Beauty-dingen.

Het lukt me maar niet, hè. Om zo’n op en top verzorgde dame te zijn. Ik kan het niet. Ik gebruik elke dag mascara. En ik föhn mijn haar elke dag. Dat laatste overigens alleen omdat je anders kunt zien op welke zij ik geslapen heb. Maar dat is het wel; aan tien minuten heb ik genoeg ‘s morgens.

Soms zou ik het anders willen. Soms zou ik best zo’n mooi meisje-meisje willen zijn. Met allemaal potjes, tubetjes en flesjes. Altijd tot in de puntjes verzorgd. Ooit was er zo iemand in mijn omgeving. Prachtig was ze! Haartjes in de krul, perfect opgemaakt en keurig gelakte nageltjes. Altijd. Elk moment van de dag. Ik was diep onder de indruk.

Ik voelde me altijd zo’n slons als ik bij haar in de buurt was. Tot ik tijdens een logeerpartij ontdekte dat ze ‘s avonds na het douchen geen gezicht meer had. En dat ze ‘s morgens een uur eerder opstond om dat gezicht weer op haar hoofd te schilderen. Dat heb ik er écht niet voor over.

Als ik al die beauty-reclames voorbij zie komen, gaat er een wereld voor me open. Deodorant voor verzorgde oksels bijvoorbeeld. Verzorgde oksels? Dan ga ik uitgebreid de mijne bekijken, me bezorgd afvragend of ze er wel verzorgd uit zien. En dan al die crèmes zonder parabenen. Oh jee! Ik let nooit op parabenen. Wat zijn in hemelsnaam parabenen? En wat denk je van een mini-scheermesje voor in je tas? Handig, joh! Kun je onderweg je benen scheren! In de tram bijvoorbeeld. Of op je werk. En micellair water moest ik toch echt even Googlen voor ik wist wat het was. Laat staan dat ik het gebruik.

Vandaag ontdekte in ineens waarom ik niet van dat beauty-gedoe houd. Toen ik de nagels van mijn linkerhand keurig had gelakt, had ik geen zin meer om de rechter te doen. En zo is het met al die beauty-dingen; alles moet twee keer. Heb je één been onthaard, dan moet de andere ook nog. Heb je één wenkbrauw geëpileerd dan zul je toch echt nog die andere moeten doen. Ik heb er gewoon geen geduld voor. En geen tijd. Die meisje-meisjes moeten toch een dagtaak hebben aan hun uiterlijk?

Ik vraag me wel eens af hoe andere vrouwen (en mannen!) dat doen.
Biecht eens op: hoe lang ben jij per dag met je uiterlijk bezig?
En vooral: wat doe je dan?

8 gedachten over “Beauty-dingen.

 1. Rianne

  5 minuten (het douchen niet meegerekend). Het is een gemiddelde. De dagen dat ik mijn haren föhn ben ik iets langer bezig. De dagen dat ik dat niet doe ben ik in 2 minuten klaar.
  En soms… Soms trek ik alles uit de kast en ben wel 10 minuten bezig. Maar dat is zo soms… Dat het nauwelijks telt.

  Reageren
 2. Colin

  Het is dat ik die krullen in bedwang moet houden en een veertignogwat gezicht moet oplappen maar 2 uur eerder in de ochtend opstaan zoals klasgenootjes vroeger om “in de make’up” te gaan … kom nu al energie tekort dus nee dank je 🙂

  Reageren
 3. Sally

  Vroeger gingen m’n haren in de krul (Carmenset of föhn) en had ik daarnaast toch wel een kwartiertje nodig voor de make-up. Eenmaal in t buitenland was t onbegonnen werk met die vochtige lucht en bezwete gezicht. Veegde alle mascara er steeds af en liep toch de hele dag met zonnebril. Bovendien had ik een leuk zonnig kleurtje. Dus geen rituelen meer ‘s morgens. Nu weer terug in Ned is mijn snoet toch wel weer bleek en smeer ik toch weer wat op m’n gezicht. En al vergt dit 40+ gezicht nu meer ,euh ‘onderhoud’ , ik gun mezelf toch niet meer dan 10 min. Uren tutten doe ik alleen nog voor een feestje 🙂

  Reageren
 4. Willemijn

  Ha ha ! Heel herkenbaar. Ik doe niets, maar dan echt helemaal niets afgezien van wassen. Ruim 40+, rimpels goed in zicht … zelfs zonnebrand creme opsmeren vind ik teveel gedoe (en weten welke niet bomvol gif zit nog meer!). Ik kijk graag naar andere mensen die ‘zichzelf’ laten zien zoals ze zijn.
  In Italie echter ben ik een heel grote uitzondering.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.