Verpieterde Liesjes.

Een tijdje terug schreef ik al over ons balkon dat vol hangt met bloembakken zodat onze Spike niet over de reling kukelt. In het seniorencomplex waar wij wonen, hebben al onze buren gekozen voor geraniums. Logisch. Ze zijn allemaal ver boven de 75 en wat doe je dan? Juist! Achter de geraniums zitten! Maar ik, nog niet eens 50, koos voor Vlijtige Liesjes. Dat vond ik passender. Bovendien had ik ze vroeger veel in de tuin staan en daar deden ze het altijd goed.

Maar ruim twee maanden later blijkt dat ik gewoon Liesjes in mijn bloempotten heb, want Vlijtig zijn ze zeker niet. Sterker nog; de naam Verpieterde Liesjes is meer op ze van toepassing. En ik doe nog wel zó mijn best! De uitgebloeide bloemetjes heb ik er steeds braaf uit gehaald, zoals mijn vader – die er toch écht verstand van had – dat vroeger ook altijd deed. Ik kocht een miniatuurversie van de groene gieter die hij altijd gebruikte en geef mijn Liesjes op tijd water. En toch willen ze niet.

De vraag blijft natuurlijk; geef ik ze te veel of juist te weinig water? Omdat ik mijn vader niet meer kan bellen, vroeg ik het aan Google. Maar daar werd ik niet veel wijzer van. Want in allebei de gevallen leggen ze het loodje. Ik heb inmiddels besloten dat ik ze te weinig water geef en giet dus een beetje extra. Zeker met dit warme weer. De bloempotjes zijn best klein dus dat droogt snel. En in een ultieme poging mijn bloemenkinderen te redden, heb ik – voor het eerst in mijn leven – plantenvoeding gekocht.

Ik geef de hoop niet op. Ik geef mijn Liesjes veel water, 1 x in de twee weken voeding en haal de dode bloemetjes weg. Af en toe wissel ik zelfs wat bakken om. Je weet het tenslotte maar nooit; mijn Liesjes kunnen wel ruzie hebben onderling. Of balen van het uitzicht. Ik hoop dat het helpt. Zo niet, dan doe ik net als mijn buren en ga ik gewoon achter de geraniums zitten. Ook mooi.

5 thoughts on “Verpieterde Liesjes.

  1. De

    Met zoveel liefde en aandacht zullen het vast blijven doen. Niet opgeven en vooral tegen ze blijven praten he!!

    Reageren
  2. leidseglibber

    Ik vind het mooi om rood witte bloemen in mijn hangpotten te hebben. Heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd en alles was halverwege ( of nog eerder) de zomer dood. Je wilt het niet geloven maar ik heb nu geraniums en die zijn zo groot geworden dat je er niet eens achter kan zitten 🙂

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.