Kat-technisch gestoord.

Misschien zijn we een tikkie doorgeschoten in onze kattenliefde. Het is er eigenlijk een beetje ingeslopen. Toen Spike weer bij Frank kwam wonen, bracht hij twee mandjes, een borstel en zijn kattenbak mee. Meer niet. Maar binnen no time was hij de meest verwende kater van Noord Holland. 

Dat je binnen een paar weken overal in huis struikelde over de kattenspeeltjes is mijn schuld. Het is ook allemaal zulk leuk spul. Gekleurde balletjes, pluchen muisjes, knuffeltjes met veertjes. Ik kon het – zeker in het begin – niet laten om cadeautjes te kopen voor Spike. Frank verpestte Spike vervolgens door na ieder poepje of plasje meteen de kattenbak schoon te maken. Inmiddels begint Spike na ieder bezoekje aan de bak luid te miauwen om te verkondigen dat de bak schoongemaakt moet worden. En of Frank dan ook meteen de kattenbakkorrels weer in de juiste volgorde wil leggen, ja! 

Dat het hele huis inmiddels bezaaid ligt met dekentjes en kussentjes voor Spike komt door ons allebei. Want als Spike een nieuw favoriet plekje heeft gevonden om te liggen, zijn wij er als de kippen bij om er een dekentje neer te leggen. Of een kussentje. En van alle nieuwe artikelen die we bestellen, wordt de doos uitgebreid bekeken om te bepalen of het iets voor Spike is. Uiteindelijk beslist meneer natuurlijk zélf of de doos voldoet. Door de doos kopjes te geven en er spinnend in de kruipen. Of door ons minachtend aan te kijken, terwijl je hem ziet denken ‘Wat is dit voor derderangs kartonnen gedrocht!’ en de doos verder geen blik waardig te keuren. 

En ondanks de ontelbare favoriete plekjes die Spike al heeft in huis, zijn we laatst toch weer bezweken. Tijdens een winkelrondje in het dorp zagen we een enorm hondenkussen, bekleed met superzacht pluche. “Kom, we kopen hem!” riep Frank meteen. “Nee!” zei ik streng. Om daarna te zuchten “Misschien op de terugweg…”. 

Ik had het zo kunnen laten. Er niet meer over kunnen praten. En op de terugweg een andere route kunnen nemen. Maar op de terugweg liepen we langs de dierenwinkel en flapte ik er uit “Wil je dat kussen nou nog halen?” Wat bezielde me? Want natuurlijk kochten we dat kussen.

Onderweg naar huis, met dat enorme kussen onder mijn arm, bedachten we argumenten om onze nieuwe aankoop goed te praten. “Spike is op dieet” zei Frank “dus we kopen nooit meer iets lekkers voor hem”. “Spike is al zo oud.” deed ik een duit in het zakje. “Hij speelt niet meer dus we kopen nooit meer speelgoed”. En zo overtuigde we onszelf dat het heel normaal is om een hondenkussen te kopen waar een flinke bouvier languit op kan liggen. Voor je kat. 

Thuis gekomen zochten we een plekje voor het kussen. Wegmoffelen in een hoekje of onder een tafel is er niet bij. Het  kussen ligt nu midden in de kamer, voor het dressoir. Spike vind ‘m helemaal geweldig. En wij zitten iedere avond met een tevreden glimlach te kijken hoe onze Spike rondjes loopt op het kussen, gelukzalig gaat liggen en vervolgens uren spinnend ligt te chillen.

Maar eerlijk is eerlijk; het is geen gezicht dat enorme kussen in de kamer. Het is nu officieel. Kattechnisch gezien zijn wij compleet gestoord.

 

 

 

14 gedachten over “Kat-technisch gestoord.

 1. villasappho

  Ik kocht een zitzak en daar lag ik zelf zelden op. De kat verzopen erin en vond het zalig. Ik koop steeds nieuwe dekentjes omdat de katten ze inpikken binnen 5 seconde. Ik sluit me vreselijk verwend ook hier.

 2. Sally

  Haha crazy catlady euh catcouple;-)
  Hier hadden wij ook zo’n grote lig-in-de-weg manda voor Dinkel (therapeutisch matras nog wel) en wie lagen erop?…..de katten en Dinkel heel zielig in hun mandje.

 3. leidseglibber

  Nee hoor niet gestoord helemaal herkenbaar zou het ook gedaan hebben. Trouwens niets veranderlijker dan huisdieren. Als Spottie in Happy haar mand lag durfde Happy er niet in. Een maand of twee geleden was dat opeens andersom, En nu , je raadt het al liggen ze samen de hele avond in de mand lief tegen elkaar aan te slapen.

  1. nicky Bericht auteur

   Nanuk en Spike passen makkelijk samen op dat kussen. Ik zie het er alleen niet van komen dat ze er gezellig samen op gaan liggen. Zo jammer.

 4. Nicole Orriëns

  Wij leven op dit moment katloos… De zoveelste kat is spoorloos verdwenen drie weken geleden. Hij heeft het nog vrij lang volgehouden moet ik zeggen. Mijn man denkt dat hij een gevecht heeft gehad met een andere kat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.