Bedankt, Baas!

Een week of twee geleden geleden was het Secretaressedag. En natuurlijk is dat grote onzin. Gewoon een commercieel feestje waar, behalve secretaresses, vooral de bloemisten blij van worden. En natuurlijk weten wij op het secretariaat best wel dat ons werk gewaardeerd wordt. Daar hebben we geen bloemen voor nodig.

Maar toen Secretaressedag dit jaar gewoon vergeten werd, waren we toch een tikkie teleurgesteld. We maakten er grapjes over. Hoe iedereen ons vergeten is, sinds we ver weg in Hilversum zitten. Want natuurlijk vinden wij secretaressedag grote onzin. Maar pas nadat we onze cadeautjes gekregen hebben.

Afgelopen week maakte mijn baas het goed. Hij bracht drie prachtige bossen bloemen langs voor mij en mijn collega’s. En zo vertrok ik naar huis met mijn welverdiende, enorme bos bloemen. En ik vond het leuk, hoor. Echt!

Maar eerlijk gezegd houd ik niet zo van bossen bloemen. Ik vind het heel erg lief als ik van een gulle gever een bos bloemen krijg. En ik waardeer het ook écht wel. Maar ik vind het zó zonde dat die bos bloemen dan eenzaam thuis staat, terwijl ik op mijn werk ben. En dat je, na een kleine week, je dure cadeau zo in de vuilnisbak kunt kieperen.

Onderweg naar huis, met die enorme bos bloemen op de achterbank, kreeg ik een idee. Ik maakte een tussenstop bij het bejaardentehuis bij ons op de hoek en liep met mijn bos bloemen naar de receptie. “Kan ik jullie hier blij mee maken?” vroeg ik aan de receptioniste, terwijl ik haar de bloemen overhandigde. Om niet voor gek versleten te worden, vertelde ik erbij hoe eenzaam de bloemen op tafel zouden staan terwijl ik op mijn werk ben.

Maar ze vond me helemaal niet gek. Wel heel attent. “Wat mooi!” zei ze enthousiast “Ik zet ze in de eetzaal. De bewoners vinden dat altijd zo leuk!” En terwijl ik weg liep, riep ze me nog een keer na hoe lief ze het wel niet vond.

Ik huppelde blij naar buiten met een grote grijns op mijn gezicht. Ik heb nog nooit zóveel plezier gehad van een bos bloemen. Dus bij deze, Baas. Namens mij en ongeveer 75 bejaarden: bedankt voor de bloemen!

7 gedachten over “Bedankt, Baas!

  1. appelig

    Wat een ontzettend leuk idee zeg!
    Ik heb op secretaressedag wel eens een ienieminiplantje gehad, maar ik ben helemaal geen secretaresse. De ‘baas’ wilde niemand beledigen door alle dames een plantje te geven. Daar heb ik me juist lichtelijk beledigd over gevoeld. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.