Michelle gaat studeren – De eerste dag

Photobucket

De intreeweek zat erop, haar kamer was klaar en na een beetje bijslapen was Michelle er ook helemaal klaar voor. Vol goede moed vertrok ze die eerste maandag naar de UvA voor de eerste colleges psychobiologie.

Maar toen ze zich in wilde schrijven voor een activiteit met de studievereniging, bleek ze niet op de deelnemerslijst te staan. Nietsvermoedend informeerde Michelle bij de studentenadministratie.

De medewerkster achter de balie, gezegend met het inlevingsvermogen van een comateuze zeekomkommer, maakte er niet veel woorden aan vuil. "Je inschrijving is niet in orde." zei ze tegen Michelle. En doodleuk voegde ze eraan toe "Ga maar naar huis. Jij kunt dit jaar niet studeren."

Het hele probleem bleek ontstaan ze zijn door een formulier dat via internet ingevuld en verstuurd had moeten worden. Bij de verzending was iets misgegaan, maar omdat Michelle netjes een UvA-pasje en een studentennummer kreeg, hadden wij niets in de gaten dat haar inschrijving niet definitief was. Michelle was verdrietig en teleurgesteld, wij vooral boos door de manier waarop een en ander ging. Er was geen gesprek mogelijk, het leek gewoon einde verhaal.

Dus hadden we meteen nóg een probleem. Als Michelle niet zou kunnen studeren, had ze ook geen recht op haar studentenkamer. Terwijl ik de spierpijn van een week klussen nog voelde, zag ik mezelf de boel al weer inpakken en afbreken. Dat nooit!

En natuurlijk is Michelle een grote meid en prima in staat haar eigen zaakjes te regelen, maar moeders (nog niet gewend aan haar lege nestje) kon het niet laten. Ik klom meteen op de barricades en bestookte de UvA met telefoontjes en emails.

Maar wat ik ook deed, de studieadviseurs bleven onverbiddelijk; inschrijving was na 1 september niet meer mogelijk. Wanhopig namen we contact op met de VU om te vragen of Michelle daar nog ingeschreven kon worden bij Biomedische Wetenschappen. Niet de studie van haar keuze, maar de enige optie die we nog hadden.

Gelukkig lukte dat nog wel. De studieadviseur van de VU stuurde op dinsdagavond zelfs nog een alleraardigst emailtje met alle gegevens die Michelle nodig had voor haar eerste colleges op woensdag. En zo leek de geschiedenis zich te herhalen. Lukte het eerder al niet om op de middelbare school van haar keuze te komen, nu studeerde Michelle ineens aan de VU in plaats van de UvA.

Tot onze grote verbazing volgde 's avonds laat toch nog een telefoontje van de UvA. Na het bekijken van de cijfers bleek er misschien toch nog een mogelijkheid te zijn om Michelle in te schrijven. De volgende dag zouden we een definitief 'ja' of 'nee' krijgen.

En zo kon het dus gebeuren dat Michelle woensdagmorgen colleges volgde aan de VU om na het verlossende telefoontje meteen door te reizen naar de UvA om daar colleges te volgen.

De baksteen in mijn maag was op slag verdwenen en die dagen daarna heb ik met een grote grijns op mijn gezicht rondgelopen. Alles geregeld, alles in orde. Eindelijk rust in de tent!

Michelle studeert aan de UvA! Yeah!

Da's wel een felicitatie waard!

Enne… Haar 18e verjaardag ook trouwens.

Lieve Michelle,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Kus en liefs,

Mama

Photobucket

7 gedachten over “Michelle gaat studeren – De eerste dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.