No Night of the Proms.

Gisterenavond in bed lag ik al bezorgd te luisteren naar de hagel die tegen het raam sloeg en de wind die huilde. Vanmorgen onweerde het… Balen want ik moest vanavond weg… Ik houd er niet van om met veel regen en wind in de auto te zitten.

Om Frank te bedanken voor zijn hulp met het opknappen van mijn huisje, had ik kaartjes gereserveerd voor de voorstelling van Night of the Proms in Ahoy vanavond. Frank zou hierheen komen, we zouden een hapje eten en daarna richting Rotterdam gaan.

Op mijn werk heb ik via internet de weersberichten gevolgd. Het stormde verschrikkelijk. Schepen op de Noordzee raakten in de problemen. Rond drie uur was de Moerdijkbrug afgesloten door een tent die op het punt stond weg te waaien. Vanuit diverse delen van het land kwamen berichten binnen over enorme sneeuwval… Er belde een chauffeur die zijn vrachtwagen op de A1 niet meer van zijn plaats kreeg door het dikke pak sneeuw dat er lag. De ochtendspits ging over in de avondspits en ook bij ons begon het te sneeuwen.

Net tien minuutjes thuis; de auto ligt alweer vol!
Vanmiddag al hebben Frank en ik besloten thuis te blijven. Hij kan vanuit Amsterdam niet hier komen en van hieruit naar Ahoy in Rotterdam gaan is ook niet mogelijk. Het is onverantwoord de weg op te gaan. Daar gaat ons avondje uit! Jammer, maar wel verstandig want inmiddels blijkt dat Nederland (na een paar uur flinke sneeuwval) volkomen ontregeld is. Als Frank wél in de auto gestapt was, had-ie nu waarschijnlijk nóg in de file gestaan…

Stapvoets ben ik door een dik pak sneeuw naar huis gereden. Michelle zat samen met Toby voor het raam op me te wachten. Tijdens het eten zagen we weer een bliksemflits… Wat een rare toestand; ik heb nog nooit sneeuw en bliksem tegelijk gezien. Na tien minuten thuis was mijn autootje alweer volgesneeuwd…

Er staan files van 80 en 90 kilometer lang, openbaar vervoer ligt op sommige plaatsen stil en het stormt nog steeds. In de omgeving van Apeldoorn is door brandweer en politie een crisisopvang ingericht voor mensen die al vanaf vanmorgen in de file staan. Men maakt zich zorgen om hun toestand nu het koud en donker wordt.

De politie waarschuwt mensen niet de weg op te gaan. Als je toch weg moet, moet je iets warms te drinken meenemen en warme kleding. Voor het geval je insneeuwt…

Wat een bizarre toestand, zeg! Balen natuurlijk dat ons avondje uit niet door gaat. Maar aan de andere kant.. Wij boffen nog; je zult in 80 kilometer file staan…. Ik ben blij dat wij warm bij de kachel zitten!
Leuk, die ‘flits’oogjes…En om jullie geheugen even op te frissen…Deze foto is gemaakt op 31 oktober; nog geen vier weken geleden…

Hoe is ‘t bij jullie? Lekker thuis bij de kachel of op pad?

Update: ik heb gisteren een mailtje gestuurd naar de orginisatoren van Night of the Proms. Vandaag kreeg ik een mailtje terug dat we komende week alsnog naar een voorstelling mogen. Aangezien we het nogal druk hebben (met werk en turntrainingen), hebben we besloten niet te gaan. Maar toch netjes dat het aangeboden wordt!

8 gedachten over “No Night of the Proms.

 1. Astrid

  Wat balen voor jullie avondje uit maar wel verstandig dat je thuis bent gebleven.
  Tis inderdaad wel een groot contrast met 4 weken geleden.
  😕 🙁

 2. Chantal

  Ik moest UIT Rotterdam komen…
  Ging trainen in Bergen op Zoom…
  Moets dus omrijden i.v.m. afgesloten A16, en ik kon door de storm maarliefst 30 km/u op de snelweg rijden.
  Gevolg: 3 uur over gedaan van Rotterdam naar Bergen!
  Had nog maar 1 uurtje trainen over dus 🙁
  En van Bergen terug naar Breda maarliefst 2 uur gereden.
  En nu zit ik weer op mn studentenkamertje…
  Kan namelijk ook niet naar huis. Want de treinen rijden ook niet meer door het weer.
  Jammer dat ik geen kacheltje heb…
  Ga vanacht (4.00 uur) maar eens proberen live het turnen te volgen 😉
  Wie doet er mee? 😀

 3. Rhodosfriends

  Natuurlijk zitten wij lekker bij het kacheltje 😉 (zie logje) ookal was het vandaag nog 18gr ….:Pjammer van je avondje uit ,blijven je kaartjes nog geldig ……mischien ging de hele voorstelling niet door ,want ik zag op het nieuws dat de show van Tineke Schouten ook afgelast was ….dus mischien heb je geluk en kan je een andere keer 😛

 4. Emmelinda

  Ongelooflijk he? Ik zei vanavond nog tegen Marc dat we twee weken geleden nog blij keken omdat het leek alsof we de winter over zouden slaan. En nou komt alles wat we “gemist” hebben in een keer uit de lucht! Ongelooflijk gewoon.
  Marc zou vanmorgen naar een afspraak moeten maar besloot niet met de auto te gaan omdat teletekst binnen een paar minuten van 5 pagina’s naar 10 ging met verkeersinfo. En de trein…tsja…dat is eigenlijk al helemaal geen optie.
  Ik vind het wel heel sneu dat jullie plannetje in het water sneeuw gevallen is. Maar ik vrees dat meer van de helft niet aangekomen is in die zaal. Ik hoorde dat een voorstelling van Tineke Schouten ook al afgelast was omdat de kostuums ed nog in de file stonden 😉
  Ik hoop dat je toch nog een leuke avond gehad hebt!
  Voor strakkies; welterusten! Slaap lekker 😀

 5. Jolanda

  Wij zitten thuis…
  Herinneringen op te halen van maart dit jaar ..
  Ik heb de foto’s toevallig net ook op mijn log gezet.
  Slaap lekker dames 😉
  ( oeps, en Toby natuurlijk :D)

 6. Nicky zelf

  Night of the Proms ging gewoon door, zonder ons… Onbegrijpelijk toch? Als ik de reacties lees op de site, was de show minder goed dan anders. En mij hoor je niet klagen; ik slaap vannacht gewoon in mijn bedje (met winterdekbed 😀 ), er zijn ook mensen die vannacht in de auto moeten slapen ergens op de A1…

 7. Nicky zelf

  @Chantal: Ik heb gewoon geslapen, maar was toevallig (even) wakker toen de concurrent van Yuri van Gelder aan de slag moest! Ik heb dus nog net gezien dat Yuri goud gewonnen heeft! Leuk, zeg! Michelle’s handtekening van Yuri is nu in waarde gestegen! Een handtekening van een WERELDkampioen! 😀

Reacties zijn gesloten.