Schuldgevoel.

Het is een krankzinnig drukke week geweest. Maandagavond had Michelle turntraining. De tijd die ze daarna nog over had voordat het bedtijd was, heeft ze aan haar huiswerk besteed. Dinsdagavond ben ik naar Amsterdam geweest, terwijl Michelle bij Oma logeerde. Ik ben na het avondeten vertrokken, dus Michelle en ik hebben elkaar amper gezien. Woensdagmiddag ben ik drie uur onderweg geweest van Amsterdam naar Breda. Het verkeer was รฉรฉn grote chaos; ik belandde van de ene file in de andere. Ik was net op tijd terug om Michelle op te halen van haar turntraining. En vanavond had ik afgesproken om met een vriend naar het theater te gaan. Hij had al zo vaak gevraagd of ik mee ging, dat ik vond dat ik niet kon weigeren. Toen we de afspraak maakten, wist ik nog niet dat het zo’n rare week zou worden. We zijn naar Brigitte Kaandorp geweest en eerlijk gezegd; het was niet geweldig. Wel lollig af en toe, maar vooral langdradig. Bovendien begon de voorstelling een half uur later dan ik gedacht gehad. Ik voelde het schuldgevoel al knagen… Ik zou dus ook een half uur later thuis zijn, dan ik met Michelle afgesproken had. Na de pauze heb ik constant op het klokje van mijn mobiele telefoon gekeken. Eerlijk gezegd wilde ik gewoon naar huis. Toen de voorstelling eindelijk afgelopen was, kreeg ik een smsje van Michelle: "Ga je ooit nog thuis komen of blijf je bij ome Jan wonen?:D haha Nou, tot zo HVJ (Meer!!!:P) xxx" Haar ome Jan is mijn broer die in het theater werkt en ‘HVJ’ is onze vaste afkorting van ‘ik hou van jou’. De opmerking ‘Meer!!!’ gaat over de namaak-ruzie die we altijd maken over wie van ons nou het meeste van de ander houdt. Mijn schuldgevoel knaagde nog harder… Ik smste terug "Voorstelling is afgelopen, jassen ophalen, naar de auto lopen, Ber droppen en snel naar huis! HVJ XXX". Nadat ik Ber thuis afgezet had, ben ik als een speer terug naar huis gereden. Toen ik de auto voor ons huis parkeerde, zag ik nog licht branden op Michelle’s kamer. Met mijn jas nog aan ben ik naar boven gerend. Michelle lag al te slapen. Het licht was nog aan en in haar hand had ze haar opengeklapte mobieltje. In het schermpje kon ik de tekst van mijn eigen smsje nog lezen..

"…snel naar huis! HVJ XXX".Mijn schuldgevoel gaat de komende dagen niet meer weg…

11 gedachten over “Schuldgevoel.

 1. willemijn

  je moet het zo zien … als je elkaar even wat minder ziet, is het daarna weer leuker elkaar vaker te zien! Daarnaast is het toch prachtig dat je je eigen leven hebt?
  Snel over het schuldgevoel heen komen, lost nl niets op!!!

  Reageren
 2. willemijn

  je moet het zo zien … als je elkaar even wat minder ziet, is het daarna weer leuker elkaar vaker te zien! Daarnaast is het toch prachtig dat je je eigen leven hebt?
  Snel over het schuldgevoel heen komen, lost nl niets op!!!

  Reageren
 3. Emmelinda

  Ahhh ik voel het gewoon! Een extra dikke knufff vandaag dus voor Michelle ๐Ÿ˜‰
  Jammer dat de voorstelling zo langdradig was. Heb je zeker steeds zitten wachten op wanneer het nou eindelijk komen zou? En dan is het ineens afgelopen ghehehe.
  Ik vind het leuk om te lezen over die namaakruzie! Jij hebt ook zo’n heerlijke band met haar he? Geweldig! ๐Ÿ˜€

  Reageren
 4. Emmelinda

  Ahhh ik voel het gewoon! Een extra dikke knufff vandaag dus voor Michelle ๐Ÿ˜‰
  Jammer dat de voorstelling zo langdradig was. Heb je zeker steeds zitten wachten op wanneer het nou eindelijk komen zou? En dan is het ineens afgelopen ghehehe.
  Ik vind het leuk om te lezen over die namaakruzie! Jij hebt ook zo’n heerlijke band met haar he? Geweldig! ๐Ÿ˜€

  Reageren
 5. Chantal

  Michelle kan zich geen betere moeder wensen hoor!
  Vond t echt zo lief toen je inde training even snel een knuffel kwam halen van haar! Dat zie je niet meer zo veel tegenwoordig… Zeker niet op de leeftijd van Michelle!
  Stuur je de filmpjes nog even op van woensdag ๐Ÿ˜€

  Reageren
 6. Astrid

  Volgens mij doe je het heel goed als moeder hoor en de band tussen jou en je dochter is, als ik het lees superhecht. Dus niks mis mee.
  Mijn ouders zijn vanavond ook naar Brigitte Kaandorp in het Chassรฉ theather. Benieuwd of hun het ook langdradig vonden.

  Reageren
 7. Leidse Glibber

  Ahhhh kan me je gevoel indenken, dit weekend dan maar wat extra tijd aan haar besteden.
  Maar over het algemeen heeft ze volgens mij totaal geen klagen met een moeder als jij. ๐Ÿ˜€

  Reageren
 8. Gonny

  Is af en toe gewoon moeilijk hรจ…..maar wel heel lief dat ze zo lag te slapen……wacht maar over een paar jaar…dan gaat het allemaal anders…hihihi en ik kan het weten ๐Ÿ˜€

  Reageren
 9. Annemie

  Pffffffff…. errug, he…. heb daar ook zo vaak last van. schuldgevoelens naar mijn zoon toe, omdat ik denk dat ik er niet ben als hij me nodig heeft… Maar alle keren dat ik alle tijd voor hem heb, en hij niet komt opdagen, zijn ook niet te tellen. Toch blijf ik er last van houden. Hoort waarschijnlijk bij het moeder-zijn…. ๐Ÿ˜‰ Prettig weekend, Annemie.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.