Even wat anders…

Photobucket - Video and Image Hosting

Nu dochter-lief druk bezig is met boeken voor haar literatuurlijst, slingeren hier constant boeken van haar rond. Aangezien ik dol ben op alles waar letters in staan, neem ik regelmatig één van haar boeken in beslag.

Een tijdje terug las ik in één adem "De reunie" van Simone van der Vlugt uit. Al aan het begin van het verhaal had ik een idee van de ontknoping. Als bewijs lichtte ik Michelle en Anne al in, en jawel, ik bleek gelijk te hebben! Ondanks dat heb ik toch van begin tot eind genoten van het verhaal.

Vorige week lag ineens "Blauw water" van Simone van der Vlugt op tafel. Ik greep mijn kans en las in een oogwenk de eerste twintig bladzijdes. Toen moest ik naar bed.

Toen ik de volgende dag thuis kwam en Mich naar turntraining was, zette ik het hele huis op zijn kop om het boek terug te vinden. Ik wilde verder lezen!

Na eindeloos gesnuffel op haar puberkamer en het doorzoeken van twintig tassen, kasten en laatjes bleek het boek onvindbaar. Michelle had het uitgeleend aan een klasgenootje. "Daarna wil ik!" riep ik. Helaas bleek er nóg een wachtende voor me te zijn…

Eergisteren was het boek er eindelijk weer en vanavond had ik het uit.

Een aanrader voor donkere winteravonden. Lekker spannend en je leest het zó uit.

Bovendien is het een verhaal met een moraal:

Koop een lifehammer! Het kan je leven redden!

Ik heb er al één.

Maar na het lezen van dit boek, neem ik hem voortaan overal mee naar toe in mijn jaszak.

‘t Kan altijd van pas komen!

6 gedachten over “Even wat anders…

 1. Sally

  Ha bedankt voor de tip.
  Hier was dochterlief in de ban een ander boek (Twilight van Stephan Meyer)wat tot diep in de nacht in 1 ruk uitgelezen werd (gelukkig is het vakantie). Blijkbaar bestaan er ook nog een deel 2 t/m 4 die momenteel bij haar vriendin zijn.

 2. Audrey (via Hyves)

  Had het eerder gemeld. Dan had ik je de boeken kunnen sturen :). Heb je ook al Het laatste offer van Simone gelezen? Als je deze boeken lekker vindt om te lezen, moet je ook eens een boek van Saskia Noort of Esther Verhoef lezen.
  Ik ben een echte boekenwurm, lees alleen niet zo snel. Maar heb dan ook niet zo veel tijd om te lezen. Manlief vindt dit namelijk niet zo leuk .
  Alles goed verder?
  Au3

 3. Jolanda (via Hyves)

  nou ben ik dan toch wel nieuwsgierig.. is het een nieuw boek??
  Of zal de bieb ‘m al hebben??
  * Jootje gaat ff interneppen*

Reacties zijn gesloten.