Uncle Bob en opnieuw beginnen.

Het was natuurlijk te verwachten; na mijn vorige logje over die twee foto’s die ik maakte, kreeg ik een preek van mijn lichtend voorbeeld in de fotografie, mijn leermeester, mijn goeroe. Of nou ja, een preek was het niet eens. Met gerichte vragen probeerde ze mijn fotografie-enthousiasme weer wat aan te wakkeren. En dat lukte; want ik beloofde haar spontaan dat ik met mijn camera op pad zou gaan. Zelfs dat weekend al!

Maar toen het eenmaal weekend was, waren er wat kleine kinkjes in de kabel. Die kinkjes bestonden uit een beetje keelpijn en een beetje hoofdpijn dus zegde ik de afspraak om op bezoek te gaan bij een vriendin met een fotogeniek hondje af. Maar het grootste kinkje was toch wel de regen die werkelijk het hele weekend met bakken uit de lucht viel.

Maar eigenlijk was het een geweldige combi. Zaterdag regende het zó hard en zó veel dat je buiten niks te zoeken had. Dus hing ik met mijn zere hoofdje de hele dag wat rond in mijn pyjama. ’s Middags probeerde ik zelfs nog even een middagdutje te doen. De enige buitenlucht die ik die dag kreeg, was toen ik even op het balkon zat. Mét mijn camera! Want ik had beloofd om foto’s te maken.. Bij gebrek aan een fotogeniek hondje probeerde ik wanhopig een opspattende regendruppel op de balustrade van mijn balkon te fotograferen. Maar 50 opnamen verder moest ik toch echt constateren dat dat íets te hoog gegrepen was en gaf ik het op.

Zondag regende het nog steeds maar ik was inmiddels aangekleed. Want in mijn iets minder pijnlijke hoofd borrelde een ideetje. Wat als ik nou eens probeerde een spiegelfoto te maken in één van de vele plassen? Tussen de buien door rende ik even snel naar buiten. Naar de kerk hier net om de hoek. Er waren plassen genoeg en al snel vond ik er eentje waar ik de kerk in kon zien.

Echt heel spectaculair is het allemaal niet. Maar je moet ergens beginnen. Met een beetje mazzel krijgen we een zonnig najaar. Wie weet wordt het dan nog eens wat.

16 gedachten over “Uncle Bob en opnieuw beginnen.

  1. Nicky Bericht auteur

   Een weekje gekwakkeld. Niet ziek maar ook niet lekker. Maar nu weer up and running!

 1. Liesbethblogt

  Regen kan echt wel leuk zijn voor bijvoorbeeld straatfotografie, mensen lopen met paraplu’s zien je niet of letten niet op. Maar je moet wel op je eigen spullen letten met al dat vocht. Ik vind je spiegeling heel goed eigenlijk, vooral ook heel goed bedacht. Druppels kan je nog eens proberen, statief afstandsbediening en de goede instelling dan kan je kijken wanneer die komt en op tijd afdrukken. Geen makkelijke tak van de sport.

 2. rietepietz

  Misschien zijn druppels uit de kraan óók een optie en die zijn nét even voorspelbaarder . 😉 Maar al bij toch twee gelukte foto’s waar van de kerk in de plas wel de mooiste is. Hoop dat je hoofd weer “als nieuw” is.

  1. Nicky Bericht auteur

   Mijn hoofd is weer als nieuw! Ik heb wel eens een avond in de badkamer gezeten, op jacht naar druppels. Was geen succes…

 3. Sandra

  Ik vind die spiegelende kerk in regenplas een heel mooie foto. En weet je, het gaat ook om de lol die je eraan beleefd en toch niet alleen om het resultaat

 4. Saskia

  Oh wauw. wat een prachtige foto! En leuk dat je weer lekker op pad bent met je camera.
  PS: Mailtje uiteraard dezelfde dag nog gelezen, komt met vertraging weer eraan 😉

  1. Nicky Bericht auteur

   Extra flesje water mee nemen. Dan kun je ook nog eens een plas maken waar het jou uitkomt.

Reacties zijn gesloten.