Uncle Bob en een dramatisch dieptepunt.

Een toen ontdekte een vriend uit Alkmaar dat ik nog nooit in Alkmaar was geweest. Hij vond het een regelrechte schande voor iemand die al vijf jaar zo dicht bij Alkmaar woont. En we waren het er over eens dat deze vlek op mijn blazoen zo snel mogelijk verwijderd moest worden. Dus werd ik afgelopen zaterdag om 11.00 uur ‘s morgens verwacht op station Alkmaar Noord voor een kennismaking met Alkmaar. En natuurlijk nam ik mijn camera mee. Want, dacht ik, dan schrijf ik een logje over Alkmaar.

Vanaf station Alkmaar Noord wandelden mijn gids en ik naar het centrum. Ik zal veel molens, mooie velden, waterpartijen met waterlelies. We liepen over smalle bruggetjes, de zon scheen, de vogeltjes floten en ik zag een reiger van heel dichtbij. We streken neer op het terras bij Het IJkgebouw en dronken koffie. Vandaaruit wandelden we weer verder. Over het bolwerk van Alkmaar. Ik zag mooie panden, leuke grachtjes en prachtige hofjes.

We bekeken de Rudi Carrellplaats, die toch wel een beetje een deceptie was. We dronken koffie op een terras bij de Waag en besloten via de winkelstaten van Alkmaar terug te lopen naar Alkmaar Centraal zodat ik daar op de trein kon stappen. Omdat we allebei nog meer op de planning hadden die dag wilden we het niet te laat maken.

Aan het einde van de winkelstraat keken we allebei tegelijk omhoog naar de klok van de Grote Kerk (die ook echt groot is). De klok wees half vier aan. “Dat kán niet”, riepen we in koor en we trokken onze mobieltjes te voorschijn. Maar inderdaad; half vier! Hoogste tijd om te vertrekken.

Thuisgekomen bleek dat Uncle Bob een dramatisch dieptepunt had bereikt. Waar ik er normaal gesproken lustig op los klik, had ik nu – tijdens een stadswandeling van vijf uur – maar vijftien foto’s had gemaakt. En Alkmaar is zó mooi! Gemiste kans! Ik zal een keer terug moeten. Alleen. 

 

25 gedachten over “Uncle Bob en een dramatisch dieptepunt.

 1. LeidseGlibber

  Dat moet dan een heel interessante en gezellige wandeling zijn geweest. Ennuhhhh als je naar Leiden komt ga ik niet vijf uur wandelen hoor, pakken we de boot wel 🙂

  1. rietepietz

   Ik vind het niet verantwoord als jij een vrouw alleen in de boot neemt, in dat geval heeft ze een chaperonne nodig , bij voorkeur een wat oudere dame. 😉

  2. Nicky Bericht auteur

   Dat durf ik écht niet, LG. Alleen op een boot met jou. Misschien wel als ik een chaperonne mee kan brengen. Bij voorkeur een wat oudere dame

 2. rietepietz

  Ach geneer je niet, ik war vorig jaar pas voor het eerst in Alkmaar en ik ben nog véél ouder dan jij. Mooi hé. Alleen had jij beter weer dan ik maar gelukkig had ook ik fijn gezelschap die me de regen deed vergeten.

  1. Nicky Bericht auteur

   Oh, zie je! Dan valt dat van mij best mee. Alkmaar is mooi, zeker in goed gezelschap.

 3. Mrs. T.

  Oh, die Rudi Carellplaats is echt wel een beetje boel treurig.
  En tja, dan zit er inderdaad niets anders op.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ja, echt hè. Dat vond ik ook. En dat ik terug moet ook, trouwens.

 4. Mevrouw Niekje

  Ik heb jaren in Londen gewoond en ging alleen naar de toeristische attracties als ik visite uit Nederland kreeg. En dat terwijl ik bijna struikelde over veel bekende dingen. En als ik nu kijk waar ik allemaal nog niet ben geweest terwijl het toch heel dichtbij is dan kom ik ook weer tot een lange lijst.

 5. Nicole+Orriëns

  Het lijkt me eigenlijk juist helemaal geen gemiste kans. Het klinkt alsof je zo in het moment was en genoot van wat je zag, dat je niet werd afgeleid door het idee dat je er foto’s van moest maken.

 6. Willemijn

  Nooit geweest ook!
  Een dagje gen foto’s maken (of weinig) kan echt geen kwaad en zo heb je een goede smoes om nog terug te moeten.

Reacties zijn gesloten.