Keuzestress.

Na het schuiven met meubels in de slaapkamer was het tijd voor stap 2 in mijn snode plannen; het verven van de muur. Nou is een lockdown niet persé heel handig voor het uitkiezen van kleuren verf. Even rustig rondneuzen in een bouwmarkt was er niet bij. Maar niet getreurd! Er zijn overal reuzehandige verftesters te koop. Kleine minirollertjes met een klein beetje verf er in zodat je kunt kijken hoe de kleur er op jouw muur uit ziet.

Ik besteld drie kleurtesters. En toen begon het. Keuzestress. Eigenlijk vond ik de kleuren alle drie niet geschikt. Ik bestelde drie andere kleurtesters en smeerde ook die kleuren op de muur. Dat leverde alleen nog maar meer keuzestress op. Nu kon ik helemaal niet meer kiezen. Dat deed ik dus ook niet. Laf schoof ik mijn verfplannen op de lange baan. Ik zou het ooit nog wel eens zien.

En toen zat ik zomaar te scrollen op Twitter. En plaatste iemand daar een foto van haar pasgeboren dochtertje dat voor het eerst in haar eigen kamertje sliep. Talloze hartjes stroomden binnen onder de foto van het schattige kindje. Maar ik zag alleen de muur achter het ledikantje. Wat een prachtige kleur! Brutaal vroeg ik haar naar de verf die ze gebruikt had. En de trotse moeder was zo lief een foto te plaatsen van het blik verf dat ze nog had staan. Ik bestelde meteen de zelfde verf. 

En toen had ik weer keuzestress. Want was deze kleur ook niet heel leuk in de woonkamer in plaats van in de slaapkamer? Ik dacht nog een nachtje na en nam een besluit. Het werd de woonkamer! Ik haalde de klink van de onzinnige deur naar de slaapkamer, die ik toch nooit gebruik, en beplakte hem met een bijpassend behangetje. Et voilá! Welkom in mijn groene fase! 

25 gedachten over “Keuzestress.

 1. rietepietz

  En natuurlijk is er niemand die verbied het kleurtje óók in de slaapkamer te gebruiken. Hard gewerkt en het resultaat mag er zijn.

 2. Deborah

  MOOOOI!!! En ook wel gewaagd!
  Zouden wij hier ook eens moeten doen in de woonkamer. Alle muren zijn wit en we zouden eigenlijk eens een vd muren een compleet andere kleur moeten geven.

 3. Liesbethblogt

  Die afgeplake deur is ook slim, je kan erdoor als het meot maar dat weet je alleen zelf, nice. De kleur mwah er kan prima een boekenrek tegenaan;)

 4. Saskia

  Och lekker kleurtje hoor. Ik wil ook ‘zoiets’ op de muren in de woonkamer. Zit nu nog op toen we het kochten. Een beetje licht blauwig tintje. Ook leuk maar mis nog een beetje meer kleur in huis. Alleen manlief en ik zijn het niet eens over de kleuren. Hij wil meer bruin, terwijl ik meer naar mint/groen neig.. Ach. Staan gelukkig nog genoeg andere projectjes die eerst gaan komen op de planning.

Reacties zijn gesloten.