Carpe diem.

Het gaat goed met Frank. Hij is een paar weken geleden geopereerd om de ijzertjes waarmee zijn ribben en borstbeen vast gezet waren te verwijderen. De operatie is goed gegaan. Maar de pijn daarna, ook nu nog, valt tegen.

Ook het feit dat Frank nog drie maanden een vacuümpomp op de wond in zijn borst houdt, was een teleurstelling. Eén keer in de week gaan we op controle in het VU. Eén keer in de week komt de thuiszorg. Leuk is anders maar het is zoals het is.

Hoewel we niet mogen klagen, doen we dat soms lekker toch. Omdat het gewoon rot is dat Frank zoveel pijn heeft. Omdat die stomme pomp soms gaat piepen omdat er ergens een lek zit en we op stel en sprong naar het ziekenhuis moeten. Omdat dat ding altijd in de weg zit.

Vandaag was Frank jarig. En Frank viert zijn verjaardag nooit. Dus deden we niets bijzonders. We ontbeten met croissantjes uit de oven, zoals elke zondag. ‘s Middags deden we wat boodschapjes. En ‘s Avonds gingen we uit eten bij ons favoriete Italiaanse restaurant.

We hebben geproost. Op hem. Op mij. Op ons. Op een nieuw begin. En hoewel we na een voorgerecht en een hoofdgerecht geen pap meer konden zeggen, bestelden we ook nog een toetje. Hij een tiramisu. Ik een gigantische coupe ijs. Gewoon. Omdat het heel weinig had gescheeld of vandaag zou een rotdag geweest zijn. Zonder hem.

Maar hij ís er nog!
En ik heb alles opgegeten.
Carpe diem!
– burp –

11 gedachten over “Carpe diem.

 1. Leidse Glibber

  Allereerst Frank gefeliciteerd met zijn verjaardag.
  Fijn om te horen dat het naar omstandigheden goed gaat met Frank.
  Heerlijk toch dat jullie zo genoten hebben van het verjaardagsetentje.

  1. nicky Bericht auteur

   Dank je wel!
   En ah, mijn layout… Tja… Ik klikte ergens op en toen was-ie ineens zo! En ik dacht ‘niks meer aan doen’ 🙂

 2. Lynn

  Gefeliciteerd met Frank en hoe fijn dat jullie dit op jullie manier hebben mogen vieren. Hopelijk nog héél vaak!!

  1. nicky Bericht auteur

   Dank je wel! Op een of andere manier verschijnt jouw blog nooit op mijn ‘nog te lezen’ lijst. Binnenkort even bijlezen; nu eerst verhuizen!

 3. Saskia

  Gefeliciteerd met Frank! Lijkt me een erg bijzondere verjaardag na alle omstandigheden. Zo fijn om de positieve verhalen te horen<3

 4. Deborah

  Een beetje laat maar niet minder gemeend: Alsnog van harte gefeliciteerd.
  Het leven moet gevierd worden!! En hopelijk nog heel vaak en heel lang!!

 5. Willemijn

  Tsja … kom ik weer aanwaaien met een veel te late reactie! Hoe dan ook, van harte en klaag maar lekker af en toe, dat kan ik mij goed voorstellen! Gelukkig is het goed gegaan en hebben jullie dat kunnen vieren!

Reacties zijn gesloten.