Vakantieweek 1 – oneindig niks doen.

En toen had ik eindelijk vakantie! Twee-en-een-halve week vrij! Dat is een status waar ik toch altijd even aan moet wennen. Toen ik aan het eind van de laatste werkdag vrolijk mijn collega’s gedag zwaaide, bekroop me toch een lichtelijk gevoel van paniek. “Twee-en-een-halve-week! Wat moet ik dóen met al die vrije tijd?”

Maar dat gevoel zakte al snel. Toen het maandagmorgen werd, genoot ik van het feit dat het stortregende op het moment dat ik normaal gesproken naar mijn werk fiets. Die blijdschap duurde overigens maar even. Zo ongeveer tot het moment dat we ontdekten dat onze berging blank stond.

Maar goed, twee-en-eenhalve week vakantie dus. Tijdens die twee-en-een-halve week ga ik vijf dagen met Michelle naar Rome. Het reisje naar Londen, dat ze vorig jaar cadeau kreeg voor haar 21ste verjaardag, is het begin geworden van een nieuwe familietraditie. Ieder jaar samen een stedentrip!

Dit jaar wordt het Rome. Het wordt ongetwijfeld hartstikke leuk want ik ga dolgraag met mijn grote kind op pad. Aan de andere kant is het voor mij ook een hele uitdaging. Ik heb nogal last van heimwee. Zelfs als ik reis met mijn meest favoriete kind.

Het liefst ben ik in mijn eigen huisje, met mijn eigen bedje, met mijn eigen doucheje, mijn eigen wc’tje en mijn eigen bankje. En waren we vorig jaar drie dagen weg, dit jaar ben ik maar liefst vijf hele dagen van huis. Op een of andere mysterieuze wijze heeft dochterlief twee extra dagen aan onze reis weten vast te plakken. Terwijl we toch echt sámen geboekt hebben.

Maar ach, het komt goed. Dat weet ik zeker. Het zal me drie nachten kosten om te wennen aan mijn hotelbedje maar daarna zal ik slapen als een roosje. We gaan veel zien want Mich is al vaker in Rome geweest en gaat me alles laten zien. Het wordt bere-gezellig want we zijn een prima reiskoppel. En we gaan lol hebben! Zeker weten! Want als ons dat in Valkenburg lukt dan lukt dat ons overal ter wereld.

Het feit dat ik vijf hele dagen van huis ga, gaf me een goed excuus om de eerste week van mijn vakantie vooral hardnekkig thuis te blijven. En niks te doen. Oké, we hadden een etentje ter ere van de bruiloft van mijn nichtje. En ik ben gaan winkelen in Almere met Michelle. Ik heb een middagje gewinkeld met Frank. We hebben een terrasje gepakt. En we hebben de berging droog gedweild. Maar verder was ik gewoon zalig thuis.

En een hele week lang deed ik oneindig niks. Beetje lezen, beetje internetten, veel koffie leuten, badderen, laat opblijven, uitslapen, met de kat kroelen en muziekjes luisteren. Wat een genot!

Vandaag nog even mijn koffertje pakken en dan ben ik er helemaal klaar voor.
Arrivederci, jongens! Tot volgende week!

7 gedachten over “Vakantieweek 1 – oneindig niks doen.

Reacties zijn gesloten.