Voor het goede doel

Na maanden sparen was het zo ver.
Michelle ging naar de kapper vandaag!

En dat ze daar maanden voor gespaard heeft, heeft niets te maken met de hoogte van de kappersrekening maar met de lengte van haar haren. Ze wilde haar afgeknipte haren namelijk doneren aan Stichting Haarwensen. Deze stichting verzamelt haar en maakt er vervolgens kosteloos pruiken en haarstukken van voor kinderen die door ziekte hun haren verliezen.

Maandenlang hebben we gemeten tot Michelle’s haren lang genoeg waren om er een staart van twintig centimeter af te kunnen knippen. En het liefst wilde ze zelf ook nog een behoorlijke lengte overhouden. En dat punt was vandaag eindelijk bereikt.

Bij 020Studio, een van de deelnemende kapsalons in Amsterdam, werden vandaag Michelle’s lange haren afgeknipt. Meestal zijn drie donaties nodig voor één pruik, vertelde de kapster, maar omdat Michelle zo veel haar en ook nog eens dik haar heeft, is haar donatie alleen al genoeg voor één pruik. En ze knipte resoluut Michelle’s vlechten af en stopte die in een envelop. We brachten de envelop meteen naar het postkantoor en stuurden haar afgeknipte vlechten naar de Stichting Haarwensen. Om een ziek kindje een plezier te doen.

Het staat Michelle goed, dat korte haar, vind ik. Zelf is ze niet laaiend enthousiast want ze houdt niet van kort haar. Maar ze vindt het niet erg. Het groeit wel weer aan, zegt ze. En ze heeft het er wel voor over om een ziek kindje blij te maken. Een hartje van goud, heeft ze. En ook dát staat haar prachtig!

8 gedachten over “Voor het goede doel

  1. appelig

    Inderdaad een goed doel zeg. Mijn oom (die kapper was) heeft destijds de enorme paardenstaart van mijn moeder ook gebruikt voor een pruik.

  2. Sas

    Staat erg goed! En zeker een goed doel… Hoewel ik toch wel een beetje van mijn haar hou en het niet meer zo snel zou afknippen (ook al is het voor een goed doel)

Reacties zijn gesloten.