Plog 1.

Ploggen is het nieuwe bloggen.
Dus ik besloot ook eens een poging te wagen.
Dit is wat wij deden op 1 februari 2014.

Michelle en Boef zijn onverwachts blijven slapen. Ik sta mijn croissantje af aan mijn dochter en serveer haar ontbijt op bed. Croissant met kaas en Chocochino. In dat zakje op het aanrecht zit geen wiet, trouwens. Dat is de verse munt voor de muntthee van gisterenavond.

Spike heeft al brokken gekregen. Maar hij lust ook nog wel een stukje kaas. Ja, ja. Ik weet het: ieder pondje…

Goedemorgen, jongens! Lekker geslapen? Mooi begin van de dag dit.

Ik wil douchen maar dat kan nog niet. Er zit een kat in bad.

Toch gedouched. Een selfie hoort erbij. Klaar met douchen en aankleden. Gisterenavond lag ik laat op bed. Nu is het nog vroeg. Ik moet nog even uitkreukelen. En ik vergeet te lachen.

Oh ja, de lift is kapot. Met de trap naar beneden. We gaan naar mijn moeder in Breda.

Mich rijdt en ik probeer een selfie te maken van mezelf in de auto met Boef op schoot. En dan eentje waarbij je mijn onderkin niet ziet. Het lukt niet echt.

Vroeger draaiden we altijd de cd van Shania Twain (wie?) in de auto. Daarom zetten we hem nu ook vaak op en zingen dan keihard mee. Later draaien we ook nog de cd van K-otic (wie?). Jeugdsentiment!

We moeten tanken. En aangezien ik mijn croissantje aan Mich gegeven heb, ontbijt ik in de auto met een wrap. En met melk. Aanrader!

Omdat Mich rijdt kan ik foto’s maken onderweg. Hier rijden we in de tunnel bij Utrecht. Mooi, hè?

Deze moest er van Mich bij. “Kijk, mam! We rijden 130!”. Dat mocht even op dat kleine stukje A16. Nu zie ik dat we maar 125 kilometer per uur reden. Bummer!

We zijn in Breda. Kijk! Mijn oude werkplekkie. Heb er acht jaar met zoveel plezier gewerkt! De gezelligste Volvo-vrachtwagen-garage van de hele wereld!

We halen eerst een lekkerbekje voor Oma (en tonijnsalade voor Frank). De meneer die voor de viskraam staat, bestelde voor twee-en-een-halve persoon kibbeling. Ik vind dat erg grappig : wie is dan die halve persoon bij hem thuis, haha. Ik vertel het de hele dag door aan iedereen. Niemand vind het grappig. Ik heb schijnbaar een vreemd gevoel voor humor.

Hoi Oma! Leuke foto. En kijk; mijn vader staat er ook op. Ik baal er nog steeds van dat hij er niet écht bij is. Mijn moeder kijkt verbaasd en zegt “Wat? Ploggen?”

Mijn moeder vind haar lekkerbekje erg lekker. En Boef wil ook een stukje.

Michelle plundert ondertussen de voorraadkast (met toestemming van Oma) en scoort een Kitkat.

Mijn zus komt ook op de koffie. Gezellig! Ik maak een zussenselfie. Lief, hè? Mijn zussie en ik.

Tussenstop voor we terug naar Amsterdam gaan. Rara, waar zijn we? “Boefje wil graag opgehaald worden uit Småland”.

Boef heeft een schapenvachtje gekregen van Mich. Even proberen op de achterbank. Boef is blij.

Weer in Amsterdam. Ik zet Mich thuis af. Dag, schatten! Tot morgen!

Tussenstop onderweg naar huis. Even boodschappen doen. Gewhatsapped naar Frank. “Wil je een pastapan?” Frank whatsappt terug “Jaaaaa! xxx”. Met kusjes. Hij houdt van mij. Vooral als ik een pastapan meebreng.

Damned! Lift nog steeds stuk. Ik sleep de Ikea-zooi, de pastapan en de boodschappen vijf verdiepingen omhoog.

Frank mag ook op mijn plog! Hij is blij met zijn pastapan.

Maar Spike is boos. “Waarom zit er geen cadeautje voor mij in die Ikea-tas?”

Spike komt toch kroelen. Selfie met de kat. “Ja, kerel. Ik heb jou ook gemist.”

Op zaterdag koken we nooit. We eten altijd stokbrood. Ik deze keer met Heksenkaas. Frank met tonijnsalade en een rookworstje.

Terwijl Frank de was uit de droger haalt en opvouwt, zet ik ons nieuwe Ikea-badkamer-rekje in elkaar. Welk rollenpatroon? We doen allebei wat we het leukste vinden. En Frank boort de gaten om het badkamerrekje op te hangen. Niet omdat ik dat niet kan maar omdat Frank er stoer uit ziet met zijn boormachine! Zo stoer dat ik vergeet een foto te maken.

Lekker op de bank met mijn dekentje en een haakwerkje. Vooral dat haakwerkje vindt Spike erg mooi.

Vermoeiende bezigheid, dat ploggen. Ik weet niet of er nog een Plog 2 komt. Als afsluiter ga ik lekker relaxen in bad met een (e)book. Met uitzicht op ons nieuwe Ikea-badkamer-rekje! En dan lekker slapen. Vandaag was goed!

2 gedachten over “Plog 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.