Een nieuw huis voor Bert

Sinds ik de app die mijn planten in leven moest houden van mijn telefoon heb gegooid, gaat het een stuk beter met mijn plantenkinderen. Oké, mijn dieffenbachia is bijna dood. Maar de varen die ik kocht om mijn overleden graslelie te vervangen leeft nog steeds. En de pannenkoekplant-baby die ik van Michelle kreeg, doet het goed. En ik heb zelfs een peperomia die in bloei staat. Ik geef de boel nu een keer per week water. En ik heb mijn planten namen gegeven. Misschien ligt het daaraan, maar het gaat best goed.

Zo goed dat ik het aan durfde om voor Moederdag een grote plant cadeau te vragen. En zo kwam Bert in mijn leven. Bert is een zogenaamde gatenplant en neemt een prominente plaats in de woonkamer in. Het is dus van het grootste belang dat ik Bert in leven houd. Ik zette Bert in een mooie pot en hield ‘m angstvallig in de gaten.

Maar Bert doet het goed! Het duurde niet lang of ik zag dat Bert een nieuw blad kreeg, dat ik juichend welkom heette. Ik prees Bert uitbundig en vertelde hem hoe ontzettend knap ik het wel niet vond dat hij zomaar een nieuw blad had gemaakt. Dat vond Bert zó leuk dat hij vrolijk nog wat nieuwe bladeren ontvouwde. En toen werd ik een beetje ongerust.

Want het begon er naar uit te zien dat ik Bert al zou moeten verpotten. Dat de sierpot die ik speciaal voor Bert gekocht heb nu al te klein was geworden. Dom ook om zo’n kleine pot te kopen maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat Bert zo zou groeien. We kennen tenslotte allemaal mijn reputatie met planten. Dus ging ik op zoek naar een nieuw huis voor Bert. Ik vond een mooie grote mand van zeegras en ging aan de slag.

Geruststellend sussend heb ik Bert uit zijn te kleine pot gehaald en in de mand gezet. Met lekkere verse potgrond erbij. Daarna heb ik ‘m lekker een beetje drinken gegeven en gezegd wat een stoere vent hij toch is. Ik denk dat het wel goed komt met Bert in zijn nieuwe huis.

En ik denk dat ik voor mijn verjaardag een nieuwe plant vraag. Voor in het oude huis van Bert. Het begint weer ergens op te lijken.

30 gedachten over “Een nieuw huis voor Bert

 1. Saskia

  Ziet er goed uit! Ik heb ook steeds meer groen in huis wat het verbazingwekkend goed doet. Ik heb het maar niet over de planten in onze nieuwe tuin, dat gaat wat minder helaas :’)

 2. Audrey

  Dieffenbachia’s en ik zijn geen vrienden. Mijn gatenplant is daarentegen een van mijn beste buddy’s, want die is inderdaad niet zo moeilijk.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik vond het zo knap van mezelf. En nu zeg jij dat die plant gewoon makkelijk is. Tssss.

 3. rietepietz

  Je hebt natuurlijk nu pas de juiste plant! Om een plant “in de gaten te houden”zal zo’n plant toch gaten moeten hébben, en Bert heeft ze!

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik merk het. Ik denk dat we binnenkort groter moeten gaan wonen. Bert en ik.

 4. Liesbethblogt

  Bert is een knapperd maar zou hier buiten aan het spelen zijn. Had ook een pannenkoekplantje gezien maar ja die moet dus binnen en daar hou ik niet van. De pot vind ik wel mooi trouwens.

  1. Nicky Bericht auteur

   Doet me denken aan Tarzan’s laatste sprong:
   “Potver! Wie heeft die liaan ingezeept?”

 5. Deborah

  Wat een mooie plant!!
  Overigens blij te lezen dat ik dus niet de enige ben die staat de juichen bij mijn plantenkinders wanneer er weer een nieuwe stengel zichtbaar is
  Kun je ook stekken met Bert?? Bert Jr hahaha.

  1. Nicky Bericht auteur

   Ik zal eerst overleggen met Bert. Even vragen wat voor plant hij erbij wil.

Reacties zijn gesloten.