Multiple choice.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na onze verhuizing zullen we nogal krap zitten wat betreft bergruimte. Met z’n drietjes zullen we het moeten doen, met de (standaard)berging onder het appartement.

Dus moet Nicky opruimen.
Nicky moet erg veel opruimen…

De Abba-plakboeken uit mijn kindertijd, mijn knutselwerkjes van de kleuterschool, stapels dagboeken, leesboeken en grammafoonplaten.

En dan nog het hoofdstuk ‘Michelle’. Dozen vol spullen heb ik bewaard. Haar eerste kleertjes, haar eerste flesje, haar eerst schoentjes (het tweede paar trouwens ook!). Speelgoed dat ze kreeg van Opa en stapels papier. Want elk schoolwerkje, elk beschreven snippertje papier uit haar schoolcarrière heb ik bewaard.

En zo blader ik door dozen vol herinneringen. En steeds weer levert het dilemma’s op.

Want wat bewaar ik?

En zo vliegt de tijd voorbij terwijl ik steeds meer verborgen schatten ontdek en steeds meer dilemma’s tegenkom. Ik vrees dat dit nog wel even gaat duren.
Als jullie me zoeken…

… ik zit op zolder!

10 gedachten over “Multiple choice.

 1. Lind@

  Ojee, ik ben ook zo’n bewaarmuts en als ik lees over je sieradendoosjes….ik zou voor de laatste gaan en de rest meenemen.
  Of toch allemaal.
  Doe het niet overhaast, in A’dam hebben ze ook containers en voor je het weet gaat dochterlief op zichzelf wonen en ben je de meeste spullen dan kwijt. Ik bedoel , jullie kunnen toch best voor een jaar of 10 over dozen heen stappen.
  Sterkte, Lind@

 2. rhodosfriends

  Oh jee Nicky ik leef met je mee ik weet er alles van want ook bij mij paste niet alles in een container om naar Rhodos te verschepen ……..
  Sterkte met alles liefs Ylone xx

 3. willemijn

  Moeilijk moeilijk moeilijk!!! Maar ook heel leuk en ze zeggen altijd dat het goed is om dingen weg te gooien en je te bevrijden. Sterkte!

 4. willemijn

  Moeilijk moeilijk moeilijk!!! Maar ook heel leuk en ze zeggen altijd dat het goed is om dingen weg te gooien en je te bevrijden. Sterkte!

 5. Debby

  Owh…moeilijk…moeilijk…
  Neem ze toch maar allemaal mee…als er geen sieraden in past, zijn er toch atlijd wel dingetjes die er ook in passen (dingetjes, die je ook liever niet weg doet…)… En op die manier neemt het niet zo veel plek in.
  Succes…ik ben aan het proberen niet-emotioneel mijn koffer te pakken…gnagna…
  Van het weekend moest ie van Cindy helemaal leeg, want hij zat al vol terwijl er nog geen kleren in zaten, klaagde ik…
  Heb toen alle spullen, die alleen het argument: “ja maar, das rose” hadden, weer uit mijn koffer moeten halen… Van die boos-aardige Cindy 😉
  Nogmaals succes!!

 6. Astrid

  Ik zou ze toch allemaal mee nemen denk ik. Kan zelf ook geen afstand doen van zulke dingen. Weggooien kan altijd nog toch?

 7. Sally

  Kun je het niet ergens ´stallen´ bij familie? En anders zit er niets anders op dan toch te gaan ruimen. Het lag tenslotte al jaren boven stof te verzamelen (schrijft ze dapper…ik zit in de zelfde situatie) Overigens doosje A wil ik wel hebben.

 8. Youri

  Ooit vertrok ik met 7 stuks bagage met de trein naar Rome. Twee grote koffers, en 5 dozen. Dat was alles, alles wat daar niet in paste, werd voor het vertrek uit de weg geruimd. Dat was lang geleden. Ondertussen is mijn huis stampvol met nieuwe troep en mooie dingen, maar heel soms denk ik nog wel eens aan iets wat ik niet in de 5 dozen gedaan heb. Maar dat is onvermijdelijk. Succes!

Reacties zijn gesloten.