Een liedje in mijn hoofd.

Er zijn veel dingen waar ik van houd. Maar muziek is toch wel één van de belangrijkste dingen. Hoewel de foto anders doet vermoeden, bespeel ik geen enkel instrument. Maar ik luister graag naar de radio. En ik ben dol op ‘plaatjes draaien’. Al zijn de plaatjes inmiddels MP3’tjes geworden. En over het algemeen loop ik ook altijd te zingen. Voor mijn omgeving is dat niet altijd even prettig.

Want er zijn liedjes waar ik alleen de eerste twee regels van ken. En die twee regels zing ik dan. Uren achter elkaar. Kinderliedjes doen het ook goed bij mij. Al wandelend komt het ene na het andere kinderliedje voorbij. Bij voorkeur met verbasterde teksten, want daar moest mijn dochter als kind altijd zo om lachen. Zo zing ik nog steeds over Elsje-Fiederelsje “Zet je stompjes bij het vuur”. Of het liedje van Ariël, de kleine Zeemeermin. “Slaan met je baard heeft geen enkele zin”.*

Mijn muziek collectie is zeer uitgebreid. En een tikkie vreemd. Ik heb van alles wat, variërend van Bruce Springsteen tot Imagine Dragons. Van Loreena McKennitt tot Queen. Van ABBA tot Lewis Capaldi. En van George Michael tot Jaap Fischer. En elke morgen word ik wakker met een liedje in mijn hoofd.  En ja, dat zong Henny Huisman maar die heb ik dan weer níet in mijn collectie. Gelukkig.

Verwonderd sta ik ‘s morgens in de badkamer te zingen en me af te vragen waar dát liedje nou weer vandaan komt. Want vaak zijn het liedjes die ik niet eens in mijn collectie heb. Hoe dan? Waar haal ik ze dan vandaan? Heb ik gedroomd? Heb ik ergens iets gehoord in mijn slaap? Ik heb geen idee.

Soms zijn het echt vreselijke nummers en vraag ik me vertwijfeld af wat er mis is met mijn brein dat juist die verschrikkelijke nummers blijven hangen. Zo heb ik afgelopen week een halve dag lopen zingen over een broccoli. Tot ‘De Soldaat‘ van de 3J’s Nick en Simon voorbij kwam en díe vervolgens de rest van de dag bleef hangen. Al net zo erg, eerlijk gezegd.  Maar ik was blij dat ik van die broccoli af was.

Toen ik mijn ellende over die broccoli in mijn hoofd probeerde te delen met mijn omgeving, bleek dat vrijwel niemand wist waar ik het over had. Dus daarom.. speciaal voor jullie! Voor het geval je ‘m gemist hebt… Jeangu Macrooy met de Nederlandse inzending voor het komende songfestival. Even volhouden tot het refrein. En dan heb ik zo’n vermoeden wat jullie de rest van de dag zingen. Veel plezier ermee! 

*  Elsje Fiederelsje zette natuurlijk haar klompjes bij het vuur en niet haar stompjes. Want als ze stompjes had gehad, had ze waarschijnlijk geen klompjes gehad. En Ariël zong gewoon “Slaan met je stáárt heeft geen enkele zin, benen zijn nodig voor dansen, zingen”. Want Ariël heeft niet eens een baard.

21 gedachten over “Een liedje in mijn hoofd.

 1. LeidseGlibber

  Gelukkig ben ik niet de enige die vaak maar twee regels van een nummer kent en de rest er gewoon zelf bij verzint zoals ik vind dat het zou kunnen. Leuk he teksten van die Nederlandse veranderen, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Jaren terug had je het nummer van Koos Alberts met de zin ‘zijn het je ogen, is het je stem’. Bij ons in het buurthuis zong iedereen ‘zijn het je ogen is het je doos’. Zit ik een keer ergens te wachten zing voor mezelf uit , ‘zijn het je ogen is het je doos’ PFFFFF alle ogen op me gericht en had toen pas door wat ik zong. Ik zing hem nooit meer hard op maar in gedachte nog vaak 🙂

  OT: dinsdag in de eerste aflevering van Typisch Leiden zou zomaar iemand langs kunnen komen die je kent.

  1. Nicky Bericht auteur

   Hahaha! Da’s ook wel een hele vreemde versie!
   Enne… ik zal kijken dinsdag!

 2. Audrey

  Nee nee nee ik hoefde niet eens op dat filmpje te klikken om nu geteisterd te worden door dat liedje. Ik geloof dat ik maar even 3JS ga luisteren ofzo…

 3. Koffie Digitalix

  Grinnik… Ik denk De Soldaat is toch van Nick en Simon en inderdaad… je link is het met mij eens… (En ik ben even terug naar ooit, toen ik dankzij het achterbuurmeisje doodgegooid werd met N&S.

  Dat Broccoli lied kan mij niet bekoren. De twee zinnetjes herken ik wel.

  1. Nicky Bericht auteur

   Oeps! Ze lijken ook allemaal op elkaar daar! Ik zal het snel even aanpassen. Thanks!

 4. Rietepietz

  Duidelijk een “mama appelsap” gevalletje, voor een songfestivalnummer best aardig.
  Zingen door mij? Is niet aan te raden!!! al doet mijn laatste logje anders vermoeden.

 5. Mrs. T.

  Wij hebben hier sinds eind januari een regionale radiozender op staan. Het is nu continu top 2000 maar dan anders. Geweldige variatie.
  Ik luisterde altijd Radio2, maar dit is zoveel toffer.
  En ook een heel gevarieerde muzieksmaak hier trouwens.

 6. Saskia

  Haha ik heb dat ook wel eens. Gek genoeg vaak met Disney liedjes die ik woord voor woord kan mee zingen. #talentje 😉

  1. Nicky Bericht auteur

   Hier ook! Veel Disney gekeken met kind, he? We zingen ze nog steeds mee. Allemaal.

 7. Nicole+Orriëns

  LOL, ik moet lachen om de stompjes van Elske Fiederelske. De foto vind ik erg mooi. Je ziet er echt uit alsof je dat instrument kunt bespelen!

  Ik heb op het moment de eerste regel van het liedje: ‘Ik heb de zomer in mijn bol!’ Vreselijk.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik had die foto als Whatsapp profielfoto en ik werd overspoeld met berichtjes. “Wauw! Speel jij cello?” Echt niet! 😉

 8. Liesbethblogt

  Gelukkig vind ik het nummer niks want inderdaad je hoort niks anders meer. Een oorwurm is een teken dat je hersens te weinig doen schijnt. Probeer maar een moeilijke puzzel op te lossen en je bent van een irritant nummer af. EN anders carnaval festival van de Efteling (en toon hermans) die doet het ook goed. Jaap kende ik niet maar doet me aan Boudewijn de groot denken. Lewis Capaldi ken ik niet qua naam wel qua nummer wat best lekker klinkt. Queen klinkt nog altijd het lekkerste als het echte plaatjes zijn of mp3’tjes uit de boxen van 50 cm in de schuur.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ah, nee! Liesbeth! Niet Carnaval van de Efteling!
   La la la la, la la, la la la la laaaaa!

   Ik ga even een moeilijke puzzel maken.

 9. Zo simpel is dan geluk

  Toevallig zat ik laatst ook ‘brocolli’ mee te zingen met dit nummer, dus je bent zeker niet de enige!
  Als die hard Nick en Simon fan vond ik De Soldaat altijd fantastisch, maar inmiddels ben ik toch wel blij dat hun nummer in de loop der jaren wat volwassener zijn geworden.

 10. Nicky Bericht auteur

  Ik ben niet echt fan van het Volendamse repertoire. Maar die gasten zelf vind ik altijd wel heel leuk!

 11. Willemijn

  Ik klik niet op het filmpje, ben bang ook broccoli te gaan zingen en dat voorkom ik liever! Bij mij is soms één woord genoeg om een liedje (met dat woord erin) in mijn hoofd te zetten. Gek word ik er soms van!

Reacties zijn gesloten.