CSI Amsterdam!

(klik op de plaatjes voor originele foto’s)

Donderdag zorgde Michelle’s Amsterdamse vriend Tijl voor een Spectaculair Einde van ons bezoekje aan Amsterdam. Tijl zou om twaalf uur naar Michelle komen. Om even voor twaalf hoorde Frank een klap, keek uit het raam en zei: “Oh oh! Ze hebben weer een fietser aangereden.” Om daarna ineens uit te roepen: “Shit! Het is Tijl!”

Terwijl Frank de politie belde, zijn Michelle en ik naar beneden gerend. Daar zat Tijl een beetje suf op de stoeprand. Zo op het eerste gezicht leek hij nog heel, wat van de auto die hem geraakt had, niet gezegd kon worden!

Binnen een mum van tijd wemelde het van de politie en werd de straat afgezet. De lift nemen duurde mij te lang dus ik rende terug naar boven (acht trappen! Hijg!) om een nat washandje te halen voor de patiënt, terwijl Michelle bij hem bleef.

Toen ik terug beneden kwam, arriveerde de ziekenwagen. De ambulancebroeders waren heel duidelijk; om zo’n schade aan een auto te veroorzaken, moet je een enorme smakker maken. Tijl moest mee, of hij nou wilde of niet. Hij mocht niet eens lopend de ziekenauto in. Op een brancard werd hij afgevoerd. Michelle mocht mee om hem gezelschap te houden en kreeg een plaatsje voorin de ziekenwagen.

Dat wij ook erg geschrokken waren, bleek wel uit het feit dat we er niet aan gedacht hebben om foto’s te maken toen ‘het slachtoffer’ nog aanwezig was. Op de eerst foto zie je nog nét de ambulance wegrijden. Daarna hebben we, terwijl we wachtten op een telefoontje van Michelle, de politieactiviteiten gevolgd en vastgelegd. We hadden namelijk sterk de indruk dat Tijl dit toch ook wel wilde zien. Wat een heisa!

Tijl heeft in zijn uppie voor een uitruk gezorgd van:

 • 1 ambulance;
 • 2 ambulancebroeders;
 • 2 politiewagens;
 • 4 agenten, die het verkeer regelden;
 • 1 sleepwagen van de politie (vertrok al snel weer);
 • 1 auto van Forensisch Technische Verkeers Onderzoeken;
 • 2 agenten die metingen verrichten;
 • 1 particuliere sleepwagen, die uiteindelijk de auto wegsleepte.

De schade:

 • 1 kromme fiets van Tijl;
 • 1 Fiatje (total loss);
 • Lugubere krijtstrepen op het wegdek dat er nu uitziet of er iemand doodgereden is:
 • en Tijl zelf in de lappenmand…

Gelukkig kwam ‘s middags het telefoontje van Michelle. Er waren röntgenfoto’s gemaakt en de schade viel mee. Tijl heeft twee gekneusde benen, een flinke schaafwond aan zijn onderbeen, een enorme bult op z’n bovenbeen, schaafwonden op zijn rug en een hersenschudding. Hij mocht gelukkig wel naar huis, mét een wekadvies. Hij moest die nacht iedere twee uur wakker gemaakt worden!

Inmiddels zijn we een dag verder. Ik heb van Michelle gehoord dat het met Tijl wel gaat. Hij heeft nog veel pijn. Maar aangezien hij zowat ‘high’ is van de zware pijnstillers die hij voorgeschreven heeft gekregen, heeft hij ook een hoop lol!

Bij deze een berichtje voor Tijl:
We zijn blij dat je er zo goed van afgekomen bent!
Als je die auto bekijkt… het had veel erger af kunnen lopen!

Heel veel beterschap toegewenst enne…
…als je volgende keer langskomt, bel je dan gewoon aan?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

14 gedachten over “CSI Amsterdam!

 1. Peter (vader van Tijl)

  Toen ik de deur opendeed van de ambulance hoorde ik voor het eerst in me leven dat de situatie van Tijl ‘stabiel’ was.
  Dat was de eerste opluchting:D
  Groetjes, en bedankt voor de hulp aan Tijl.

 2. Tijl (die amsterdammer)

  Thx voor alle hulp en dergelijke! Volgende keer bel ik wel gewoon aan!
  Groetjes Tijl
  PS. DIE PILLEN ZIJN VERSLAVEND!

 3. Sally

  Vreselijk, dat is schikken. Ik ben blij dat het allemaal zo ‘goed’ afgelopen is. Die auto deed anders vermoeden. Wat dat betreft is 112 hulp in Nederland goed geregeld hoor. Dat loopt hier toch allemaal wat minder.

 4. Astrid

  Wat fijn dat het nog zo goed met Tijl is afgelopen. Daar krijg je toch de bibbers van als je zoiets van nabij meemaakt?!

 5. Jolanda ( een bemoeiallerige dorpsbewoner)

  Zo…daar gaat je bloed weer van stromen. Beterschap Tijl!! Wat krijg je?? Tramadol 😉 ?? Moet je idd wel mee oppassen.
  Maar dat is idd een voordeel van in de stad wonen…hier duurt het een kwartier voordat de ambu er is…terwijl je er dus bijgezegt hebt dat het om een reanimatie gaat :-S ……

 6. Tijl

  Tot nu toe gaat het weer ‘goed’ met me! Ik probeer om weer zonder krukken te lopen, heb wel een grote blauwe plek op me rechter boven been! En wat nog het ergste is me pillen zijn op!
  maarjah, ik ga weer verder met mijn examen.
  Veel beterschap allemaal en bedankt voor jullie hulp!
  Greetz, Tijl

 7. Nicky zelf

  @ Tijl: de dag dat ik foto’s plaatste van jouw vreselijke ongeluk, heb ik meteen het maximale aantal kijkers per dag gescoord! 175 stuks!
  Bel even als je weer zo’n stunt uithaalt! Dan neem ik mijn camera mee…

 8. tony

  WTF BEN JE JE HORLOGE KWIJT??? SHIT MAN dat is echt doodwreed man ik heb echt medelijden met je ik hoop dat je m vergoed krijgt,
  ow jah btw beterscahp!!!!

 9. Tijl

  Niet te geloven wat een berichten en beterschaps-wensen van mensen die ik totaal niet ken. Allemaal heel erg bedankt, mijn revalidatie was zeer voorspoedig gegaan mede door mijn vrienden en blijkbaar ook vrienden van vrienden.
  Nu ik er 3 jaar later op terugkijk heb ik inderdaad super veel mazzel gehad, heb hier en daar een scheef ruggetje en wat littekens eraan overgehouden. Maar dat mag niet deren, ik heb er een super relaxt ritje met een echte ambulance aan overgehouden en mocht opeens legaal van me ouders medicatie nemen die hallucinerende effecten op me hadden.
  En heb er natuurlijk Michelle aan overgehouden ;), tabee en tot de volgende CSI!

Reacties zijn gesloten.