Sommige mensen…

Zien jullie deze kruising? Als ik met de auto van mijn werk naar huis rijd, moet ik daar rechtsaf. Achter die vrachtwagen aan, zeg maar. De meeste auto’s moeten linksaf overigens. Dus die sorteren links voor. Zodat je lekker rechts voor kunt sorteren als je rechtsaf moet. Want er passen daar prima twee auto’s naast elkaar.

Da’s wel zo handig. Want de auto’s die linksaf moeten, moeten vaak langer wachten voor er ruimte is. Er komt meer verkeer van links dan van rechts. Naar rechts kun je er dan vaak prima even tussendoor piepen omdat er minder verkeer is dat die kant op moet.

Ik kwam aanrijden en zag een auto die stond te wachten, keurig links voorgesorteerd. Daarachter stond nog een auto. De bestuurder gaf geen richting aan maar hij stond duidelijk voorgesorteerd om linksaf te slaan. Dus ik wilde beide auto’s passeren en doorrijden naar de kruising om rechtsaf te slaan. Terwijl ik de achterste auto passeerde die – ik meld het nog maar even – géén richting aan gaf, ving ik een glimp op van de bestuurder.

Ik zag zijn mond openvallen en zijn gezicht vertrok in een boze grimas. Hij sperde zijn ogen zo wijd open dat ze bijna uit hun kassen puilden, zó boos keek hij. ‘Oeps’ mompelde ik en ik stopte. Schijnbaar moest dit heerschap ook rechtsaf maar heeft hij én niet voorgesorteerd én geen richting aan gegeven. Kan gebeuren.

Ik wachtte geduldig. De auto voor hem trok op en sloeg linksaf. Ik lachte lief, gebaarde ‘Sorry’ en maakte een armgebaar waarmee ik hem galant voor liet gaan om rechtsaf te slaan. Ik ben de beroerdste niet.

Hij trok ruw op, met nog steeds een van woede vertrokken gezicht. Hij schuimbekte nog nét niet. En met rechts gaf-ie me de vinger.

Snap ik. Hij kon niet anders.
Want met zijn linkerhand hield hij zijn mobiel aan zijn oor.

Sommige mensen…

24 gedachten over “Sommige mensen…

 1. hemelsgroen

  Wow.
  Wonderlijk hoe mensen zo agressief kunnen blijven zelfs nadat jij sorry zegt en gebaart én hem voor laat gaan. Wat had je nog meer kunnen doen? Het naarste is dat je dan alsnog even van slag bent, ik tenminste wel altijd, ook al weet je dat het volledig bij hem ligt. Geen fijne ontmoetingen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Nou, ik kan dat gelukkig heel goed van me afzetten. Zonde om energie aan te verspillen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Oeh. Volgens mij is-ie zelfstandig ondernemer. Hij had zo’n busje met een 06-nummer erop. Laten we hopen dat-ie zzp-er is.

 2. rietepietz

  Richting aangeven is blijkbaar een dingetje voor deze pummel. Dan moet je eigenlijk niet klagen als iemand niet weet wat je wilt. Hij kan toch niet verwachten dat iedereen een helderziende gave heeft!!!!
  Leg wat ter zake doende bordjes in de auto zoals bijv. ” richting aangeven s.v.p” die je dan naar zijn kant omhoog kunt steken . “Leg die telefoon neer dombo” lijkt me ook handig!

  1. Nicky Bericht auteur

   Kuch. Die bordjes kan ik dan opbergen bij de mini-kleurplaatjes in mijn tas. Om tussen de ruitenwissers te doen als mensen heel slecht parkeren. Kunnen ze oefenen met tussen de lijntjes blijven 🙂

 3. Sally

  Zo’n iemand noem ik een e*kel. En als hij met rechts belde en met links je de vinger gaf, had hij ook z’n handenniet aan t stuur. Nog een grotere e*kel.

  1. Nicky Bericht auteur

   Hahaha! Dat klinkt als mijzelf voor het stoplicht. Als mensen niet snel genoeg optrekken: “Ja, jongens. Als we nou allemaal even opletten, zijn we zo thuis”

Reacties zijn gesloten.