Jubileum.

Photobucket - Video and Image Hosting

Ruim tien jaar geleden is het inmiddels… als verjaardagcadeautje voor mijn kleuterdochter wilde ik graag een hondje. Hoewel ik zelf dol ben op grote honden, leek een klein hondje me beter. Michelle was nog klein, ons huisje is klein, dus een klein hondje leek me veel handiger.

Al lang voor Michelle’s vierde verjaardag was ik op zoek. Stiekem struinde ik dierenasiels af en bezocht mensen die om de meest uiteen lopende redenen van hun hondje af wilden.  ‘Ons’ hondje zat er niet bij. Tot schoonzusje Gerda vertelde dat er bij de dierenspeciaalzaak in haar woonplaats een briefje hing van iemand die een Malthezerleeuwtje weg deed. Hm, Malthezers zijn klein en bovendien verharen ze niet… ’t Leek me wel wat. Ik ben gaan kijken en jawel.. het was ‘m! We kregen een hondje!

Een paar dagen later ging ik Tober halen…De verrassing was groot toen ik ineens met een hondje thuis kwam. Toch was Michelle niet meteen in de zevende hemel met haar vervroegde verjaardagcadeau.. Nog geen vier was ze, maar ze wist al dondersgoed wat ze wilde… Een hondje dat Lady heette, een muisje, of een poes… Maar dan wel eentje die geen scherpe nageltjes had… Toch heeft ’t witte mormel dat ik meebracht haar hartje gestolen.

Al tien jaar lang zijn ze haast onafscheidelijk. Toby, zoals we Tober al snel noemden, slaapt op een kleedje naast  Michelle’s bed, ze maken samen fietstochtjes en als Michelle naar school is, wacht Toby voor het raam tot ze weer thuis komt. Dikke vrienden, al tien jaar lang.

Ik zie haar nog rondspringen in de kamer als kleutertje… “Mag Toby blijven? Ook als ik groot ben?” Beloofd is beloofd: inmiddels is Michelle groot; groter dan mij zelfs. En Toby is nog steeds bij ons.

               

15 gedachten over “Jubileum.

 1. Emmelinda

  Heerlijk om te zien dat Toby, ook al was het niet meteen wat Michelle in gedachten had, zo opgenomen is! Is echt haar vriendje he?
  Op de een of andere manier kan ik het filmpje niet zien. Misschien heb ik te weinig geduld? Ik probeer het nog wel een keer 😉

 2. Emmelinda

  Heerlijk om te zien dat Toby, ook al was het niet meteen wat Michelle in gedachten had, zo opgenomen is! Is echt haar vriendje he?
  Op de een of andere manier kan ik het filmpje niet zien. Misschien heb ik te weinig geduld? Ik probeer het nog wel een keer 😉

 3. Sally

  Geweldig filmpje!
  Zoals men zegt:er bestaat geen grotere en trouwere (kinder)vriend als een hond.
  Moet je onze boxer met de kids zien….

 4. Sally

  Geweldig filmpje!
  Zoals men zegt:er bestaat geen grotere en trouwere (kinder)vriend als een hond.
  Moet je onze boxer met de kids zien….

 5. Astrid

  Ik wou eigenlijk…. maar ja…
  Schitterend filmpje. En wat heb je dat weer leuk gedaan met dat filmpje en die teksten er overheen.

 6. Ilona

  Wat ontzettend lief!! Bijna ontroerend gewoon, haha! Erg leuk dat Michelle en Toby zo dik met elkaar zijn, nog steeds!

 7. mama035

  Dit is echt helemaal super! Mijn videocamera doet het niet meer en ik mis nu dus veel van de kids op video. Daar baal ik wel van. Kan ze dus ook niet op videoband zetten. Hoe krijg je dit voor elkaar joh?

Reacties zijn gesloten.