Big spender.

Ik stuurde mijn moeder een kaartje. En toen ik daarna bij haar op bezoek was, zag ik dat de dames van de zorg de kaart op de koelkast geplakt hadden met plakband. ‘Hé, Mam!’ zei ik ‘Jij moet eigenlijk koelkastmagneetjes hebben.’ Dat leek haar een goed plan. Dus ging ik op zoek naar koelkastmagneetjes.

Hoewel ik nou niet echt de deur plat loop bij de plaatselijke Action, is dat nou echt zo’n item waarvoor je normaal gesproken even de Action binnen loopt. Maar ja, de Action is dicht. Tenzij je ‘op afspraak’ komt winkelen. Bestellen leek me ook nogal onzinnig dus plande ik een heuse shop afspraak. Afgelopen donderdag mocht ik maar liefst twintig minuten shoppen bij de Action. En ik bereidde me grondig voor.

Ik appte mijn kind dat ik naar de Action ging en vroeg of ze nog iets nodig had. Dat was niet het geval. Ook mijn collega had geen Action-items op haar verlanglijstje. Ik gaf mijn verkering de opdracht de website van de Action van onder tot boven te bestuderen en een lijstje te maken. En ik deed hetzelfde.

Die donderdag stond ik voor het eerst in een jaar – met boodschappenlijstje – stipt om 19.40 uur voor de deur van de plaatselijke Action. Na elf minuten had ik mijn lijstje compleet en stond ik bij de kassa. “Dat is dan € 48,34.” zei de caissière. Hoeveel? En ik had niet eens heel erg nutteloze dingen!

De koelkastmagneten voor mijn moeder natuurlijk. Verder een USB-stick voor in het digitale fotolijstje van mijn moeder. Twee USB-sticks voor de verkering die altijd wild enthousiast wordt van USB-sticks met meer geheugen dan zijn eerste computer. Een placemat voor onder de waterbak van Spike (spijt dat ik er maar één gekocht heb!), twee nepplanten (eindelijk planten die blijven leven!) en een wc-borstel (die moest echt hoognodig vervangen worden!). Verder nog wat pennen (ik houd van Bic-pennen!) en longdrinkglazen.

Van de twee setjes draadloze oordopjes (die het verdraaid goed doen voor die prijs) is natuurlijk alleen het setje voor Frank nutteloos. Ik daarentegen heb écht zo’n setje nodig om te voorkomen dat mijn telefoon in mijn emmer met sop valt tijdens het poetsen.

Maar ik heb het dus gepresteerd om € 50,- uit te geven in 11 minuten. € 4,39 per minuut. Bij de Action notabene. Ik denk dat ik de bon declareer bij mijn moeder. Want het is eigenlijk háár schuld. Met haar stomme koelkastmagneetjes.

28 gedachten over “Big spender.

 1. LeidseGlibber

  Als je voor 50 euro bij de Action koopt dan mogen ze wel gaan aanvullen voor dat bedrag koop je bijna de halve tent leeg 🙂 Maar eerlijk is eerlijk ik kom er ook graag en zeker de usb sticks zijn goed en kosten bijna niets. Ik koop altijd allerlei soort lampjes en heb alles op voorraad. Helaas ging een tijdje geleden een apart ledlampje in een schemerlamp kapot en die had ik niet meer. Bel een winkel of ze hem hadden ja hoor , kunt u straks komen afhalen. Wat denk je kostte dat K.. lampje 8,95 euro terwijl ik hem bij de action voor iets van 2 of hooguit 3 euro koop.

  1. Nicky Bericht auteur

   Klopt, lampjes kun je daar ook heel goedkoop halen. Ik heb laatst een pot verf gekocht bij de Action. Was prima verf, niks mis mee.

 2. Sandra+de+Koning+-+van+de+Pol

  Haha! Heerlijk herkenbaar, het winkelen heeft zo wel iets eigenlijk. Heel bewust met een lijstje van een ieder en extra blij dat het geregeld is! Ik mag vandaag met dochterlief, een hele planning en onderneming maar werkelijk niets past meer en ik heb heel veel zon besteld 😉 Fijne dag vandaag…

 3. Saskia

  Haha heel herkenbaar. Ook een shop date bij de Action en ruim 50 euro lichter haha. Maar wel een hoop gehaald zodat ik er voorlopig niet meer heen hoef. Toch anders he, dat winkelen op afspraak.

  1. Nicky Bericht auteur

   Zie je? Het ligt niet aan mij! Ik vond het wel fijn winkelen zo. Lekker rustig!

 4. Audrey

  Haha, ik heb ook zoiets uitgegeven toen ik afgelopen maand een shopafspraak had bij de Action. Ik vind het nog vooral indrukwekkend dat je de snoep & chocola-sectie op het einde zo vakkundig hebt genegeerd?

  1. Nicky Bericht auteur

   Dat kost me absoluut geen moeite. Ik ben niet zo’n zoetekauw. Het is wonderlijk dat ik de knutselafdeling genegeerd heb eigenlijk.

 5. Mrs. T.

  Hahaha, ja die stomme koelkastmagneetjes. 😉
  Ik vind de action geen fijne winkel eerlijk gezegd. Veel te rommelig en veel te veel van alles ook nog.

  1. Nicky Bericht auteur

   Vind ik normaal gesproken ook. Maar nu was het zo heerlijk rustig…

 6. Rietepietz

  Nee dat zie je verkeerd, je bent er minstens 12 maanden niet geweest , stel je gaat normaal 1x per maand dan wordt dat €48, 34 = gedeeld door 12 afgerond € 4, 03 per maand , moet kunnen toch? 😉

 7. Sally

  Een shopafspraak, wat klinkt dat chique. Alsof je met een Personal shopper de winkel voor je alleen hebt. Ik presteerde het altijd om voor 1 ding te komen en dan met een hele boodschappentas de Action uit te lopen. Zag altijd wel wat “handigs” voor weinig.

  1. Nicky Bericht auteur

   Frank noemt dat altijd ‘geinig voor weinig’ en die gooit ook steevast zijn kar vol. Ik had ‘m dan ook maar thuisgelaten.

  1. Nicky Bericht auteur

   Normaal gesproken niet, hoor. Ik kan ook heel goed de Action uitlopen zonder iets te kopen. Maar is was nu natuurlijk al een jaar niet geweest….

 8. Liesbethblogt

  Hahahahah! Ik had dus ook zo’n hoge rekening en behalve 3 dingen voor mijn foto’s ook alleen nuttige dingen. Normaal loop je er vaker binnen nu moet je ineens veel hebben. Allicht ben je goedkoper uit omdat er niet elke maand iets aan je handen is blijven plakken.

 9. Willemijn

  Voor die hele lijst met nuttige dingen, vind ik de prijs behoorlijk schappelijk? Ik heb dus oom geen idee wat de Action is … daar zal het aan liggen!

 10. Heidi

  Hahaha, o de action… Ik kom soms met meer naar buiten dat ik nodig had. Soms moet ik echt zeggen in me.zelf dat ik enkel voor deze kom en dat ik echter de knutsel afdeling moet overslaan. Ken dat gevoel dat, dan je rekening hoger is dat je normaal zou willen.

 11. Deborah

  Geweldig… Meestal ga je er heen omdat je dan veel voor weinig hebt. maar jij hebt dure minuten gekocht.
  Hopelijk heeft ze wel veel plezier van haar koelkast magneten.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ja, precies. Ik kon de bon niet eens declareren bij haar. Tssss….

Reacties zijn gesloten.