Huis te Vraag – deel 1.

Begin 2014 deed ik mezelf een prachtige camera cadeau. Omdat ik altijd veel foto’s maak. En omdat ik altijd al zo’n mooie camera had willen hebben. Om écht mooie foto’s mee te maken. En als bonus trakteerde ik mezelf ook nog op een heuse fotografie-workshop. Ik was er helemaal klaar voor!

Ruim een jaar later blijkt dat ik mijn camera amper gebruik. Ja, ik nam hem mee naar Valkenburg en naar Rome. En ik maak foto’s op de verjaardag van mijn moeder. Maar daar blijft het bij. Eerlijk gezegd heb ik niet altijd zin om zo’n grote camera mee te slepen. “Ik maak wel foto’s met mijn mobiel” denk ik dan. En zo staat mijn camera al ruim een jaar werkeloos in een hoekje. Zonde.

Dit weekend besloot ik dat daar verandering in moest komen. Ik diepte het lesmateriaal van de fotografie-workshop op, las het hele spul nog eens door en stofte mijn fotocamera af. En ik bedacht een mooie locatie om foto’s te maken. Het mooiste plekje in Amsterdam: Huis te Vraag. Een prachtige oude begraafplaats, midden in Amsterdam, die bijna niemand kent.

Op internet had ik opgezocht dat ze op zondag van 11.00 tot 14.00 uur open zijn. Dus om 11.00 stapte ik vol goede moed met mijn camera op de fiets. “Weet je waar het is?” vroeg Frank nog. Ja, duh! Natuurlijk! Tenslotte was ik er A: als eens eerder geweest, had ik B: op internet op de kaart gekeken en C: had ik mijn mobiele telefoon bij me.

Natuurlijk werd het weer helemaal niks. Omdat ik er A: maar één keertje eerder geweest ben en dat was in 2010, omdat ik B: totaal geen kaart kan lezen en omdat C: je niks aan je mobieltje hebt als je geen kaart kunt lezen. Veertig (!) minuten later, na vijf keer checken op Google Maps en eindeloos rondjes gefietst te hebben, stond ik eindelijk voor de poort van Huis te Vraag.

Ze waren gesloten. Ik maakte wat foto’s van de ingang en vertrok weer naar huis. Het was tien minuten fietsen. Binnenkort ga ik terug. Ik weet nu de weg.

8 gedachten over “Huis te Vraag – deel 1.

 1. Deborah

  Dat herken ik wel. Ik ben er ook mee gestopt om mijn camera overal mee naar toe te slepen.
  Ik was wel heel benieuwd naar je plaatjes van de begraafplaats…
  Snel in de herkansing dus!

 2. Rianne

  Ik twijfel al heel lang of ik niet een echte camera zal kopen maar als ik jullie zo lees… Doe ik er beter aan de volgende keer een mobiel met een betere camera dan ik nu heb aan te schaffen..

 3. Appelig

  Haha, dat zou mij ook kunnen gebeuren. Hoewel de gps op mijn nieuwe smartphone wel erg goed werkt voor mij.
  Het zijn nu al mooie foto’s !

 4. Sheila

  Oh gave locatie! Daar houd ik ook van. En begraafplaatsen vind ik altijd geweldig. Ben benieuwd naar je foto’s straks.

 5. Willemijn

  Super idee! Ook heerlijk dat je ondanks dat je jezelf inmiddels kent, toch blijft denken dat je de weg wel zult vinden!! Een echt positieve instelling !

Reacties zijn gesloten.