Verhaal met een staartje.

 

Echt veel autokennis heb ik niet, al kom in een heel eind.

Ik kan de stoffen die mijn auto nodig heeft (benzine, water, olie, rem-olie en lucht!) inmiddels feilloos in de daarvoor bestemde gaten krijgen, maar daarmee houdt het toch echt op.

Dus stond ik vanmiddag vol afgrijzen naar mijn uitlaat te kijken.

Er kwam haar uit. Ja. HAAR.
Er kwam haar uit mijn uitlaat.

Vertwijfeld stond ik daar, me af te vragen welk dier er in hemelsnaam zo stom was geweest om in mijn uitlaat te kruipen om daar een gruwelijke dood te sterven.

Griezelend gaf ik (met mijn hand in een plastic zakje) een klein rukje aan de bos haar. Wat het ook was (of was geweest), het zat vast.

Gelukkig moest Michelle nog langs mijn oude werkplekkie omdat ze daar volgende week stage mag lopen. En toevallig lopen daar dertig stoere mannen rond die én verstand hebben van auto’s én niet gillend weglopen bij het zien van een of ander dood beestje!

Leek me dus een perfect moment om eens te gaan informeren naar Michelle’s stageplaatsje en meteen mijn oud-collega’s maar weer eens om hulp te vragen.

Ze zaten net aan de koffie en hadden het ineens allemaal erg druk toen ik meldde dat ik een dappere man zocht omdat er haar uit mijn uitlaat kwam.

Uiteindelijk liep er één met me mee, als snel gevolgd door de rest van het stel dat, bij nader inzien, toch niets wilden missen.

Met een grote ruk trokken ze de pluk haar uit mijn uitlaat.

Het leek wel een goochel-act. Er bleef haar uit komen! Hele bossen! Alsof iemand de pruik van Jan Vayne in mijn uitlaat gestopt had!

Maar de diagnose van mijn helden was iets anders: dit was geen pruik maar gewoon de vulling van de demper van mijn uitlaat.

Het is niet de bedoeling dat die er spontaan uit komt waaien, maar echt kwaad kan het ook niet. Daar kun je gewoon mee rijden, tot je auto herrie begint te maken.

Binnenkort dus maar even naar de garage voor een nieuwe demper.

Tot die tijd rijden we vrolijk verder met ons unieke Kaatje.

Behalve een klok die achteruit loopt heeft mijn auto nu ook een staartje!

En voor de Bluekens-mannen:
Bedankt, jongens!
Grote klasse dat jullie mij
nog steeds uit de brand helpen!

16 gedachten over “Verhaal met een staartje.

 1. Jolanda (via Hyves)

  Waarom heb jij altijd van ‘zuks’??
  ( Is Westfries voor: dat soort dingen )

 2. Leidse Glibber

  Off topic, je kent me, de palingsound is ook mijn muziek niet echt.
  Maar over drie maanden worden de Groenoordhallen gesloopt en tot die tijd heb ik toegang tot alle evenementen om nog even voor mijn en hun archief alles op de foto te zetten, lachen toch.

 3. Sanne

  Wat een briljant verhaal! Bedankt voor het delen hiervan! Ik werd net door mijn baas aangesproken omdat er haren uit mijn uitlaat komen en ik stond dus met hetzelfde gevoel naar mijn uitlaat te kijken: een enorme paardenstaart aan zwart haar, getverdemme! En ik heb dus geen stoere baas die mij daar even mee helpt, en now way dat ik het er zelf uit ga trekken. Dus vol angst het internet op, en ik ben zo bij dat ik jouw verhaal tegenkom!

 4. Nicky zelf

  @ Sanne: graag gedaan!
  Niet alles eruit trekken, hoor! Dan gaat je auto zo’n lawaai maken.
  Gooi gewoon een schaar in je auto; kun je hem af en toe bij knippen!
  Als we elkaar tegenkomen, zwaaien we naar elkaar, oké?

 5. Kimske

  Weet je, ik had vandaag hetzelfde.. mezelf afvragend wat t was.. kwam ik al googlend jouw verhaal tegen… echt, wat een gedoe met die Ka’s!

 6. Marinka

  Haha, noou fijn dat je een blog hebt waar ik via google op kom. Ik heb nl. hetzelfde net mee gemaakt alleen stonden er bij mij geen stoere mannen klaar. Ik dacht dat een paar grapjassen een pruik in m’n uitlaat gestopt hadden….oja, ook ik heb een Ka.
  Groet Marinka (nog blond ook)

 7. Inge

  Een oud verhaal, maar anno 2010 nog steeds erg fijn om te lezen, dat het de vulling van de demper van de uitlaat betreft! Ik heb de laatste paar dagen BOSSEN haar uit de uitlaat getrokken, er kwam geen eind aan! En, ik stond eigenlijk zojuist al met de telefoon in mijn hand om de politie te bellen en aangifte te doen!! 🙂 Na wekelijks hondendrollen in mijn tuin aan te treffen, was ik er nu echt van overtuigd, dat iemand een rotstreek met me uithaalde! Dank je voor de info, blij dat ik eerst even ‘gegoogled’ heb….

Reacties zijn gesloten.