groet van Margreet

 3. Leidse Glibber

  Je kan ook de spalken in een auto leggen , ik begreep er gaan er nog steeds elke nacht een paar in de fik.
  Maar lekker dat ze van die spalk af is en heel slim van T om de spiren weer te gaan trainen zal ook beter zijn voor als ze weer gaat turnen denk ik.
  Off topic, ik ga het gewoon proberen en als het niet helemaal lukt is het toch een goede vervanging als ik in een restaurant of kroeg ben haahhah.
  Heb het van de week nog over je gehad,over je Lobbesfilm.
  Had een intervieuw met een krant over mijn log en verteled over leuke reacties en het medeleven met Lobbes destijds en uiteraard kwam toen jou film ter sprake.

 4. Leidse Glibber

  Je kan ook de spalken in een auto leggen , ik begreep er gaan er nog steeds elke nacht een paar in de fik.
  Maar lekker dat ze van die spalk af is en heel slim van T om de spiren weer te gaan trainen zal ook beter zijn voor als ze weer gaat turnen denk ik.
  Off topic, ik ga het gewoon proberen en als het niet helemaal lukt is het toch een goede vervanging als ik in een restaurant of kroeg ben haahhah.
  Heb het van de week nog over je gehad,over je Lobbesfilm.
  Had een intervieuw met een krant over mijn log en verteled over leuke reacties en het medeleven met Lobbes destijds en uiteraard kwam toen jou film ter sprake.

 5. Astrid

  Wat goed dat die lastige spalk eraf mag. Dat zal het leven weer een stuk aangenamer maken.
  Gelukkig dat T. verstand van haar werk heeft en Michelle laat trainen via dat fitness centrum. Hopelijk worden haar spieren nu sterker dan ooit zodat dit niet nog eens gebeurt.

 6. Sally

  mooi eindelijk geen spalk meer. Heisen maar in die spijkerbroek (die als ik het allemaal goed volg helemaal ‘skinny’ zijn dit mode seizoen) en weer kunnen fietsen naar school zal ook wel een goede therapie zijn. Goed hoor dat T. zo doortastend optrad.

 7. rhodosfriends

  Geweldig dat je eindelijk van die vervelende spalk af bent Michelle , dat is vast een nieuwe spijkerbroek waardt 🙂 dus dat wordt SHOPPEN !!!!
  Jullie ook een fijn weekend
  Groetjes Ylone

 8. Chantal Jorna

  Joepie!! Weer van het spalkje af! Gelukkig kwam Michelle ons ook even in het turnhalletje in Breda verblijden met een bezoekje en kon het natuurlijk niet laten om even aan de toestellen te hangen…
  Ook heeft ze natuurlijk braaf haar knie-oefeningetje gedaan en gekeken naar de laatste repetitie van de demonstratie van volgende week!
  Het was weer erg gezellig in ieder geval en ze blijft natuurlijk altijd van harte welkom!
  Al moet ze volgende keer toch wel weer de kip beheersen hoor 😉

 9. Emmelinda

  Ohhhh fijn zeg dat die spalk eindelijk weg mocht! Jihaaaa.
  Hihi wat een heerlijk mens lijkt me die T. Gelukkig maar dat zij gezien had dat Michelle nog niet helemaal genezen was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.