Vakantie 2.0

Ik was er helemaal klaar voor! Eindelijk vakantie! Vrolijk begon ik met de boodschappen voor mijn moeders verjaardag en draaide drie schalen koude schotel in elkaar. Dat kon ik afstrepen van mij to do-list. 

Frank voelde zich al een tijdje niet lekker maar op de dag van het grote feest – mijn moeders 87ste verjaardag – voelde hij zich zo slecht dat hij niet mee kon. En Michelle en Robby strandden onderweg met autopech. De toon was gezet. Ik had kunnen weten dat deze vakantie anders zou lopen dan verwacht.

Maar ik was er. Ik hielp mijn schoonzusje met de catering, maakte wat slechte foto’s met mijn mobiel en had verrassend leuke gesprekken met nichtjes en tantes die ik zelden zie. En mijn moeder straalde zoals het hoort. So far, so good.

Die maandag -mijn eerste vakantiedag- voelde Frank zich zo beroerd dat we de huisarts belden om een huisbezoek aan te vragen. Die was er binnen een uur. En nog een uur later zaten we op de eerste hulp van het Rode Kruis Ziekenhuis waar bleek dat Frank’s kaliumgehalte* gevaarlijk laag was waardoor zijn hartwaarden niet goed waren. Hij mocht meteen blijven. Op de hartbewaking. Aan een infuus met magnesium en met iedere dag een speciaal kalium drankje.

Ik racete vervolgens 3x per dag naar het ziekenhuis en kreeg het voor elkaar om toch nog wat vakantie-activiteiten van mijn lijstje af te werken. Tja, je moet wat. Het was gek om alleen thuis te zijn dus probeerde ik vooral bezig te blijven. Ik maakte de zonwering voor op het balkon en poetste en dweilde het hele huis. Ik zocht foto’s van Boef bij elkaar voor een filmpje, maakte een kussen voor op de speelgoedkist en de hal is inmiddels bijna helemaal gewit.

Maar het was vooral heel gek om rond te lopen in een vreemd ziekenhuis waar ik de weg niet ken. Vreemd genoeg had ik een soort van heimwee. Naar dat stomme VU! Hoe ontevreden we er ook over waren; het was bekend terrein. Toen we de eerste keer in het VU aankwamen, stonden er kerstbomen in de hal. En toen we uitcheckten werd net de paasversiering opgehangen. Niet zo gek dus dat het daar vertrouwd voelde. 

Maar het Rode Kruis Ziekenhuis is iets dichterbij dan het VU en de parkeertarieven zijn geweldig. De tv boven Frank’s bed was zelfs gratis. Minpuntje was wel dat de batterijen van de afstandsbediening leeg waren en er -zucht- gewacht moest worden op de technische dienst. Zoveel geduld hadden wij niet want als patiënt kun je weinig anders dan tv kijken. Maar met batterijtjes van thuis was dat euvel snel verholpen. 

Ook in dit ziekenhuis was het eten niet best en vergaten ze me te bellen toen Frank naar een gewone afdeling mocht. Gelukkig mocht Frank vrijdag weer naar huis. Ook hier vergaten ze zijn medicatie mee te geven dus ik kon nóg een keer heen en weer, maar vooruit… Frank is weer thuis!

Hij voelt zich iets beter en gisteren zijn we gezellig samen op pad geweest. Op de koffie bij Mich en een rondje supermarkt. Er zit weer stijgende lijn in en ik heb nog anderhalve week vakantie. 

We beginnen gewoon opnieuw. Deze keer zonder to do-list. Ik ga alleen nog maar luieren, boekjes lezen en leuke dingen doen. Vakantie 2.0!

* Door een te laag kaliumgehalte ben je heel erg moe. Kalium is belangrijk voor je spieren, die bij een kaliumtekort afgebroken worden. Aangezien je hart ook een spier is, kan dat een hartstilstand veroorzaken. In Frank’s geval werd het kaliumtekort veroorzaakt door de maagbeschermers die hij slikte. Hij heeft nu andere voorgeschreven gekregen.

9 gedachten over “Vakantie 2.0

 1. Deborah

  Nog gefeliciteerd met je moeder. Wat een leuke foto van haar.
  De schrik zou er toch wel inzitten na alles wat jullie hebben meegemaakt. Wat fijn dat hij weer thuis is en zich beter voelt. Hopelijk kunnen jullie nog wel genieten van de resterende vakantiedagen.

 2. Rianne

  Nog gefeliciteerd met je moeder en wat heerlijk dat Frank weer thuis is.
  Die mineraaltjes toch… Je ziet ze niet, maar oh wat heb je ze hard nodig.. En wat moet je oppassen want krijjg je van de een te veel binnen heb je acuut een tekort op het ander…

  Geniet van vakantie 2.0

 3. Sally

  Tjonge dat gaat weer ff anders dan gepland zeg. Allereerst fijn dat Frank weer thuis is en wat geweldig zo’n leuke verjaardag van/voor je moeder . Ze straalt op de foto. Nu ff relaxen en gewoon genieten van je vakantie samen thuis.

 4. leidseglibber

  Dat ziekenhuis bezoek van Frank stond duidelijk niet op je to do lijstje, wat een ellendig begin van jullie vakantie. En ja het enige dat ik niet mis aan het VU zijn de parkeertarieven. Ik zette Hill altijd af en zette de auto altijd verderop in de wijk en liep dan terug naar het ziekenhuis. Vanaf nu wel gaan genieten van je vakantie he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.