Anders dan anders.

Een lege kast én een afkeer van winkelen. Da’s op zijn zachts gezegd geen gunstige combi. Ik zag er dan ook huizenhoog tegen op om te gaan shoppen voor een nieuwe zomergarderobe. “Waarom shop je niet online?” hoorde ik van verschillende kanten. Ook daar zag ik tegen op maar veel keuze had ik niet. Ik moest toch iets, nu de temperaturen ineens naar tropische waarden stegen.

Na een uur zuchten en steunen met mijn tablet op de bank was het gepiept en kreeg ik diverse mailtjes binnen waarin jubelend werd verkondigd wanneer ik mijn aankopen kon verwachten. Ik werd er niet warm of koud van. Ik heb zó niks met kleding kopen.

En een paar dagen later was het dan zover. Mijn pakketjes werden bezorgd. Joepie. Ik herinnerde me meteen weer waarom ik online shoppen ook niet handig vind. Ik twijfelde bij diverse items of ze niet een maatje kleiner konden. Maar ja, even een maatje kleiner passen was er niet bij. Met mijn lege kast in gedachten besloot ik resoluut alles te houden. Te groot of niet. Het krimpt wel. Of ik groei er vanzelf in. Dat kan ook.

Zelfs van kledingstukken die ik – als ik in de winkel geweest zou zijn – terug gehangen zou hebben, rukte ik resoluut het kaartje af. Over één kledingstuk twijfelde ik. De maat was goed, maar er bleken glitters op te zitten. En ik draag nooit kleding met glitters. Aarzelend vroeg ik de mening van mijn wederhelft. “Wat vind jij? Er zitten glitters op!” “Gewoon doen! Leuk, toch!” antwoordde hij. Om er op het moment dat ik er het kaartje definitief aftrok, fijntjes aan toe te voegen “Lekker ordinair!” 

En zo komt het dus dat ik er ineens anders dan anders bijloop. In plaats van veilige, effen bloesjes heb ik nu drukke shirtjes.  “Wow!” zei een collega toen ik ‘s maandags, in het nieuw, op kantoor verscheen. “Wat heb je psychedelic bloesje aan! Ben ik niet gewend van je!” En toen ik dinsdag thuis kwam uit mijn werk, met mijn glitter-shirtje aan, werd ik door Frank begroet met een vrolijk “Hoi Ma Flodder!”. 

En ik begrijp ineens waarom de online-winkels zo succesvol zijn. Ze floreren door mensen zoals ik. Die te lui zijn om hun aankopen terug te sturen.

Heb jij tips voor succesvol online shoppen?

6 thoughts on “Anders dan anders.

 1. Saskia

  HAHAHA. Ik vind dit dus een geniaal stuk, aangezien ik ook echt een hekel heb aan shoppen. Online shoppen doe ik wel eens, maar heb ik in het verleden vaker gedaan qua samenwerking voor mijn blog. Ben wat dat betreft een schiep. 😉

  Ik ben ook te lui om het terug te sturen, gedoe allemaal. De zin: ‘Te groot of niet. Het krimpt wel. Of ik groei er vanzelf in. Dat kan ook.’ LAFIT<3 haha.

  Reageren
 2. Mrs. T.

  Ik bestel alleen bij winkels waarvan ik al kleding in huis heb dus de maat weet.
  En ik bestelde per abuis ook een jurk met glittergaren erin verwerkt. Die ging dus wel retour.

  Reageren
 3. Rianne

  Mijn tip voor online shoppen is: niet doen. De maat klopt vaak net niet maar je houdt de kleding toch want terugsturen is… Maar dat weet je al. Ma Flodder… (rolt gierend van de bank)

  Reageren
 4. Sally

  Geweldig geschreven. Ma Flodder……proest.
  Ik koop veel online maar geen kleding of schoenen. Past nooit en dan al het gedoe om t weer terug te sturen.

  Reageren
 5. leidseglibber

  Ondanks, of misschien wel juist, dat ik vroeger zelf in herenkledingwinkels heb gewerkt heb ik er ook een bloedhekel aan. Maar ja ik wil het ook weer zellf uitzoeken en in de winkel p[assen. Gelukkig heb ik nu een spijkerbroeken soort die ik zonder passen kan meenemen dat is wel handig.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.