Voetbal (ook hier).

Photobucket

Laten we voorop stellen dat ik geen voetbalfan ben…

Met een turnster in the house is onze favoriete spreuk nog steeds

“If gymnastics would be easy, it would be called football”.

Ooit heb ik me uit laten leggen wat ‘buitenspel’ betekent, maar eerlijk gezegd vond ik het zó interessant dat ik het meteen weer vergeten ben…

Voetbalhelden heb ik ook al niet, al vond ik het neusje van Cocu altijd erg schattig en vind ik Van de Sar nog steeds een van de sympathiekste spelers.

Maar voetbal doet me zo weinig dat ik een paar jaar geleden liever had dat Nederland verloor dan dat Kluivert een doelpunt zou scoren…

De afgelopen dagen kleurden de balkons om mij heen oranje, maar dat van mij bleef akelig leeg. Geen snippertje oranje te vinden. En geheel per ongeluk kreeg ik slechts één enkel Welpie in mijn bezit.

Sinds ik niet meer bij ‘de mannen’ werk, had ik zelfs geen idee wanneer het hele circus zou beginnen.

Vanavond bleek de grote avond te zijn. Het Nederlandse Elftal moest spelen!

Leuk om met een heel stel mensen de wedstrijd samen te kijken, maar op een gewone, doordeweekse avond heb ik wel wat anders te doen.

Zo’n avond is perfect om te klussen!

Twee keer drie kwartier op de bank zitten is sowieso aan mij niet besteed! En zeg nou zelf? Op welke andere dag kun je lekker ongestoord tot half elf ’s avonds boren en timmeren? Ideaal!

Toch was ik best nieuwsgierig.

Dus terwijl ik timmerde en boorde, had ik op de achtergrond de tv aan staan. Het enthousiaste commentaar vanuit Bern werd overstemd door mijn buren die compleet uit hun dak gingen bij alweer een doelpunt van Nederland.

Het blijft me verbazen hoe eensgezind de voetbalsupporters zijn als Nederland speelt… Als over een tijdje Ajax tegen Feyenoord speelt, slaan ze elkaars hersens weer in! Maar vooruit, nu ‘we’ gewonnen hebben, staat Nederland als één man achter Oranje!

En terwijl het Nederlandse Elftal de wereldkampioen in maakte, heb ik alweer een klusprojectje afgerond!

Kortom, het was een zeer geslaagde avond*!

En?

Jullie nog iets leuks gedaan vanavond?

Of gewoon Sex and the City gekeken op de tv in de slaapkamer?

* hoogste tijd om te gaan slapen nu, want ik heb morgen vast een drukke dag. Sinds een tijdje werk ik bij zo’n bedrijf dat controleurs op pad stuurt om te checken of mensen die zich ziekmelden ook écht ziek zijn. U bent gewaarschuwd!

7 gedachten over “Voetbal (ook hier).

 1. Astrid

  Om half 9 eerst de jongste naar de sporthal gebracht om met zijn vriendjen/cafe op een groot scherm te kijken. Er was gelukkig een vader die een oogje in het zeil hield.
  Sanne keek zoals gewoonlijk tv op haar kamer en nadat ik de tuin weer “glad” had zijn Harry en ik een wandeling door het dorp wezen maken.
  Bij ons dus ook geen oranje in huis (nou ja een paar AH welpies dan) en het was weer eens lekker stil op straat. (op die 3x herrie dan die af en toe uit de huizen kwam toen Nederland scoorde.)

 2. Astrid

  De eerste alinea staat erg vreemd, hier de verbeterde versie:
  Om half 9 eerst de jongste naar de sporthal/cafe gebracht om met zijn vriendjes op een groot scherm te kijken. Er was gelukkig een vader die een oogje in het zeil hield.

 3. Sally

  Ben thuis gebleven en heb via de laptop- in bed- naar de radio geluisterd. Manlief ging met een groep vrienden de wedstrijd kijken op een groot scherm georganiseerd door de ned. vereniging.

 4. Leidse Glibber

  Wij zijn ook niet van die voetbalfanaten, maar bij het EK en WK schaar ik mij opeens bij die 16 miljoen coaches.
  Heb er nog steeds de ballen verstand van maar geniet wel.
  Weet je wat geinig is zolang ik mevr Glibber ken roep ik te pas en te onpas als er in de buurt van het doel gebeurd PENALTY.
  De schat legt me al 22 jaar uit dat ik het mis heb, leuk hoe sommige mensen er eindeloos in blijven trappen als ik weer eens PENALTY roep.
  Nog een paar weken en het is weer over en gaan we richting Tour de France, maar goed dat er dan niet versierd wordt, is toch een heel werk al die fietsen ophangen in de straat.
  En ook zonde met al die fietsendiefstallen ben je zo je versiering kwijt.

 5. rhodosfriends

  Hoi hoi Nicky
  Oeps wel je logje gelezen ( waarschijnlijk s`nachts heeeeeeel laat ) en niet gereageerd foei foei
  Hier wordt natuurlijk ook het voetbal op de voet gevolgd , ik ben benieuwd wat er vanavond gaat gebeuren ……..
  Jij ook een fijn weekend groetjes Ylone

 6. Leidse Glibber

  Opeeens genieten we allemaal van het voetbal he, maar het is dan ook leuk op deze manier.
  Volgens mij ben ik zaterdagmidag langs jullie buurtkroeg gelopen, maar wist de naam niet meer.
  Zag meerdere kroegen op hoekjes die me deden denken aan je log erover.

Reacties zijn gesloten.