Ontslag.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ik heb ’t gedaan. Ik heb mijn baan opgezegd.

Acht jaar geleden kwam ik er, zomaar op de gok, binnen lopen om te vragen of ze werk voor me hadden. Een heleboel mannen stonden geintjes te maken achter de balie en ik dacht meteen “gezellig sfeertje!”. Ik werd aangenomen en inderdaad; de sfeer is leuk! Het werk maakte ik zelf leuk, door steeds meer dingen voor mijn rekening te nemen. Ik heb hele drukke tijden gehad en de laatste tijd is het, jammer genoeg, een beetje stilletjes. Het lijkt wel of het ook echt tijd is om te gaan..

Maar het is raar om een vakantieplanning te maken en te weten dat ik er dan niet meer werk. Ik reserveer zalen voor vergaderingen en cursussen en weet dat ik niet meer twee dagen van te voren kan checken of alles geregeld is. Onze werkplaatschef wordt in augustus papa. “Je stuurt wel een kaartje, hè?”, heb ik al vier keer gevraagd. En als het grote jubileumfeest is, woon ik allang in Amsterdam.

Acht jaar lang heb ik er met zoveel plezier gewerkt. Tussen dertig mannen. Dertig mannen met hun grove praat, hun schuine bakken en vreselijk vrouwonvriendelijke opmerkingen. Aan de andere kant staan ze altijd voor me klaar. Met z’n allen hielden ze mijn oude, trouwe Suusje op de weg en ik kon altijd bij ze terecht voor klustips. Ze hielden deuren voor me open en sleepten zware dozen voor me. We hebben urenlang slap geouwehoerd en blauw gelegen van het lachen, maar ook hele diepzinnige gesprekken gevoerd.

“Kunnen we iets doen om te zorgen dat je blijft?”, vroeg mijn baas. De enige optie is een helikopter van de zaak, zodat ik de files kan omzeilen. En dat zit er toch echt niet in. Dus ga ik weg…

Maar ik zal ze zeker missen! ‘Mijn’ dertig mannen, met hun grote bekken en hun kleine hartjes!

10 gedachten over “Ontslag.

 1. Sjoukje

  Dat denk ik ook wel dat je ze zal gaan missen. Zo te horen was het een gezellig sfeertje op je werk.
  Wat ga je nu doen, of heb je al een andere baan.
  Fijne Paasdagen!
  Groetjes Sjoukje

 2. Sjoukje

  Dat denk ik ook wel dat je ze zal gaan missen. Zo te horen was het een gezellig sfeertje op je werk.
  Wat ga je nu doen, of heb je al een andere baan.
  Fijne Paasdagen!
  Groetjes Sjoukje

 3. Leidse Glibber

  Ik denk dat het inderdaad best een dubbel gevoel is.
  Herlijk om naar Amsterdam te gaan maar toch je 30 mannen te moeten missen.
  Maar ja je ruilt er 30 in voor eentje, zegt toch een hoop over die ene he. hahhahahaha

 4. Leidse Glibber

  Ik denk dat het inderdaad best een dubbel gevoel is.
  Herlijk om naar Amsterdam te gaan maar toch je 30 mannen te moeten missen.
  Maar ja je ruilt er 30 in voor eentje, zegt toch een hoop over die ene he. hahhahahaha

 5. rhodosfriends

  Frank mag wel heel erg zijn best doen om het gemis van ‘jou ‘dertig mannen goed te maken …… ha ha ach die arme Frank
  Ik denk dat er best wel weer iets leuks voor in de plaats komt , maar nu eerst OPRUIMEN en verhuizen
  Fijne paasdagen liefs Ylone xx

 6. rhodosfriends

  Frank mag wel heel erg zijn best doen om het gemis van ‘jou ‘dertig mannen goed te maken …… ha ha ach die arme Frank
  Ik denk dat er best wel weer iets leuks voor in de plaats komt , maar nu eerst OPRUIMEN en verhuizen
  Fijne paasdagen liefs Ylone xx

 7. Andrea

  Dapper hoor, zo’n sprong in het diepe. Begrijp ik goed dat je dus gaat samenwonen in Amsterdam? Dat wordt een flinke opruiming… al die dubbele spullen. Succes! 😉

 8. rhodosfriends

  Hoi Nicky
  Hebben jullie fijne paasdagen gehad ?
  Ha ha die soep krijgen ze er bij mij ook voor geen prijs naar binnen hoor ! maar daarintegen die wijntjes natuurlijk wel ….
  Fijne dag liefs Ylone xx

 9. Astrid

  Ik heb respect voor je… je gooithet roer drastisch om en daar heb je lef voor nodig.
  Jij gaat de 30 mannen missen en ik weet zeker dat zij jou ook heel hard gaan missen.

Reacties zijn gesloten.