Grote mond, klein hartje.

Ik geef ‘t toe… ik houd niet van katten. Ik heb er gewoon niks mee, ben meer een hondenliefhebber.

Mijn superkleine hondje (waar ik toch een flink bedrag aan hondenbelasting voor betaal!) veroorzaakt geen overlast in de buurt. ‘s Nachts hoor je hem niet en als-ie overdag een keertje blaft, wordt-ie in zijn mand gejaagd. En wanneer Toby een poepje op de stoep legt, ruim ik het netjes op. Loop ik daarna gezellig verder met een boterhammenzakje vol hondedrol! (ben blij dat we maar een klein hondje hebben!)

Ik kan me dan ook enorm opwinden over de overlast die we hier in de buurt hebben van tientallen loslopende katten. De meeste kattenbezitters hier in de buurt, zien ‘hun’ kat volgens mij nooit. Die beesten lopen altijd op straat, gebruiken mijn voortuin als kattenbak en ‘s nachts houden ze me wakker met een gekrijs dat me doet denken aan etenstijd op het kinderdagverblijf waar ik ooit werkte!

Eén exemplaar maakt het de laatste tijd wel heel erg bont! Meneer (of mevrouw natuurlijk) vind het niet genoeg om mijn voortuin te veranderen in een stinkende kattebak en heeft nu ook de achtertuin ondekt. Al een paar keer heb ik hem rond zien scharrelen. We jagen hem steeds weg, maar hij blijft terugkomen. Irritant beest!

Vanavond stond ik in de keuken en zag hem wéér achter in de tuin rondlopen. Ik heb de pedaalemmer gepakt en die vol laten lopen met water… Daarna ben ik de tuin in geslopen waar het brutale beest nog steeds niks in de gaten had… Toen hij me zag, was het te laat… Hij probeerde nog te ontsnappen… Tevergeefs… Ik gooide de pedaalemmer gevuld met water leeg… Voltreffer! Recht in zijn poezesnuit! ! ! Ik heb nog nooit een kat zo snel over de schutting zien verdwijnen!

Maar ergens diep in mijn katten-haters-hartje vind ik het nu toch een beetje zielig… Ik zie steeds dat beest op de kliko springen en die volle bak water in zijn snuit krijgen… Ach gossie! Hij zal wel vreselijk geschrokken zijn.

Michelle troostte me door te vertellen dat het echt een rotkat is. Hij schijnt de andere katten behoorlijk te terroriseren. En het is natuurlijk maar water. Met dit weer al helemaal geen ramp. Hij droogt wel weer. Nu maar hopen dat het niet de kat van mijn buurman is…

Waren alle katten maar zoals deze op de foto…
(klik voor nog meer kattenpret)

16 gedachten over “Grote mond, klein hartje.

 1. Jolanda P

  En Toby erachteraan sturen?? Ik heb zelf nu 2 katten, maar onze hond heeft het perfekt in de gaten als er eentje van de buren even komt buurten. 🙂
  Sjerf…GA KIJKEN!!! Is al voldoende om hem door het hondenluik naar buiten te sturen, en alle vreemde katten vliegen over de schutting * grijnzzzzzz*

 2. Jolanda P

  En Toby erachteraan sturen?? Ik heb zelf nu 2 katten, maar onze hond heeft het perfekt in de gaten als er eentje van de buren even komt buurten. 🙂
  Sjerf…GA KIJKEN!!! Is al voldoende om hem door het hondenluik naar buiten te sturen, en alle vreemde katten vliegen over de schutting * grijnzzzzzz*

 3. Nicky zelf

  Toby maakt weinig indruk, ze zijn allebei even groot! Toobje doet zijn best, hoor! Hij jaagt ‘m ook wel weg maar die kat komt steeds terug. (nu misschien niet meer!)

 4. Nicky zelf

  Toby maakt weinig indruk, ze zijn allebei even groot! Toobje doet zijn best, hoor! Hij jaagt ‘m ook wel weg maar die kat komt steeds terug. (nu misschien niet meer!)

 5. Buurman

  Buurman heeft geen kat, geen hond. Buurman heeft vissen. Buurman geeft wel steeds een lekker stukje vis aan die alleraardigste kat van drie huizen verderop. Leuk beest, komt elke dag even langs voor een hapje. Buurman ergert zich wel blauw aan buurvrouw die elk weekend tot diep in de nacht 80-er jaren muziek aan het draaien is. Dat witte mormel van hiernaast (op vier poten) piept dan gezellig mee. Buurman kan dan pas om 03:00 gaan slapen. Buurman is nog steeds op zoek naar huisvesting in een keurige wijk, met veel geïsoleerde muren, dubbelglas kozijnen, buren zonder hondjes, buren zonder weblog.

 6. Buurman

  Buurman heeft geen kat, geen hond. Buurman heeft vissen. Buurman geeft wel steeds een lekker stukje vis aan die alleraardigste kat van drie huizen verderop. Leuk beest, komt elke dag even langs voor een hapje. Buurman ergert zich wel blauw aan buurvrouw die elk weekend tot diep in de nacht 80-er jaren muziek aan het draaien is. Dat witte mormel van hiernaast (op vier poten) piept dan gezellig mee. Buurman kan dan pas om 03:00 gaan slapen. Buurman is nog steeds op zoek naar huisvesting in een keurige wijk, met veel geïsoleerde muren, dubbelglas kozijnen, buren zonder hondjes, buren zonder weblog.

 7. Esther

  Achja wat maakt het uit een kat gaat heus niet dood van een beetje water.
  En als ik zo hoor wattie aan het doen is dan verdient dat beestje het wel.
  Sorry katje 😀

 8. Esther

  Achja wat maakt het uit een kat gaat heus niet dood van een beetje water.
  En als ik zo hoor wattie aan het doen is dan verdient dat beestje het wel.
  Sorry katje 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.