Tip voor een stugge fluff.

Zoals jullie weten, kan ik soms ontiegelijk  gehecht raken aan vreselijk onzinnige huis-, tuin-, en keukenproducten. Zoals het flesje waar ik met pijn in mijn hart afstand van moest doen. Zo’n zelfde innige band heb ik met mijn fluffje. En voor diegenen onder ons die denken dat ik met ‘mijn fluffje’ een bepaald deel van het vrouwelijk lichaam bedoel (ik noem geen namen maar ik woon dus samen met zo eentje); nee! Met mijn ‘fluffje’ bedoel ik zo’n ding voor onder de douche.

Mijn eerste fluffje was wit. Ooit cadeau gekregen bij een fles doucheschuim van Nivea. Ik was dol op mijn fluffje. Ik douchte altijd met mijn fluffje. En hij ging ook mee in bad. Toen we gingen verhuizen van groot naar klein in Amsterdam gooide ik mijn fluffje weg. Niet dat-ie te groot was voor de kleine badkamer, hoor. Het was juist een fijn, klein fluffje. Maar ik dacht toen nog heel optimistisch “ik koop wel een nieuwe”.

En dat deed ik ook. Maar mijn nieuwe paarse fluffje, waar ik – tijdens de verhuizing nog – mee douchte in ons nieuwe huis was een teleurstelling. Te groot, te stug, te hard. Het was gewoon een waardeloos fluffje.

Bij de laatste ronde door het oude huis, stond er nog één vuilniszak met bende. Met daar bovenop mijn oude, vertrouwde, kleine, zachte, witte fluffje. En gelukkig kun je fluffjes prima wassen want bewaarziek zijn én smetvrees hebben is een ingewikkelde combi. Dus ik nam mijn fluffje weer mee, gooide hem in de wasmachine en fluffte daarna vrolijk verder.

Maar aan alles komt een eind. Ook aan mijn favoriete fluffje. Verdrietig nam ik afscheid en kocht weer een nieuwe. Een blauwe dit keer. Maar ook deze was weer zo’n keihard, veel te stug, groot ding. En ondanks een een paar keer douchen en een paar keer wassen, bleef mijn fluff stug.

Toen kreeg ik een briljant idee; ik knipte het touwtje rond de fluff door. Vol verbazing keek ik naar de enorme strook tule (want dát is het gewoon) die ik in mijn hand had. Ik knipte ‘m resoluut doormidden, bond een nieuw touwtje om de helft van de fluff et voilá! Nu heb ik weer een heerlijk zacht, klein fluffje! Technisch gezien heb ik nu zelfs twéé zachte, kleine fluffjes! En daar word ik toch zo blij van! Want echt; zo’n stugge fluff vind ik helemaal niks.

Zeg, heb jij eigenlijk een fluff?

6 thoughts on “Tip voor een stugge fluff.

  1. Leidse Glibber

    Nou dat is ook toevallig vroeger had ik altijd een flufje en toen jaren niet. Laatst kreeg ik als cadeau van bankgiro loterij of zoiets een fles douchegel. Zonder spons of flufje is dat niet te gebruiken, dus ik op zoek naar een spons. Dat ging dus niet lukken er was alleen een zacht rose en eentje met teletubbies te koop, ondanks dat niemand hem zal zien vond ik het toch maar niets. En wat denk je…………………ik zag opeens een witte fluffie hangen en daar douche ik nu alweer maanden mee heerlijk hoor 🙂

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.