De Parade 2007

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Op de enige echte stranddag van deze zomer zijn we een kijkje gaan nemen op De Parade. Dit rondreizende theaterfestival had z’n tenten opgeslagen in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Vlak voor de ingang werden we ingehaald, door rennende mensen, die ondanks de hitte in volle galop richting kassa stoven. Wij liepen rustig door, verbaasd kijkend naar al die rennende mensen. Bij de ingang bleken we nog een minuut te hebben om gratis binnen te komen! Aha… vandaar! Toch fijn dat wij zonder ons te haasten ook nog gratis naar binnen mochten. Met een temperatuur van 30 graden, ren ik niet graag!

Eenmaal binnen bleek het erg rustig. Half Amsterdam stond in de file richting strand, dus we konden op ons gemakje rondkijken en beslissen welke voorstellingen we wilden gaan zien.

Het zag er leuk uit. Overal tenten, barretjes, eettentjes en, volgens een oude traditie, stond ook de zweefmolen er weer. Hoe de Parade werkt, werd me al snel duidelijk. Beetje rondwandelen, hapje eten, roseetje drinken en af en toe een voorstellinkje kijken. En dat in een prachtig park, met heerlijk weer. Niet verkeerd!

We hebben vier voorstellingen gezien, waarvan er drie erg de moeite waard waren. Spinvis (met de voorstelling Noga) was geweldig goed, en om de behoorlijk grove praat van Van Houts en de Ket (bekend van de reclames van Van Kanis en Gunnink) hebben we erg gelachen. Ook de voorstelling Vlucht van Vincent de Rooij en Daan Mathot was leuk. De voorstelling van Hakim (uit Sesamstraat) vonden we wat minder, wat natuurlijk komt omdat we boven de vier zijn en niet meer tot zijn doelgroep behoren!

Wat wel weer heel leuk was, dat Hakim voor zijn tentje een groep bekenden tegenkwam. Hij begroette ze hartelijk en gaf iedereen een hand. Toevallig stonden wij naast dat groepje mensen, dus kreeg ik ook een hand. ‘Hoe gaat ‘t?’ vroeg hij, meteen gevolgd door de vraag ‘zijn jullie samen gekomen?’ Waarna ik antwoordde dat het prima ging, maar dat ik de groep mensen naast mij helemaal niet kende. Ach, toch een handje gekregen van Hakim. Aardige kerel!

Frank, die hardnekkig probeert onze culinaire smaak wat uit te breiden, liet me sushi proeven, maar uiteraard was ik er weer niet kapot van. Kleffe rijst met een stukje vis erin! Nee, niets voor mij! Gelukkig was er van alles te eten en smaakte de rose prima, dus hebben we een heerlijke avond gehad.

Mocht je de kans krijgen; De Parade is zeker de moeite waard. Een nadeel; vergeet niet een goedgevulde portomonnai mee te brengen. Met prijzen van voorstellingen tussen de zes en de acht euro, ben je zo door je geld heen! Maar eerlijk is eerlijk; het was ‘t waard!

9 gedachten over “De Parade 2007

 1. Leidse Glibber

  De Parade is leuk en moet je gewoon een keer gezien en meegemaakt hebben.
  Ik geloof dat mijn laatste keer alweer zowat een jaar of zes geleden is.
  Is even kijken in het programma hahahah

 2. Leidse Glibber

  De Parade is leuk en moet je gewoon een keer gezien en meegemaakt hebben.
  Ik geloof dat mijn laatste keer alweer zowat een jaar of zes geleden is.
  Is even kijken in het programma hahahah

 3. Astrid

  Met die 30 graden lag in de schaduw op het strand op mijn vakantieadres met een boek. Af en toe even opkijken of het allemaal wel goed ging met iedereen in het water.
  Afzien hoor…hahahaha

 4. Sally

  Klinkt heerlijk die temperaturen. Hier is ht gewoon te warm om wat te ondernemen. Jammer dat je sushi niet lekker vond. Ik ben er gek op en naarstig op zoek naar een goede Japanner hier.

 5. Debby

  Ha die Nicky, dacht zal ook weer eens ff “langs wippen”!
  Lijkt me leuk die parade, misschien een goede tip voor volgend jaar!!
  GrtzX Debby

 6. Willemijn

  Nooit van gehoord … klinkt erg leuk en ontspannen (rose, sushi …). Sushi begint zelfs in provinciaal Italie zijn intrede te doen!

Reacties zijn gesloten.