Coup corona.

Naar de kapper gaan is nooit mijn hobby geweest. Sterker nog; toen ik nog een hondje had dat regelmatig getrimd moest worden, ging hij vaker naar de trimster dan ik naar de kapper. Ik houd gewoon niet van dat gefrut aan mijn lijf. Nee, de massagestoel hoeft niet aan. Nee, ik wil geen koffie. Geen haarmaskertje. Geen schuim. Geen wax. Geen gel. En nee, mijn haar hoeft niet in model geföhnd te worden. En als ik heel eerlijk ben mag het kapperspraatje over het weer ook achterwege gelaten worden.

Na een maand of twee begint mijn haar standaard uit model te raken. Ik weet het gehate kappersbezoek vaak nog een maand uit te stellen door mijn haar in een staart te doen tot ik uiteindelijk de kapsalon in en uit ren om mijn haar te laten knippen. Toen de corona-maatregelen ingingen, was mijn laatste kappersbezoek een maand of drie geleden. Hóógste tijd dus. Zeker omdat er sprake was van het mogelijk sluiten van kapsalons. Ik liep langs de mijne, dacht ‘Ik moet eigenlijk nú gaan’ en liep snel door. Een paar dagen later waren alle kapsalons dicht.

Ik vond het ge-wel-dig! Het maakte geen bal uit hoe mijn haar zat want voor het eerst in mijn leven had ik een excuus. Corona. Ik droeg mijn verfomfaaide knotje vol verve en blies af en toe mijn te lange pony uit mijn ogen. En verder zat ik er totaal niet mee. Want íedereen liep met een coupe corona. Tot de kapsalons weer open gingen.

Meneer Rutte was nog niet uitgesproken of ik had al een mailtje in mijn inbox van mijn kapsalon. ‘Wij gaan weer open! Maak nu een afspraak!’ Alsof ik stond te popelen. Echt niet. ‘Ik ga binnenkort wel een keer’ dacht ik. Inmiddels zijn er een paar weken voorbij maar ik ben nog steeds niet naar de kapper geweest. Ik ben er voorbíj́ gelopen. Ik heb een blik naar binnen geworpen maar de plastic schermen om de stoelen heen weerhouden me van een kappersbezoek. Ik heb er al zo’n hekel aan. Nu heb ik helemaal geen zin.

Mijn haren draag ik nog steeds in een staart of een knotje. Voor mijn doen is het best lang. Laatst dacht ik zelfs te merken dat ik blonde plukken in mijn haar krijg. ‘Vast doordat ik zo vaak naar het strand ga’ bedacht ik tevreden. Maar na een wat grondiger inspectie, kwam ik tot een heel andere conclusie.

Dames en heren, jongens en meisjes: ik word grijs! En zelfs dát, lieve lezers, is voor mij geen reden om naar de kapper te rennen. Het kan me niks schelen. Mijn coupe corona bevalt me prima. Ik denk dat ik hem nog even houd.

En jullie? Zijn jullie al naar de kapper geweest?

16 gedachten over “Coup corona.

 1. Saralien

  Het ziet er prachtig uit! Het voordeel van lang haar (dochter en ik) is dat je er eeuwen mee rond kunt lopen voor het eruit ziet alsof je niet naar de kapper kunt. Dat kun je van de mannen bij mij in huis niet zeggen!
  En grijs is oké! (Zie niks bij jou trouwens, bij mezelf alleen in bepaald licht)

  Ik houd wel van gefrummel en massage en het gevoel van knippen. Maar ja, ik hier dus bijna nooit met mijn model 🙂

 2. Ximaar

  Ik ben een soort alleenknippende man geworden. Eigenlijk had ik ergens in maart naar de kapper gemoeten en toen gingen ze net dicht. Na een maandje werd het me toch te lang. Ik heb het niet bezopen kort, maar wel kort genoeg om snel klaar te zijn met haarwassen. Dus bedacht ik er zelf de schaar in te zetten. Met een beetje geduld moest dat wel kunnen. Ook niet teveel in 1 keer. Dat gaat nog altijd goed. Terwijl bij je zelf met 2 spiegels achter je kruin bijknippen verre van eenvoudig is. Onlangs naar een verjaardag geweest en toen ik wegging vroeg ik of ze nog iets aan m’n haar zagen. Dus niet. Zelf denk ik ook: ‘Ik doe het al snel beter dan Boris Johnson’ en als het fout gaat, dan gaat alles er af. Dat laatste zal me niet staan en heb ik ook liever niet. Inmiddels is het minder druk bij de kapper en zou ik daar naar toe kunnen gaan. Maar ja daar is m’n haar nu te kort voor en zit het eigenlijk nog best goed. 😉

 3. Audrey

  Ik zeg: niks meer aan doen! Ik ben toevallig net voor corona geweest. Mijn nichtje knipt het, dus we kunnen gezellig bijpraten ipv verplichte kletspraatjes over het weer en je vakantieplannen. Ik heb lang haar, dus ik ga normaal ook maar 2 keer per jaar en kan nu nog wel even vooruit.

 4. Villasappho

  Grijs hoort bij de leeftijd, niet verven wordt het alleen maar erger van. Ik heb het gefrot aan mijn hoofd niet gemist, zal het ook niet gaan missen ook. Ik laat het nog even groeien dan kan ik kijken of ik het lange haar nog waardeer.

 5. Rietepietz

  Ik ben zelfs al 2x geweest. was nét geweest voor alles op slot ging Ik ga om de 5 weken want zo’n kort vlaskoppie moet je gewoon kort houden.Maar als ik zo’n mooie dikke bos had zou ik het óók lekker zo laten.

 6. Rianne

  Nope. Nog niet geweest. Was net voor het sluiten van de kapsalons aan het overwegen weer voor een coupe a-symetrisch te gaan… Is er niet van gekomen. Achteraf blij want dat ziet er in uitgroeiende vorm niet echt fantastisch uit.
  Pony heb ik zelf al tweemaal gekortwiekt. Moet eigenlijk weer maar blijf er nog even van af. Opsteken is ook een optie (en zo scheef als het nu is…pff)

 7. Deborah

  hahaha geweldig!!
  Ben wel weer geweest, mijn krullen werden een soort kroes. Dus was blij dat ik weer mocht. Heb een leuke kapster en vind het heerlijk. Het liefst zou ik iedere dag daar mijn haar laten wassen. Maar dat wordt zo’n duur grapje.

 8. Sally

  Toevallig na 8 mnd nu net ub NL de puntjes laten knippen. In São Paulo is alles nog gesloten en na al die tijd was het wel nodig de gespleten punten aan te pakken. Verder voor mij ook geen gefrunnik aan m’n haar, gewoon met nat haar naar buiten en thuis weer in een staart

 9. Ria Claassen

  Hoi hoi, ik heb een hele tijd niet geblogd en kwam via Rietepietz hier bij jou terecht. Ik had dus de mazzel dat ik de Vrijdag voordat ik 7 weken in quarantaine ging net op tijd naar de kapper was geweest. Mijn haren zijn van zichzelf al grijs (als Oma heb je dat van nature ) maar normaal is het altijd erg kort geknipt. Ik heb van mezelf dikke krullen dus na 7 weken was ik ze meer dan zat. Helaas de kapper kon me over 3 weken pas helpen want hij was helemaal volgeboekt. 10 weken in totaal en toen mocht ik dus. En inderdaad het was een beetje een vreemde gewaarwording. Gelukkig heeft mijn kapper maar 2 kniptafels en die waren netjes afgescheiden door plexiglas net zoals de kassa. Op beide kaptafels een lucht zuiverings apparaat. Hij droeg een mondkapje. (grote voordeel weinig communicatie.) Voor mij was het een opluchting.
  Fijn weekend en tot blogs.

 10. Willemijn

  Ik haat de kapper ook, is ontzettend aardige vent hoor, maar ik hou niet van dat gefrummel. Ik begin ook flink grijs te worden en doe er niets aan. Mijn kapper zei (vorig jaar … daarna niet meer geweest) dat grijs helemaal in de mode aan het raken is. Niet dat ik mij daar veel van aan trek, maar misschien helpt het jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.