Generatiekloof.

We begrijpen elkaar niet meer. Geboren in verschillende generaties bekijken we
de ander hoofdschuddend.

“Die jeugd van tegenwoordig”, roepen zij. Onze muziek vinden ze ‘een stelletje schreeuwers’ en de kleding van de kinderen tegenwoordig, het ziet er niet uit…. Zoals de jeugd zich nu gedraagt, schande! Dat gebeurde vroeger niet! En al die sex op tv, het moest verboden worden! Geen wonder dat de jeugd niet deugt!

Vroeger was alles beter, zuchten ze, terwijl ze vertellen over grote gezinnen, bergen was, geen wasmachine, droger, stofzuiger en magnetron. De was die te drogen lag op ‘de bleek’ en de mud aardappelen die geschild moest worden voor tien hongerige magen. Afzien was het; vooral tijdens de stenge winters met de ijsbloemen op de ramen. Maar toch… vroeger was alles beter…

En wij? Wij bekijken de 65-plussers soms ook verbaasd. Zoals laatst toen Michelle en ik bij het winkelcentrum twee oude heren wildplassend aantroffen. “De jeugd van tegenwoodig; die deugt niet!” riepen we meteen.

Hier thuis hebben wij ook een generatiekloof. Eentje van ongeveer twintig centimeter. Michelle is inmiddels een halve kop groter dan oma.

5 gedachten over “Generatiekloof.

 1. Emile

  Generatiekloof?? Ik had het laatst met mijn moeder (87) over een aantal dingen die ik vroeger gedaan heb en over nu etc.
  Haar reactie, ach joh wij deden toch op onze manier hetzelfde, alleen dat gaan we jullie niet vertellen zo lang je jong bent, en ze had nog gelijk ook. 😀
  En wat betreft je reactie op de beertender, ohhhhhhh je bent nog erger dan ik. 😉

 2. Emmelinda

  En toch he…soms ben ik het er wel mee eens…er waren dingen vroeger gewoon beter. Niet alles, oh nee. Maar er zijn ook een boel dingen NU beter. Ik ben benieuwd hoe ik later tegen deze tijd aankijk 😉

 3. willemijn

  grappig ja …de echte generatiekloof.
  Ik denk dat het allemaal afhangt van hoe je meegaat met de tijd en flexibel blijft. Vind dat je van oudere mensen heel veel kunt leren, maar het hangt ervan af wie natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.