Tip!

Over het algemeen doe ik het huishouden fluitend. Ik heb geen hekel aan een stevig rondje poetsen. Emmertje sop, muziekje op en gáán! Of soms, als ik het druk heb, even snel tussen door. Maar ik heb er nooit echt een hekel aan. Gewoon omdat alles daarna weer lekker schoon en fris is. Daar houd ik van.

Maar er zijn dingen in het huishouden waar ik toch minder blij van wordt. Het verschonen van de bedden is er zo een. En ik bof nog want wij hebben twee eenpersoons dekbedden. Toch is het elke keer weer een heel gevecht om de dekbedden weer in de schone hoezen te krijgen. Ook omdat mijn schema gewoon niet klopt. Ik haal het beddengoed af, zet de wasmachine aan en ontdoe de slaapkamer van stof. Om daarna het bed weer op te dekken.

In de tijd dat ik nog een eengezinswoning had, met trap, deed ik dat op de overloop. Hoes binnenstebuiten, handen er in, punten van het dekbed er in en schudden maar. In het trapgat. Dat ging nog redelijk vlotjes. Maar sinds ik – veel te jong natuurlijk – in een gelijkvloers seniorenappartement woon, héb ik geen trapgat meer. Ik wapper wanhopig met mijn dekbedovertrek en dekbed door de slaapkamer. Waardoor ik eigenlijk opnieuw kan stoffen als de bedden eindelijk opgedekt zijn.

Aangezien ik niet vies ben van tips op huishoudelijk gebied, heb ik op internet wel eens filmpjes bekeken met trucjes hoe je – heel simpel – je dekbed weer in de schone dekbedhoes krijgt. Maar die trucjes herinner ik me altijd pas als ik helemaal in mijn dekbedhoes gekropen ben om mijn dekbed recht te trekken en met dekbed en dekbedhoes en al van ons bed af lazer.

Toen ik een tijdje terug mijn mouwen opstroopte om het gevecht weer aan te gaan, had ik een helder moment. Ik riep mezelf tot de orde en zocht eerst de ‘Hoe dek ik mijn bed simpel op’-filmpjes op. Mijn favoriet is De Burrito-truc.

Jongens! Ik heb ‘m getest en empirisch vastgesteld: het werkt. Geen gewapper meer, geen gedoe. Zo klaar! Dames en heer (Leidse Glibber in dit geval), doe er je voordeel mee!

Bijschrift bij de foto: bedden opdekken valt sowieso niet mee met een kater van 8 kilo die bij voorkeur bovenop het dekbed gaat liggen

 

11 gedachten over “Tip!

 1. Rietepietz

  Ooit heb ik het wel eens zo geprobeerd maar het werkte niet zo goed bij mij. Maar misschien was ik gewoon te ongeduldig. Ik doe het anders , maar ik het dus ook 2 1pes. hoezen dat schaalt best veel.

 2. Rianne

  Als ik het heel netjes wil doen gebruik ik twee wasknijpers, maar meestal duik ik de hoes in, pak de twee achterste punten inclusief het dekbed vast, en trek de hoes dan in een keer over het dekbed. Dan een beetje schudden en klaar is ik. In minder dan 50 seconden.

 3. Leidse Glibber

  Hahahhahaha dit is echt lachen. In ons vorige huis stond ik ook altijd boeven het trapgat te wapperen. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik gewoon Hill het bed op liet maken . Wat een K klus, maar ja in het nieuwe huis is geen trapgat en helaas is Hill overleden en dat heb je dus een probleem. Heb na een heleboel keer klooien een jaar geleden gegoogled en kwam ook op de burrito truc terecht. Sindsdien verschoon ik fluitend het dekbedovertrek. Deed ik er eerst een half uur over, nu ben ik binnen vijf minuten klaar. Maar toch bedankt dat je wel aan mij dacht 🙂

 4. Nicole Orriëns

  Ja, bedden verschonen is een rotklus! Ik vind dat ook. Vandaag moet ik helaas weer, want het staat bij mij op de woensdag op het programma. En ik heb dus wel 1 tweepersoons dekbed… Het is elke week weer een krachttoer.

 5. Sally

  Niets is zo erg als strijken….
  Ik heb een tweepersoons lits-jumeaux maat dekbed (en matras) en wapper driftig boven het grote bed met dekbedhoes. Ff jezelf boosmaken en klusje is geklaard. Goede workout tegelijkertijd . Maar ik ga de burrito tip ook eens gebruiken .

 6. Rachel Kromdijk

  haha ik gooi mijn schone dekbed op mijn bed wat ik eerst heb gestofzuigd trouwens en dan stop ik mijn dekbed erin. Ik pak de punten van mijn dekbed en dan trek ik de hoes naar die punten toe. En dan ga ik op mijn bed staan en dan zakt het mooi naar beneden haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.