Miskoop.

Ken je die reclame van Bosch? Van die stofzuiger en die slapende tijger? Met een kat in huis die panisch is voor de stofzuiger, leek het Frank wel wat. Bovendien is het zo’n stofzuiger zonder zak. Ook reuze handig! Schreeuwend duur, dat dan weer wel, maar omdat het ding verder heel stil is, had Frank dat zonder meer voor Spike over. Dus sleepten we de loei-zware doos met daarin de supersonische stofzuiger mee naar huis.

Eenmaal thuis begonnen we enthousiast uit te pakken. Spike keek argwanend toe maar wij stelden hem gerust. Dit was een stílle stofzuiger, eentje waar Spike niet bang voor hoefde te zijn. Verwachtingsvol stopten we de stekker in het stopcontact en drukten we op de aan-knop. Een hels kabaal vulde de kamer en Spike vluchtte naar de slaapkamer. Hij heeft van schrik nog uren onder het bed gezeten.

In gebruik blijkt onze supersonische stofzuiger ook nogal tegen te vallen. Het kreng is loodzwaar. Als je die het hele huis door gesleept hebt, hoef je niet meer naar de sportschool. Gevaarlijk is-ie ook nog. Sta je verwoed te stofzuigen, klikt de stofzuigerstang in elkaar waardoor je, als je niet uitkijkt, met je neus op de vloerbedekking ligt.

Het stofzuigen zonder zak is ook zo’n feest. Eerst stof je je hele huis en dan ga je stofzuigen. En dan is die &@(€/! bak vol. Als je de bak leeg gegooid hebt, kun je je opnieuw gaan stoffen. Bovendien bleek de bak legen niet genoeg te zijn om de stofzuiger aan de praat te houden. Het kreng stopte er steeds mee hoewel we de bak net geleegd hadden.

Na grondig onderzoek bleek ergens diep in het binnenste van de stofzuiger nóg een filter te zitten dat je schoon moet maken. De meest logische manier om dat filter stofvrij te krijgen, leek mij om er de stofzuiger op te zetten. Maar ja, dat gaat niet. Want die ligt in losse onderdelen op de grond.

Ik ben niet echt grof in de mond maar tijdens een rondje stofzuigen zou Gordon Ramsey nog wat van me kunnen leren. Ook met Spike en de stofzuiger is het nooit meer goed gekomen. Spike doet zijn uiterste best zo ver mogelijk van het onding vandaan te blijven. Zelfs als-ie niet aan staat.

Steeds als het reclamefilmpje van onze stofzuiger op tv komt, met de stoere tijger die rustig verder slaapt terwijl er gestofzuigd wordt, schudden wij meewarig ons hoofd. Het is toch ook zielig? Die arme tijger in het filmpje is gewoon hartstikke doof.

6 gedachten over “Miskoop.

 1. Leidse Glibber

  Fijn he die reclames en we trappen er allemaal in 🙁 Zo kochten wij laatst een airfryer kan je frituren zonder vet of met slechts een theelepel. Forget het de bitterballen lopen leeg maar blijven wit net zoals de kaasstengels en ga zo maar door. En roken en stinken dat apparaat niet normaal meer.

 2. Rianne

  Sorry, tranen over mijn wangen van het lachen…

  Ik ben blij dat ik een ‘gewone’ Miele heb. Zo eentje met een zak…

 3. Sally

  hihi, ik ken de reclame niet maar zie het helemaal voor me. En zulke miskopen ken ik helemaaaaal niet uche uche.

 4. appelig

  Terugbrengen dat kreng! Wat een onding zeg. Misschien is het wel een idee om een videorecorder aan te zetten tijdens het stofzuigen, wie weet komen er nog leuke clipjes uit. 🙂

 5. Sas

  Ik ken die reclame niet maar kan het me wel voorstellen haha. en dat van die bak legen van zo’n zakloze stofzuiger is inderdaad een ramp. Ik laat het daarom altijd mijn vent doen 😉

 6. Marika

  Ah gelukkig je blog doet het weer, had al een paar keer geprobeerd op je blog te komen maar dan werd de site niet gevonden, ik was even bang dat je gestopt was.

  Wat een rotding die stofzuiger, die is zijn geld dus niet echt waard. Ik zou hem teruggebracht hebben hoor. Ik zou sowieso geen stofzuiger willen zonder zakken, kan me helemaal voorstellen bij het legen dat alles weer onder het stof zit hahaha. Heb wel erg moeten lachen hoe jij de ellende met de stofzuiger beschrijft. 😉

Reacties zijn gesloten.