Spannend.

Eigenlijk kijk ik nooit tv. Er is nooit zoveel op wat ik leuk vind. De tv is dus echt Frank zijn ding. En zo’n ingewikkeld ding dat ik amper weet hoe het toestel aan moet. Iets met een of ander kastje dat aan moet met de ene afstandbediening, de tv die aan moet met een andere afstandbediening en dan iets met HDMI kiezen of zo. Ik heb me er nooit in verdiept omdat ik nooit de dringende behoefte voel om de tv aan te zetten.

Zaterdagavond laat, als we op het punt staan om naar bed te gaan, begint er een detective. Frank heeft geen zin om te kijken maar mij lijkt het wel wat. Dus stelt Frank de sleeptimer voor me in zodat de tv vanzelf uit gaat na de detective en vertrekt naar bed. Ik doe alvast de lampen uit en kruip op de bank met een wijntje en een dekentje.

Het is een goede detective. Een spannend verhaal, hier en daar een lijk en goede karakters. En net als het heel spannend wordt, verschijnt er een melding op het scherm van de tv. “Het toestel wordt over 60 seconden uitgeschakeld”. Met daar onder twee vakjes. Eén met ‘ja’ en één met ‘nee’.

Shit! In het donker zoek ik tussen de enorme stapel afstand-bedieningen naar die van de tv. Ondertussen tikken de seconden weg. “Het toestel wordt over 43 seconden uitgeschakeld”. Op goed geluk druk ik op een knopje en zie het vakje ‘nee’ oplichten. Aha! Het gaat me lukken! Nu moet ik alleen nog ergens op ‘ok’ drukken.

“Het toestel wordt over 28 seconden uitgeschakeld”. Ik probeer de verhaallijn van mijn detective te blijven volgen en zoek ondertussen verbeten naar een ‘ok’ knop op de afstandbediening. Ik gebruik mijn iPad om mezelf een beetje bij te lichten want het licht aan doen, is geen optie. Het licht doe ik aan en uit met een app op mijn iPad en daar heb ik nu geen tijd voor. “Het toestel wordt over 12 seconden uitgeschakeld”.

Op goed geluk druk ik op een knopje op de afstandbediening. Het geselecteerde vakje ‘nee’ is nu niet meer geselecteerd. Wanhopig druk ik nog wat knopjes in. “Het toestel wordt over 4 seconden uitgeschakeld”. Als een waanzinnige druk ik op alle knopjes. De tv gaat uit.

Even zit ik verbijsterd in het donker. Dan bedenk ik me ineens dat ik op mijn iPad ook tv kan kijken, via een app van onze provider. Snel klik ik de app aan en selecteer de zender. Ah! Het werkt! Tevreden kijk ik naar de ontknoping van mijn detective.

Pas vanmorgen realiseerde ik me dat ik, in mijn blinde paniek, één optie over het hoofd gezien heb. Tegen onze tv kun je praten.
Ik had gewoon’nee’ moeten roepen.

8 gedachten over “Spannend.

 1. Marika

  Hahaha ik zie het helemaal voor me die paniek tussen al die afstandbedieningen. Je had misschien ook alleen maar “AAN” hoeven te roepen tegen die tv toen hij uitging. 🙂

 2. Colin

  Ik ben al geen tv-kijker maar juist om te voorkomen dat dit mij zou gebeuren, staat hier een simpel gevalletje en die heeft al teveel menuknoppen 🙂

 3. Rianne

  Haha…
  Wel heel futuristisch… Een TV waar je tegen kan praten. Hoewel, dat doe ik ook wel eens tegen die van mij… Alleen gebeurt er dan niets…

 4. Leidse Glibber

  Erg he die nieuwe tv’s wij hebben we er ook zo eentje die elke keer met zo’n schermpje komt dat hij uitgaat en waar je ook tegen kan praten. Sta je toch volkomen voor L.. in je kamer nee of harder of ja te roepen. Ik had het eruit maar toen kregen we een nieuw moederbord ( dat zij de monteur) en sta ik weer als een gek tegen mijn tv te praten.

 5. Willemijn

  Ha ha ha! Wen er maar alvast aan dat we tegen apparaten moeten praten. Binnenkort doen we niet anders, als ik de technologische ontwikkelingen tenminste goed begrijp! (daarna komt pas de technologie dat we allemaal maar iets hoeven te denken om een apparaat te bedienen) …

 6. Sas

  HAHA dit zou ik kunnen zijn, wij hebben ook zo’n timer erop zitten dat hij na zoveel uur uitgaat… Ik me rot zoeken: ‘welke afstandsbediening ook al weer’ – we hebben er namelijk tig in dat bakje liggen…

 7. appelig

  Haha, ik heb dat ook een keer gehad en ik snapte er niks van. Had ik per ongeluk op een knopje gedrukt? Blijkbaar vindt de tv na een aantal uur aangestaan te hebben op 1 kanaal welletjes en gaat ie vanzelf uit. Ik heb ‘m gewoon weer aangezet, want ook ik kon het juiste knopje niet vinden om het uitzetten te annuleren.

Reacties zijn gesloten.