Een goede start.

Goede voornemens voor 2018 had ik niet. Wel een To Do-list voor 2017 die – de naam zegt het al – in 2017 afgewerkt moest worden. Op die lijst prijkten het ophangen van nog wat kleine dingetjes in huis, mijn foto’s van 2017 uitzoeken en er een filmpje van maken, de enorme stapel papieren uitzoeken en opruimen die ergens in een hoek lag en, als laatste, onze ‘studeerkamer’ opruimen.

Vooral dat laatste was nogal een logistieke operatie omdat die kamer, sinds onze verhuizing in juli, gebombardeerd was tot ‘rommelhok’. De verhuizers hadden wat spullen uit de berging van het vorige huis en uit onze gehuurde opslag per ongeluk in ons huis gezet. Die spullen moesten dus terug naar de opslag. Maar dat kon niet omdat onze hometrainer nog in de opslag stond waardoor de andere zooi er niet meer bij kon.

Bovendien bewaarden we in het ‘rommelhok’ ook al ons gereedschap en alle dingen die nog opgehangen, opgeborgen of weggegooid moesten worden. ‘Rommelhok’ was dus eigenlijk een understatement. Bovendien staat onze linnenkast ergens in dat hok. En ik had er schoon genoeg van om iedere morgen een gevaarlijke hink-stap-sprong te moeten maken om schoon ondergoed uit de kast te pakken. Dus deze klus stond hoog op mijn lijstje.

Mijn vrije dagen met Kerst gingen lamlendig voorbij. Frank was ziek van zijn nieuwe medicijnen en bracht de Kerst door met een dekentje op de bank. Ik had geen excuus maar lag ook grotendeels op de bank. Met een boek en een dekentje. Afgezien van gourmetten met Michelle en Robby en koffie drinken bij mijn moeder deden we he-le-maal niks. En toen werd het Oud en Nieuw en kreeg ik het ineens op mijn heupen.

Op Oudjaarsdag sleepte ik de loeizware hometrainer uit de opslag in de auto en zette hem thuis in de slaapkamer. Aan het eind van de middag had ik al mijn foto’s uitgezocht en een filmpje gemaakt. Nieuwjaarsdag sliep ik uit en deed ik wederom niks. Maar 2 januari ging ik vrolijk verder. Ik verzamelde alle bende die naar de opslag moest uit ons huis en onze berging, propte alles in de auto en bracht de boel naar de opslag. Alle rotzooi die weg kon, gooide ik in de container. Dat schoot lekker op!

Ik boorde de laatste gaatjes en hing de laatste spulletjes op (inclusief een kek rekje voor boven mijn bureau) en bracht al het gereedschap naar de berging. Ik had nog ruimte over dus borg ik meteen onze kerstboom op. Ik gaf het hele huis een sopje en richtte onze studeerkamer in. Met zo’n mooi plekje was het een koud kunstje om mijn paperassen te sorteren, te scannen en op te slaan en nog snel een achterstallige rekening te betalen. Al finishing touch zeemde ik ook nog even alle ramen. Binnen en buiten.

Klaar! Eigenlijk viel het achteraf gezien allemaal best mee. En, zoals altijd, vraag ik me dan af waarom ik dat niet eerder gedaan heb. Misschien wordt het toch tijd voor een goed voornemen.

13 gedachten over “Een goede start.

 1. Deborah

  haha geweldig he!! Als je je er eenmaal toe zet is het allemaal zo gebeurd en eigenlijk nog leuk ook. Je krijgt er veel voldoening van. Maar eer dat punt van doen bereikt is….
  Fijn dat je dit doel nu kunt afstrepen 🙂
  Frank inmiddels weer opgeknapt?

  1. Nicky

   Het blijft sukkelen. Onder behandeling van de pijnpolil nu. Dus aan de medicijnen waarbij het middel erger is dan de kwaal. Gelukkig blijft-ie positief!

 2. Wieb

  Als ervaren ‘op de heupen krijger’ weet ik dat dat goede voornemen never nooit nieh van de grond komt maar dat geeft niet. Daar hebben we heupen voor…

  Is Frank al een beetje aan zijn medicijnen gewend?

 3. Leidse Glibber

  Beetje herkenbaar, uitzoeken van foto’s etc is nog niet gelukt maat had zoiets dergelijks met de kerstspullen. Hill bracht ik 2 januari naar het VU voor 3 dagen en terugrijdend dacht nou moet ik wel voor ze terugkomt die kerstspullen opruimen. Kwam thuis keek rond en opeens kreeg ik de geest, toen ik ‘s avonds even op bezoek was in het VU zei ik ohh ja bij de wee , op de kaarten na zijn de kerstspullen allemaal opgeruimd. Gaf een voldaan gevoel.

 4. Willemijn

  Heel knap dat je eraan begonnen bent, maar daarna ook nog n’s meer doet dan je van plan was. Ik begin vaak met goede moed aan dingen, maar na een hele tijd ‘vervelend’ werk doen, ben ik het zat en ga daarna zeker niet ook nog andere dingen doen!
  Ben wel benieuwd naar het goede voornemen, of zijn het er meer?

Reacties zijn gesloten.