Vakantie-voorpret.

Photobucket

Met de geweldige vakantie van vorige jaar nog vers in het geheugen had Michelle zin om weer een zomervakantie te plannen. Misschien wij met z’n tweetjes? Een last-minute naar zon, zee en strand? En mocht dan ook vriendin Anne mee?

Dat Anne mee mocht, stond meteen al vast.
Maar zelf liep ik niet over van enthousiasme.

Ik ben niet zo’n wereldreiziger. Tuurlijk, best leuk, zo’n vakantie. Maar ook erg duur en mijn geld-boom weigert hardnekkig te groeien. En ik wil ook nog zoveel andere dingen.

Bovendien ben ik al tevreden als ik rustig met een boekje op mijn balkon kan zitten, een beetje kan nachtbraken en lekker uit kan slapen. Daarnaast vier ik al ieder weekend vakantie in Amsterdam, dus ik hoef niet persé over de grens.

Voorzichtig opperde Michelle dat het dan misschien wel leuk zou zijn om alleen met Anne op vakantie te gaan. Geheel onbaatzuchtig (kuch) merkte ze op dat het dan ook niet zo duur zou zijn.

Michelle is een zelfstandige dame, die niet in zeven sloten tegelijk loopt. Vorig jaar zwierf ze samen met Chantal drie weken door Italië en plakte er daarna, samen met Anne en Mark, nog een weekje Texel aan vast. Om te oefenen, zeg maar. En het ging prima.

Daarnaast is Michelle vast van plan om zodra ze van school is, op kamers te gaan wonen in haar geliefde Amsterdam en dan zal ze zich ook moeten redden. Dus tja… Mijn toestemming voor een vakantie heeft ze.

De ouders van Anne twijfelden nog een beetje. “Maar” zeiden de meiden blij “ze zeiden niet meteen ‘nee’!” En enthousiast begonnen ze alvast te googlen naar leuke vakantie-reisjes.

De keuze viel op Spanje of Frankrijk. “Dan maar Frankrijk”, besloten ze eensgezind. “Dat klinkt veiliger dan Spanje.” Vond ik ook. Ik opperde ook nog dat Anne in dat geval tegen haar ouders kon zeggen dat de eindbestemming nét over de Franse grens lag. Dat het de grens met Spanje betrof, kon ze dan later alsnog vertellen.

Vervolgens neigden de ouders van Anne naar een voorzichtig ‘ja’.

En toen stond Anne ineens stuiterend voor de deur.
Paps en mams hadden toestemming gegeven om te boeken.

De meiden kropen achter de computer en met een paar muisklikken was het geregeld.

10 dagen Algelès sur Mer!

Over zeven weken gaan ze!

En tien dagen later zal ik opgelucht ademhalen
Als ze veilig thuis zijn…

Want het blijft toch een beetje eng.

8 gedachten over “Vakantie-voorpret.

 1. Michelle

  Nou Anne’s mams gaf toestemming, ik geloof dat Anne’s paps nog niet helemaal op de hoogte is ^^’
  Laten we hopen dat ie de weblog niet leest!

 2. Lind@

  Na vorig jaar zit het bij Michelle wel goed. Ik lees dat pappa nog van niets weet, leuk berichtje voor vaderdag, subtiel verpakken en een grote glimlach van Anne erbij dan gaat hij vast overstag.
  Spannend altijd weer.
  Lind@

 3. Astrid

  Echt spannend zo alleen op vakantie mar vorig jaar ging het ook goed en uit alle verhalen door de loop der jaren lijkt ze me ook echt een verstandige meid.
  Sanne gaat dit jaar nog 1x met ons mee. Volgend jaar loopt ze 6 mnd stage in het buitenland in de zomermaanden. Ik zie er nu al tegenop maarja… Ooit zullen de meiden op eigen benen verder moeten.

 4. Sally

  Oh wat herkenbaar. Hier gaat dochter-lief van net 16 alleen naar Amerika deze zomer. Haar beste vriendin bezoeken die nu def.terug verhuist. Tja wat moet je, Michou is een ‘wereldburger’ door ons internationale leventje en heeft al heel vaak gevlogen. Maar nog nooit alleen. Maar ja, ook hier geen geldboom om even met haar mee te vliegen. Bovendien loopt zij ook niet in zeven sloten tegelijk en spreekt ze haar talen vloeiend. Maar ik blijf het wel eng vinden. Zal blij zijn als ik het telefoontje krijg dat ze goe dis aangekomen. Wel geweldig al die vrijheid voor one kinderen. Was vroeger bij mij toch heel anders.

 5. Leidse Glibber

  Heerlijk voor die meiden dat ze naar Frankrijk gaan en inderdaad ik kan mij vorig jaar Italië nog herinneren.
  Off topic, ook wij moesten bij dat nummer zowel aan Lobbes als aan jou denken.
  Leuk dat je weer even (nou ja even, moet aardig lang geduurd hebben haahha)langs bent geweest.

 6. Rhodosfriends

  Nou je hebt nog zeven weken om aan het idee te wennen Nicky 🙂
  Fijn weekend

Reacties zijn gesloten.