Vriendinnenavond en Stop de Stichting Thuiskopie.

Het is hier vanavond vriendinnen-avond! Michelle heeft vriendin Sharon te logeren en ik kreeg vanavond vriendin Tessa op visite! Gezellig. We kennen elkaar al sinds 1985! Grappig, ik merk nu pas dat we een jubileum ongemerkt voorbij hebben laten gaan…

Samen naar school, samen stappen, ruzie met ouders, gebroken harten en nieuwe liefdes. Toen mijn eerste vriendje met andere dames aanpapte, was Tessa de enige die dat tegen mij durfde te zeggen (en uiteraard weigerde ik haar te geloven…). Toen mijn vader overleed kwam Tessa meteen naar me toe. Ze huilde nog harder dan ik! En uiteraard probeerde ik Tessa te troosten toen het bij haar allemaal wat minder ging.

Soms was het contact even wat minder, maar uiteindelijk zochten we elkaar
steeds weer op. Inmiddels heb ik een dochter van dertien. Tessa is braaf getrouwd en heeft een baby en een peuter. Gingen onze gesprekken vroeger over jongens, brommers, huiswerk en de Top 40 op vrijdag, inmiddels bespreken we mannen, peuterpubertijd, hypotheeklasten en de gestegen kosten van het levensonderhoud. Kleine meisjes worden groot!

We hebben het ook niet al te laat gemaakt; moeders moeten nou eenmaal vroeg op! Nou ja, moeders van kleine kinderen dan! Ik slaap morgen gewoon lekker uit! Als Tessa allang wakker is, draai ik me nog een keertje om! Eรฉn troost Tess; die tijd komt voor jullie ook wel weer en sneller dan je denkt!

Tessa is inmiddels naar huis en Michelle en Sharon zijn allang ook naar boven vertrokken. Dat komt mooi uit! Ik heb namelijk nog even de computer nodig…

Vanavond belde Christian . Aangezien mijn weblog zoveel bezoekers heeft (nou, Christian, dat valt wel mee…) vroeg hij me of ik een logje wilde plaatsen over een onderwerp waar hij het helemaal niet mee eens is. Bij deze Christian, hier komt-ie!

Christian wees me op de Stichting Thuiskopie. Deze stichting int namens het Ministerie van Justitie heffingen op beschrijfbare media zoals cd’s en dvd’s. Dit omdat deze gebruikt zouden kunnen worden om illegaal muziek of films te downloaden voor verkoopdoeleinden. Een deel van die heffingen wordt uitbetaald aan de personen die de film en/of muziek gemaakt hebben.

Iedereen die beschrijfbare media koopt, betaalt die heffing. Uiteraard ook als jij je schijfje gewoon gebruikt om je digitale foto’s op te zetten.

De Stichting Thuiskopie wil nu ook heffingen invoeren op MP3-spelers en DVD-spelers met harde schijf. De heffing hiervoor gaat € 0,60 per Gb bedragen. Reken maar even uit: een dvd-speler met een harde schijf van 1000 Gb gaat je dus € 600,- meer kosten.
Een i-pod van 60 Gb kost nu ongeveer € 350,-.
Als daar zo’n heffing bijkomt betaal je dus € 550,-.

Ben je het hier niet mee eens? Klik dan op onderstaand logo om de petitie te ondertekenen!

Ehm… Christian… Mag ik nu gaan slapen?

9 gedachten over “Vriendinnenavond en Stop de Stichting Thuiskopie.

 1. Emile

  Nou hoop dat je nog goed in slaap gevallen bent.
  En geinig die vriendinnenavond.
  Ben je ondertussen alweer bijgekomen. ๐Ÿ˜‰

 2. fred en ylone

  Ohhhhhhh ben heel erg jaloers ik zou ook wel weer eens met mijn Hollanse dinnetje een meiden avond willen hebben ๐Ÿ˜•
  En wat die stichting betreft ……..wat een onzin zeg ๐Ÿ˜• tja het moet uit de lengte of uit de breete komen he ๐Ÿ˜•

 3. chris

  Toch heel geinig dat je al zolang een goede vriendin kent. Ben wel nieuwsgierig naar die gesprekken over kinderen hehehe ๐Ÿ˜‰ En over muziek of films downloaden blijft en is gratis op diverse sites ๐Ÿ™‚

 4. chris

  Toch heel geinig dat je al zolang een goede vriendin kent. Ben wel nieuwsgierig naar die gesprekken over kinderen hehehe ๐Ÿ˜‰ En over muziek of films downloaden blijft en is gratis op diverse sites ๐Ÿ™‚

 5. Petra (moeder van Tamara)

  Nicolette, bedankt voor de leuke filmpjes van het turnen die je aan Tamara hebt gestuurd. Ze was er heel blij mee!
  Ook ik ben een meekijker op jullie site ๐Ÿ˜‰ . Heel leuk om te lezen, je maakt er iedere keer weer iets moois van. Ga zo door…
  Morgen haal ik Michelle weer op.
  Groetjes, Petra

 6. Petra (moeder van Tamara)

  Nicolette, bedankt voor de leuke filmpjes van het turnen die je aan Tamara hebt gestuurd. Ze was er heel blij mee!
  Ook ik ben een meekijker op jullie site ๐Ÿ˜‰ . Heel leuk om te lezen, je maakt er iedere keer weer iets moois van. Ga zo door…
  Morgen haal ik Michelle weer op.
  Groetjes, Petra

 7. Emmelinda

  Hihi leuk dat die vriendschap intakt is gebleven. Zeker na zoveel jaar! Ik hoop dat de vriendschap van Sharon en Michelle ook zo lang blijft ๐Ÿ˜€

Reacties zijn gesloten.