Leuk voor later! (afscheid van de tuin)

Niet gezegend met de groene vingers van mijn vader, wilde ik toch graag een huisje-met-een-tuintje. ’t Leek me zo leuk voor Michelle om in een tuin te kunnen spelen…

In de praktijk bleek dat ze maar heel even in de tuin speelde. Daarna lokte de grote, wijde wereld en werd er op straat gespeeld. Fietsen, knikkeren, stoepkrijten, rolschaatsen, badmintonnen en stoepranden. Ons tuintje was al snel niet groot genoeg meer en madam trok de wijde wereld in

‘De tuin’ werd een onderdeel van het lijstje met dingen die ik nog moest doen. Gras maaien, onkruid wieden, de stoep schuren. Er was altijd wel iets dat moest gebeuren.

Hoewel tuinieren niet mijn hobby is, probeerde ik er toch iets van te maken. Elk jaar haalde ik plantjes om in de borders te zetten. Prachtig bloeiende bloemenzeeën in potten sierden het terras. Maar, zoals ik al eerder beschreef, in de tuin zitten was niet echt een feest. Je moet een echte nachtbraker zijn, wil je hier ’s zomers een beetje rustig kunnen zitten.

Mijn grasmaaier heb ik al weggegeven en ik verheug me erop om binnenkort ‘tuinloos’ te zijn. Als het straks zomer wordt, zit ik met een boek op ons terras. Op een steenworp afstand van de snelweg, maar toch heerlijk rustig, dankzij een leuke binnentuin. En die vliegtuigen die incidenteel voorbij komen als de wind verkeerd staat, neem ik voor lief! Ons Amsterdamse terrasje is toch een stuk rustiger dan mijn tuintje in het Brabantse Land!

(mocht je zin hebben om onderstaand filmpje te kijken; vergeet vooral niet je geluid aan te zetten voor maximale ontspanning!)

http://s5.photobucket.com/player.swf?file=http://vid5.photobucket.com/albums/y162/nicky0607/Dagtuintjekleinbestand.flv

7 gedachten over “Leuk voor later! (afscheid van de tuin)

 1. Sally

  Yep, that’s the spirit en de goede weg. Je bent al bezig afscheid te nemen en je los te weken van je oude leventje hahaha. Want je ziet ‘opeens’ alle negatieve kanten van waar je nu woont. Hoewel…ik ben met je eens….vreselijk dat verkeer op de achtergrond.

 2. Sally

  Yep, that’s the spirit en de goede weg. Je bent al bezig afscheid te nemen en je los te weken van je oude leventje hahaha. Want je ziet ‘opeens’ alle negatieve kanten van waar je nu woont. Hoewel…ik ben met je eens….vreselijk dat verkeer op de achtergrond.

 3. Astrid

  Ach jaaaa… ik was in het begin ook zo blij met mijn tuin. Met zorg de tuin ontworpen en ingeplant. Nu 20 jaar later… Mijn voortuin is nog steeds tuin maar achter is het helemaal bestraat en staat nog maar weinig groen. Ik vind het wel best zo.
  Ik begrijp goed dat je je tuin niet zult missen en zeker niet de herrie van het filmpje.

 4. Astrid

  Ach jaaaa… ik was in het begin ook zo blij met mijn tuin. Met zorg de tuin ontworpen en ingeplant. Nu 20 jaar later… Mijn voortuin is nog steeds tuin maar achter is het helemaal bestraat en staat nog maar weinig groen. Ik vind het wel best zo.
  Ik begrijp goed dat je je tuin niet zult missen en zeker niet de herrie van het filmpje.

 5. Leidse Glibber

  Nee echt rustig zat je daar ook niet he.
  Bij ons gelukkig heel erg rustig in de tuin, maar stiekem verheug ik me al op het terras wat wij gaan krijgen over een paar jaar als ze hier tegenover appartementenflats gaan bouwen en ik verkas naar zo’n flat.
  Dan kan ik de tuin van de mensen kijken ipv de mensen in mijn tuin.

 6. Leidse Glibber

  Nee echt rustig zat je daar ook niet he.
  Bij ons gelukkig heel erg rustig in de tuin, maar stiekem verheug ik me al op het terras wat wij gaan krijgen over een paar jaar als ze hier tegenover appartementenflats gaan bouwen en ik verkas naar zo’n flat.
  Dan kan ik de tuin van de mensen kijken ipv de mensen in mijn tuin.

 7. Sjoukje

  Hier is het heel rustig, je hoort amper wat. Maar ik woon ook in een klein dorpje. Zonder tuin zou ik niet kunnen. Wij hebben allemaal groenblijvers dus ook weinig inderhoud.
  Groetjes en een fijn weekend!
  Sjoukje

Reacties zijn gesloten.