Een nieuwe stofzuiger!

Ooit schaften wij een kneiterdure stofzuiger aan. Of eigenlijk.. mijn verkering schafte die stofzuiger aan. Want ik vond hem veel te duur. Maar de reclamespot beloofde een geruisloze stofzuiger dus ging ik akkoord met de aankoop. Omdat onze Spike altijd zo bang was voor de stofzuiger. Het was geen succes. Het kreng was zeker niet geruisloos en ook nog eens groot, lomp en zwaar. Mijn review van destijds loog er niet om.

Toen we verhuisden naar ons mini-flatje was het enige voordeel van die stofzuiger dat het snoer lang genoeg was om het hele huis te stofzuigen. Maar dat kwam gewoon omdat we heel klein woonden. Met liefde en plezier had ik het ding van vier hoog uit het raam gedonderd (‘Sorry, Frank. De stofzuiger viel per ongeluk uit het raam’) maar jammer genoeg kon ik het kreng niet hoog genoeg optillen. Uiteindelijk was Frank mijn gemekker beu en kochten we weer een gewone, normaal formaat stofzuiger. Met zak. Ik was er zielsgelukkig mee.

Maar mijn verkering is nou eenmaal dol op fancy gadgets en het duurde niet lang of hij zat kwijlend aan de buis gekluisterd als de reclame voor de Dyson stofzuiger voorbij kwam. Snoerloos, zonder zak en zó mooi. Maar ook schreeuwend duur. Ik hield mijn poot stijf. Er kwam geen Dyson in huis. Ik negeerde de verlangende blikken en een simpel ‘Weet je nog, die Bosch?’ was voldoende om hem het zwijgen op te leggen. We kochten géén Dyson.

En toen gingen dochterlief en schoonzoon verhuizen. En die kochten wél een Dyson. Wild enthousiast waren ze. ‘Je pakt ‘m gewoon veel sneller’ zei Robby. En Michelle liet zien hoe je ‘m met één handeling heel makkelijk leeg maakt. Boven de vuilnisbak. Sceptisch maakte ik een rondje met de Dyson door hun woonkamer. Dat ging eigenlijk best lekker. ‘Aha!’ riep ik triomfantelijk uit toen ik een ienieminie kruimeltje niet opgezogen kreeg. ‘Hij zuigt niet alles op, hoor!’ Mich boog zich voorover om het kruimeltje te bekijken. ‘Da’s een verfspatje, mam. Dat kún je niet opstofzuigen.’

Het is niet zo dat ik niks van mijn verkering aan neem en iets pas geloof als mijn dochter het zegt. Maar als mijn kritische dochter bereid is veel geld uit te geven aan een stofzuiger, dan moet-ie wel goed zijn. Heel strategisch gaf ik Frank dus een Dyson stofzuiger voor zijn verjaardag. Hij blij. En ik ook. Want ik stofzuig hier thuis. Met zíjn cadeau.

En het bevalt prima. Geen snoer is hartstikke handig. De stofzuiger laadt op terwijl de stofzuiger aan de muur hangt wat ook nog eens ruimte bespaart. En inderdaad, je pakt hem al snel even om vlug wat kruimels op te zuigen. Of een spinneraggetje aan het plafond. ‘Ach’ denk ik dan ‘ik heb ‘m nu toch vast’ en dan stofzuig ik meteen de hele kamer. Of ik stofzuig ons balkon. Gewoon. Omdat het kan. Stond ‘stofzuigen’ eerst als klus op de to do-list, nu is het iets dat ik even snel tussendoor doe.

Een nadeel? Op maximale zuigkracht is-ie schijnbaar binnen zeven minuten leeg. Maar de normale zuigkracht is meer dan voldoende. En dan gaat-ie lang genoeg mee om ons hele huis te stofzuigen. Ook het feit dat je de knop ingedrukt moet houden is even wennen. Maar ook wel logisch. Als je even iets anders doet (een gordijn goedhangen, iets opzij zetten) stopt de stofzuiger zodat de accu langer mee gaat.

En onze Spike? Die is voor de Dyson ook bang. Maar ach, tegenwoordig is stofzuigen een fluitje van een cent dus is het leed zo geleden. De Dyson kostte, in de aanbieding, € 300,-. Nog steeds heel veel geld voor een stofzuiger maar we zijn er allemaal blij mee!

Nou heb ik gehoord dat Dyson föhn ook erg goed schijnt te zijn.
Ik denk dat ik Frank die volgend jaar voor zijn verjaardag geef.
Daar is-ie vast ook heel blij mee.

 

14 gedachten over “Een nieuwe stofzuiger!

  1. nicky Bericht auteur

   Denk je? Dan moet ik hem zover zien te krijgen dat-ie het haar wat-ie nog heeft laat groeien. Dan valt er misschien nog iets te föhnen.

 1. Saskia

  Wij hebben ook een hand stofzuiger van Dyson. ideaal… Alleen hebben we hem al een tijdje, waardoor we de eerste uitvoering hebben. Gevolg; al een aantal keren stuk geweest en eigenlijk praktisch is alles al vervangen. Maar super fijn om eventjes te gebruiken (hoewel M. bijna altijd de taak stofzuigen heeft)

 2. Willemijn

  Super dat die zo goed werkt. Ik heb een paar jaar geleden een Dyson met snoer gebruikt en die maakte enorm veel herrie en deed het niet zo goed. Ik zou er dus nooit eentje hebben gekocht, maar … de techniek gaat vooruit en misschien nu dus wel.

  1. nicky Bericht auteur

   Ik heb allebei! En dan is die Dyson toch handig als je vent het niet meer doet

 3. Rianne

  Na het lezen van de reviews kocht Zoon een Bosch voor mij. De accu gaat net iets langer mee.
  Maar inderdaad, zo’n snoerloos exemplaar is ideaal en heel handig in gebruik. Even die kruimels opzuigen… en mijn huis is weer helemaal schoon.

  Die föhn .. ik weet het niet. Ik heb al wat reviews gezien die zeggen dat-ie het geld niet waard is. Maar ja… Ik ben anti-föhn…

 4. Saralien

  Dus dat was een goede koop! Ik moest laatst een nieuwe en besloot dat ik een traditionele wilde, maar als ik dit had gelezen had ik misschien nog even verder gekeken… die föhn dan maar, die neem ik straks! Misschien ga ik dan wel vaker föhnen 🙂

 5. Nicole Orriëns

  In Koreaanse drama’s zijn ze ook altijd heel onopvallend opvallend met een Dyson stofzuiger aan het stofzuigen! Zelf zweer ik bij mijn robot stofzuiger. Die kan het helemaal zelf.

Reacties zijn gesloten.