Geluksvogel.

Wat was het warm vrijdag, hè? Ik was op kantoor. En zelfs daar – half gelegen onder de fly-over van station Sloterdijk waar geen straaltje zon komt – tikte de thermometer de 27 graden aan. Mijn lieftallige collega’s waren zo vriendelijk om rond een uur of vier nog wat rapporten te mailen die ik moest checken. Dus was het even stressen waardoor de temperatuur voor mijn gevoel nog een tikkie opliep. Om vijf uur was mijn mailbox leeg en stapte ik in de auto. Met de airco op standje vier koelde ik tijdens de rit naar huis een beetje af.

We maakten ons er makkelijk vanaf en haalden een frietje want het was te warm om te koken. En ‘s avonds bracht ik een bezoekje aan de buren op drie hoog waar het toch warmer was dan in ons appartement op één hoog. We kletsen vijf kwartier in een uur en ik was pas om half elf thuis. Inmiddels was het gaan waaien en de eerste druppels van de voorspelde regen viel.

Maar op ons balkon zat ik droog dus ik installeerde met een wijntje op ons bankje. In de verte begon het te onweren. Toen mijn wijn op was, onweerde het inmiddels flink. Ik ben dol op onweer dus ik genoot nog even van het schouwspel en besloot het toen voor gezien te houden. Nog even douchen, een stukje lezen en lekker slapen.

En pas toen ik al onder de verkwikkende douchestraal stond, herinnerde ik me iets over douchen tijdens onweer. Was dat niet gevaarlijk? Vaag herinnerde ik me een Nederlandse studente die omkwam in Vietnam omdat ze een douche nam tijdens een onweersbui. ‘Ach, dat was in Vietnam’ dacht ik ‘daar onweert het vast harder dan hier’. Terwijl ik mijn haar waste, hoorde ik een donderslag die de ramen deed trillen.

Hm. Was er ook niet een jongetje ergens op een camping in Nederland die getroffen werd door de bliksem terwijl hij onder de douche stond? ‘Ach, dat was op een camping’ dacht ik ‘ik woon tussen twee hoge kerken. Als de bliksem inslaat, slaat-ie dáár in en niet in mijn huis.’ Maar ik kreeg toch enigszins haast om de shampoo uit mijn haar te spoelen.

Ik zeepte mezelf in terwijl ik mezelf streng toesprak. ‘Stel je niet aan! Je wint nog eerder de Staatsloterij dan dat je – notabene in je eigen badkamer – onder stroom komt te staan door een blikseminslag!’ Maar echt relaxt douchen was er niet meer bij. Ik spoelde me snel af en ik was blij toen ik goed afgedroogd en wel veilig in mijn bedje lag.

De volgende dag heb ik een Staatslot gekocht.

De foto boven dit bericht is van Ester Jacobs van No Layers Photography. En of douchen tijdens een onweersbui gevaarlijk is, lees je hier.

10 gedachten over “Geluksvogel.

 1. Villasappho

  Ik ben als kind heel bang geweest van onweer (paar Frans campings en een bolbliksem in het flat aan de overkant) dus nee lekker douchen zal ik niet doen. Maar ik zal ook niet lekker op de bank hangen of lekker slapen. Ik hoop dat je een mooi bedrag wint.

 2. Leidse Glibber

  Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat douchen tijdens onweer link is, weet zeker dat ik na deze blog nooit meer met onweer onder de douche stap. Hoop dat je een mooie prijs wint op je lot, de hoofdprijs zal niet lukken want die is nu echt eindelijk eens voor mij gereserveerd. ( tenminste dat vind ik )

 3. Rianne

  Je hebt op verzenden kunnen drukken dus je bent er nog. Pfff, een opluchting.
  Ik wist het niet van douchen en onweer maar ben er vanaf nu extra alert op. Totdat ik het weer vergeet.

 4. Rietepietz

  Doodsbang was ik vroeger voor onweer. Tegenwoordig denk ik er niet meer bij na en zou ook rustig onder de douche stappen, zit rondom in de kerken;_)

 5. Willemijn

  Nou, heb ik weer iets geleerd!
  Ik ben sowieso bang voor onweer, het richt hier in Italie wel n’s behoorlijke schade aan en slaat regelmatig in. Toch vind ik onweer ook super fascinerend.

 6. Saralien

  En? Gewonnen?? 🙂 Ik wist dit eigenlijk niet, maar ja, het zou kunnen als de bliksem in de waterleiding slaat….

 7. Sally

  Op zich niet bang voor onweer maar toen we een keer midden op de middellandse zee overvallen werden door noodweer met fikse bliksem had ik het toch wel wat zwaar. Dan is die lange mast op de boot toch wel een mooi inslagpunt.
  Enne succes met je staatslot.

 8. Nicole Orriëns

  Ik ben ook dol op onweer mits man en kinderen allemaal veilig thuis zijn, en niet nog onderweg, want dan maak ik me zorgen.

  Douchen bij onweer heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, maar klinkt nu eigenlijk best onheilspellend…

 9. Saskia

  Ik ben ook dol op onweer. Douchen doe ik toch liever dan niet… fabeltje of niet ik sta dan inderdaad ook snel te douchen en ik geniet liever ervan 😉

Reacties zijn gesloten.