Afspraakjes.

Toen in het hele land in maart 2020 voor het eerst in lockdown ging, luisterde ik verbaasd naar al het gezucht en gesteun. Was het nou zo erg om gewoon thuis te blijven? “Welcome to my world” dacht ik want ik bleef altijd al thuis. Ik houd niet van uit eten gaan, ik hoef niet zo nodig op een terras te zitten, ik houd niet van naar de bioscoop gaan, ik wil geen weekendjes weg of op vakantie en ik houd ook niet van winkelen. Eigenlijk zit ik het liefst op de bank met een boek. En dat kwam mooi uit want dat is wat ik noodgedwongen de laatste jaren gedaan heb.

Het is lastig winkelen, film kijken of terrasjes pakken met een partner die altijd pijn heeft en slecht tegen prikkels kan. Dan is thuis op de bank zitten met een boek vaak het rustigst. Dus dat deed ik. Jarenlang. Ik sprak wel eens met vrienden van vroeger af maar meestal waren dat bliksembezoekjes. Dan vloog ik even langs als ik toch naar mijn moeder moest. Een bak koffie en weer door. Want thuis wachtte het huishouden. En iemand die wilde eten, medicijnen moest hebben of gewoon wat aandacht wilde. Dus was ik altijd uiterlijk om 17.00 uur thuis. Waar ik ook heen geweest was.

Maar nu kan ik dus gaan en staan waar ik wil. Ik hoef met niemand rekening te houden en ik hoef niet op tijd thuis te zijn. Ik ben druk bezig de vriendschappen af te stoffen met de mensen die jarenlang genoegen hebben genomen met die paar uurtjes die ik vrij kon maken. Ik haal de oude banden aan en spreek met zoveel mogelijk mensen af. Ik lunch met de ene, ga uit eten met de ander. Hang uren aan de telefoon met nummer drie en ik plan uitstapjes bij de vleet. Zo veel dat ik ineens “nee” moest verkopen, toen Michelle oppas voor de hond zocht. “Sorry, kind” appte ik “Je moeder heeft ook een leven 😉”

Tot nu toe vind ik alle uitstapjes even leuk. En ik begin te twijfelen aan mijn eigen uitspraken over uit eten gaan, naar de bios gaan of op een terras zitten. Oké een echte vakantieganger zal ik nooit worden. Maar theoretisch gezien zou het best kunnen dat ik sommige dingen eigenlijk best leuk vind, maar dat ik mezelf in de loop der jaren heb wijs gemaakt dat ik er niks aan vond, omdat het tóch niet kon. Zou zomaar kunnen, toch?

We gaan het merken want ik heb nog allerlei afspraakjes op de planning staan. Nu maar hopen dat ik geen corona krijg en in quarantaine moet. Dát zou jammer zijn! Heb ik net ontdekt dat buitenspelen best leuk is en dan moet ik weer naar binnen.

32 gedachten over “Afspraakjes.

 1. Edith

  Fijn dat je weer wat meer je gang kunt gaan en er achter komt dat je dingen die je niet meer deed nog steeds leuk vindt. Wat is de reden van deze verandering?

 2. Audrey

  Ha, wat goed, zeg! Geniet er maar volop van. En al die belevenissen buitenshuis leveren vast ook wel eens goed blogmateriaal op…

 3. rietepietz

  Heel herkenbaar al vond en vind ik even winkelen altijd wel leuk. En onderweg lunchen is ook altijd leuk, verder hoefde en hoef ik niet zoveel. Maar natuurlijk, het is fijn dat ik dat soort dingen nu wél kan doen wanneer het maar in m’n hoofd op komt. Maar nog steeds ben ik niet echt een uitgaander. dat zal ik ook nooit worden. Geniet jij maar lekker van je uitstapjes.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik hoef ook niet zoveel, hoor. Ik denk niet dat ik de festivals af ga lopen komende zomer. Maar het is fijn dat het zóu kunnen.

 4. Mrs. T.

  Wat fijn dat je die dingen (her)ontdekt. Je groeit in patronen en groeit er nu dus weer uit. Ga lekker genieten, het is je gegund.

 5. Gerdine

  Fijn hè, om weer lucht te voelen om te ademen en leuke dingen te doen. Tot ziens in Eindhoven!

 6. Sandra+de+Koning+-+van+de+Pol

  Alleen al de vrijheid voelen dat het kan, ik herken wat je schrijft en ik kan ook prima zonder dat alles, geen probleem. Maar weten dat het kan en dat doen, ik
  ben blij voor jou dat je er volop van geniet!

 7. Deborah

  Wat heerlijk om dit allemaal weer opnieuw te ontdekken en te ervaren. Leuk dat je er nu met een ander gevoel naar kijkt en het ook anders ervaart. Dat er nog veel leuke afspraken mogen komen. Geniet ervan 🙂

 8. Mevrouw Niekje

  Een mens kan en mag veranderen, ik vind het niet meer dan logisch dat je nu herontdekt dat een uitje best leuk kan zijn. Er zijn dingen veranderd in je leven die daar ook ruimte voor geven én je bent helemaal je eigen baas! Geniet er van zou ik zeggen!

 9. Liesbethblogt

  Ik heb dat dus ook gedacht vind ik dat uit eten niet meer leuk omdat mijn vent er niks aan vindt? Keek vandaag eens op de website van een restaurant wat ik wel eens bezocht, ik vind het niet meer leuk omdat ik 9.50 voor een tosti belachelijk vind. Maar zoek jij maar eens lekker uit of je idd een leven aan het maken bent of gewoon even uit de ban wil springen na al die jaren.

  1. Nicky Bericht auteur

   Wow! Da’s een hele dure tosti. Vorige week uit eten geweest aan het strand. € 25,- . Kijk dat vind ik dan nog wel leuk!

 10. Willemijn

  Wat heerlijk voor jou!
  Heel bijzonder na jaren strakke schema’s dat je nu vrij bent en daarvan kunt genieten. Volgens mij hoef je verder niet te kiezen en kun je zowel genieten van een boek op de bank als van uitjes!

  1. Nicky Bericht auteur

   Echt uithuizig zal ik nooit worden. Maar een mooie mix lijkt me ideaal.

 11. Koffie Digitalix

  Misschien … ligt de waarheid in het midden. Vind je beide leuk en voelt beide niet als een opoffering waardoor het makkelijk is thuis te zijn, een stapje terug te doen, om daarna te genieten van een stapje vooruit.

  je bent goed bezig.

 12. LeidseGlibber

  Fijn voor je dat je het buitenspelen hebt (her) ontdekt. Ik hoop dat ik ook bij de categorie af te stoffen kennissen hoor en dat we komende zomer ergens een terrasje of iets anders leuks kunnen pakken.

Reacties zijn gesloten.