Corona-knutselwerkje.

Dat klinkt best goed, toch? Een Corona-knutselwerkje? Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat het níets met met corona te maken had. Ik kreeg gewoon een idee. Zomaar. Ineens. Want in onze keuken kan het vouwgordijn niet helemaal naar beneden. En ineens bedacht ik daar een leuke oplossing voor.

Nou is het niet zo dat we gigantisch inkijk hebben, hoor. Het is tenslotte de keuken maar. En ik heb niet de gewoonte om compleet naakt de piepers te jassen of zo. Er valt eigenlijk niets te zien in onze keuken. En het probleem van het vouwgordijn zou zelfs heel simpel op te lossen zijn door mijn plantjes ‘s avonds even op het aanrecht te zetten. Maar waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Ineens bedacht ik dat ik een strookje plakplastic wilde. En dan niet zomaar een strookje! Ik wilde Amsterdamse grachtenpandjes!

Die kun je gewoon kopen. Ze zijn overal te bestellen. Een paar klikken met je muis en de plakplastic pandjes vallen zo in je brievenbus. Maar ik vond dat te duur. En niet leuk! Het leek me veel leuker om het zelf te maken! En goedkoper! Vlak voor sluitingstijd (want lekker rustig!) waagde ik me in de plaatselijke Action om een rol plakplastic op de kop te tikken. Kostte twee euro, geloof ik. Vervolgens zocht ik op internet naar silhouetten van grachtenpandjes. Even printen en ik kon aan de slag!

Ik mat een stuk plakplastic af dat precies in ons raam paste. Het plakplastic is doorzichtig dus het was een koud kunstje om de grachtenpandjes over te trekken. Daarna knipte ik eerst de hele straat uit. Toen hoefde ik alleen nog maar de raampjes uit te snijden. Nou ja, alleen maar? Het was nogal een klusje. Maar aangezien ik toch niks beters te doen had in deze tijden van social distancing, zat ik twee avonden raampjes uit te snijden. En toen was het een kwestie van opplakken en klaar!

Nou! Hoe leuk is dat? En zeg nou zelf: voor het uitzicht hoeven we het niet te laten! En nog mooier: mocht ik ooit zin krijgen om naakt de piepers te jassen…

11 gedachten over “Corona-knutselwerkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.