Brrrrrrrrr….

Huishoudens in Brabant zonder stadsverwarming
Uitgegeven: 28 november 2005 20:02

GEERTRUIDENBERG – Ongeveer 40.000 huishoudens en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg en enkele kleinere plaatsen ontvangen sinds maandagmiddag geen stadsverwarming meer.

Dat komt door een breuk in de hoofdtransportleiding bij de Amercentrale van energiebedrijf Essent in Geertruidenberg.

De breuk is inmiddels hersteld, maar het zal tot in de avond duren voor alle aansluitingen weer warmte hebben, liet een woordvoerder van Essent weten. De breuk ontstond rond half vijf op het terrein van de Amercentrale. De hoofdtransportleiding komt uit in twee ringleidingen. De een gaat via Geertruidenberg en Oosterhout naar Breda, de ander via enkele kleinere plaatsen naar Tilburg.

Volgens de woordvoerder was de breuk snel verholpen. Maar het duurt een aantal uren voor de druk en de temperatuur in beide leidingen van de stadsverwarming weer op peil zijn.

“Als alles goed gaat, zal dat maandagavond tussen tien en elf uur zijn. Maar het gaat om technische voorzieningen en daarbij kan altijd wat misgaan. Wij kunnen dus geen garantie geven dat het maandagavond ook echt in orde komt”, aldus de woordvoerder.

Bijna twaalf uur en nog geen verwarming en warm water!
Voor iedereen in Brabant die het ook koud heeft:
Kom wat dichter bij je scherm
en klik hier !

6 gedachten over “Brrrrrrrrr….

  1. Emmelinda

    Ah brrrr…ik moet er niet aan denken! Ik heb buiten mijn band staan plakken en grrrr wat was dat koud! Al werd het snel warm…van ergernis 😉

Reacties zijn gesloten.