Lanterfanten.

Michelle heeft een nachtje bij Esther en Christian gelogeerd, dus ik kon vandaag lekker uitslapen. Geen overbodige luxe, want het was behoorlijk laat geworden… Bovendien kon ik dan op mijn gemak mijn vaste rondje gaan poetsen, zoals ik elk weekend doe.

Om kwart voor twaalf werd ik wakker! Eerst maar een kop koffie, een boterham en mijn e-mail checken… Daarna was het toch echt tijd om aan de gang te gaan…

Ik besloot eerst maar te gaan douchen. Toen ik weer beneden kwam en de gordijnen open trok, zag ik dat het inderdaad hoog tijd was om te gaan poetsen. Wat een puinhoop! Stof op alle meubels en er moest ook hoognodig gestofzuigd worden. En aangezien ik gisteren te lui was om de vaatwasser uit te ruimen, stond het aanrecht behoorlijk vol met vuile vaat.
Ik werd er niet echt vrolijk van. Ik beloofde mezelf nog één bak koffie en dan zou ik écht aan de slag gaan…
Na mijn bak koffie wilde ik mijn emmertje uit de schuur halen. In het voorbij gaan passeerde ik de computer. Ah, nieuwe e-mailtjes! Die eerst nog maar even lezen…

Daarna mijn emmertje gehaald en een leuk muziekje opgezet. Norah Jones zat in de cd-speler. Hm, wel mooi, maar veel te ontspannend; niet echt een geschikt muziekje om de handjes op te laten wapperen. Terwijl ik een ander cd-tje zocht, schoot me te binnen dat ik nog wat informatie op wilde zoeken op Internet. Op naar de computer dus! Ik besloot dat ik dan nog één kopje koffie zou nemen…Na de koffie en mijn zoektocht op Internet, heb ik mijn emmertje vol laten lopen. Ik maakte net mijn duizend-dingen-doekje nat, toen Zus, Nico, Esther en Christian arriveerden, samen met Michelle. Ah! Pauze, dus!

Onder het genot van een paar bakken koffie hebben we gezellig bijgekletst. Toen de visite vertrokken was (nog meer vuile vaat op het aanrecht!), was mijn sopje inmiddels koud. Naar de keuken om een nieuw sopje te maken. Er bleek nog koffie in de kan te zitten… Nog ééntje dan…
Terwijl ik mijn koffie opdronk, besloot ik een klein stukje te lezen… Toen mijn koffie op was en mijn cd-tje allang afgelopen, keek ik op de klok. Half vijf! Al bijna tijd om eten te gaan koken! Ik had alweer heel vakkundig mijn complete vrije dag verlummeld!

Ik ben opgesprongen en heb pijlsnel de hele benedenverdieping schoongemaakt en gestofzuigd. Om zes uur blonk het hele huis, was er geen vuile vaat meer te vinden en stond de warme prak op tafel! Weer een persoonlijk record verbroken!

Waarom ben ik vanmorgen ook niet meteen begonnen met de schoonmaak? Dan had ik rest van de dag kunnen lanterfanten in een schoon huis. Ik leer ‘t ook nooit…

6 gedachten over “Lanterfanten.

  1. fred en ylone

    Ha ha heel herkenbaar 😛 ik dwing mezelf om iedere dag iets nuttigs te doen nu ik elke dag thuis ben anders voel ik me zo nutteloos 😕 uuuuuuuuuuurrrrrreeeeennnn op het internet ,dus ons huisje is ondertussen smetteloos 😉

  2. Buurman

    Hmmmm, nu de ramen nog. Bij thuiskomst kan ik nooit zien of de gordijnen dicht of open zijn bij de buren. En die continue koffiewalm, gaat maar door, de prut wordt altijd in de tuin gesmeten als zijnde mest, de hele buurt heeft stankoverlast. Mooie tuin, dat dan wel, kan ook komen door dat witte mormel, weet ik niet zeker. Wil alleen maar zeggen dat mijn twee buurtjes schatten van dames zijn, maar dat typische “boven de rivieren” gedrag zal er wel nooit helemaal uit gaan.

  3. mama035

    OH my…. ik heb wat te lezen overal en ik heb zo weinig tijd meer over!!!!!!!!!!! Ben aan het werk gezet.. 5 jaar ziek betekent een hoop werk dat is blijven liggen! Minder tijd om te loggen en overal langs te gaan!

Reacties zijn gesloten.