Feesttaart!

Mijn taartenbak spullen waren al maanden de kast niet meer uit geweest. Een paar keer kwam er een taarten-maak-gelegenheid voorbij maar had ik écht geen tijd om een taart te maken. En zo gingen er maanden voorbij sinds mijn laatste creatie. Tot er – heel stiekem – een verrassingsfeest georganiseerd werd voor het dertigjarig huwelijk van de zus van Frank en haar man en ik aanbood om een taart te maken.

Met de stress situaties van eerdere baksels nog vers in het geheugen, besloot ik me deze keer goed voor te bereiden. Dus zocht ik ruim van te voren een plaatje op en maakte een strakke planning. De taart moest zaterdag af zijn dus op donderdagavond moest de bodem gebakken worden. Ik serveerde nog redelijk gastvrij koffie toen dochterlief en vriend onverwachts op de stoep stonden maar keek hen daarna vakkundig de deur uit. Zo rond half twaalf ‘s avonds was de taartbodem klaar.

De volgende dag nam ik een snippermiddag om me volledig te kunnen concentreren op mijn pronkstuk. Tenslotte was de taart voor mijn schoonzus en zwager. Die scheep je niet af met een misbaksel. Ik scoorde de laatste ingrediënten en was zo in gedachten verzonken dat ik pas toen ik bijna thuis was, merkte dat ik iets vergeten was. Mijn auto! Die stond nog bij de supermarkt.

Die middag knutselde ik het plaatje in elkaar. Zó geconcentreerd dat ik amper reageerde op het berichtje van dochterlief dat ze uitgenodigd is voor een sollicitatiegesprek*. Na het avondeten vulde ik de taart en bekleedde ik hem met rolfondant. Zelf was ik wel tevreden met het resultaat maar het blijft een gok. Want een stukje proeven is er niet bij natuurlijk. Zaterdag bakte ik nog wat cupcakes en om kwart over zeven ‘s avonds zette ik het hele spul op de feesttafel in de woning van schoonzus en man.

Zijzelf waren door vrienden ondertussen mee uit eten genomen om ze weg te lokken van hun huis. Wij zaten zeker een kwartier lang, met twintig man, vol spanning in hun donkere woonkamer verstopt om heel hard ‘Surprise!’ te roepen toen ze eindelijk binnen kwamen. De Surprise was een echte surprise en na de eerste schrik barstte een daverend feest los. Met discomuziek, karaoke, hapjes, drankjes en een stralend bruidspaar dat volop genoot van al hun vrienden en familie om hen heen.

Na een uur leek het me beter om de taart in de koelkast te zetten. Iedereen had hem gezien, iedereen vond hem mooi, missie geslaagd. Maar aangezien bier en wijn al rijkelijk vloeiden, leek het me sterk dat er nog iemand taart zou willen eten. Maar zo rond een uur of tien kreeg er tóch iemand zin in taart en haalden we de taart weer te voorschijn. En binnen no time was-ie zo goed als op. Want wat blijkt? Mijn taarten smaken ook prima bij een pilsje!

* Lieve Mich: super dat je op gesprek mag komen! Heel veel succes. Ik ga keihard voor je duimen! x

9 gedachten over “Feesttaart!

  1. netty

    Ohhhh lieve Nicky wat was jouw taart heerlijk, na het etentje zaterdagavond heb ik helaas ook een toetje genomen maar zondagochtend ben ik begonnen met jouw taart……ook je cupcakes die je gemaakt hebt in details waren zalig, mijn collega’s hebben er vandaag van mee genoten !! Dank je wel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.